Aarhus Universitets logo
Find
English
Til studerende
Til ph.d.er
Til medarbejdere
Studieportaler
Find din studieinformation
Ph.d.-portal
Graduate School of Technical Sciences
Lokale medarbejderinformationer
DCA - Medarbejderportal
DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Om DCA
Institutter og centre
Myndighedsrådgivning
EU-projekter
Kommunikation
Medarbejdere
Ledige stillinger
Besøg
Rådgivning
Svar fra myndighedsrådgivningen
Normudvalget
Forskning
Faciliteter
Den Danske Jordklassificering
Kontakt til forskerne
Viden
Målrettet regulering
Teknologi og fremtidens planteavl
Dyr og velfærd
Klima og landbrug
Medarbejdere i landbruget
Råvarer og fødevarekvalitet
Fremtidens fødevarer
Forbrugeradfærd og sundhed
Madspild
Emballering
Samarbejde
Modeller for samarbejde og finansiering
Spørgsmål og svar (FAQ)
Cases
Kontakt
Publikationer
Alle DCA Rapporter
DCAs Årsrapporter
Svar til myndigheder
Historiske publikationer
Publikationsdatabase
Nyheder
Arrangementer
Explainere
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA
Du er her:
Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Viden
Klima og landbrug
Klima og landbrug
Ny analyse af klima- og miljøeffekter af biogasproduktion
Læs artiklen
Udledning af drivhusgasser
Omlægning til økologi reducerer landbrugets klimagasser i Danmark
Nyt EU-støttet projekt skal gøre landbruget fossilfrit
Vidensyntese om Conservation Agriculture
Droner skal reducere landbrugets CO2-emissioner
International forskeralliance bag anbefalinger for måling af lattergasemission
Planter kan reducere udledning af lattergas fra oversvømmede græsarealer
Markante forskelle i økologiske dyrkningssystemers drivhusgasbalance
Ny teknologi kan væsentligt reducere ammoniak og metanudledning fra landbruget
Kan nitrifikationshæmmere reducere drivhusgasemissioner og kvælstofudvaskning?
Nationale emissionsfaktorer for lattergas
Klima- og miljøeffekter af nitrifikationshæmmere
Moderat udledning af lattergas fra flerårigt græs til bioraffinering trods høj tilførsel af kvælstof
Svovl i atmosfæren kommer også fra landbruget
Husdyr
Effekt af græs- og majsensilage på metanemission og klimaaftryk
Ny professor på Aarhus Universitet vil afkriminalisere køerne
Ny metode er på vej til at udpege ressourceeffektive og klimavenlige køer i praksis
AU-forskere undersøger foderværdien af pulp til kvæg
AU styrker forskningen i cirkulær bioøkonomi med nyt professorat
Ny miljøvenlig proteinkilde til grise testes ved AU Foulum
Hvad sker der med brint og kulstof når produktionen af metan fra kvæg reduceres?
Mængden af grovfoder har stor indflydelse på køernes metanproduktion
Har tang potentiale som foder til drøvtyggere?
Nyt projekt skal vise vej til den klimavenlige malkeko
Forskning skal reducere udledning af klimagasser fra husdyrgødning
Grønt protein er godt til grise
Klima og sundhed på dagsordenen til international mælkekonference
Forskere tester stof som skal reducere køernes udskillelse af metan
Mindre metan med tang i foderet
Mælkeproduktion påvirker mere end klimaet
Både klima og økonomi kan være vindere
Bedre foderudnyttelse og mindre metan
Skovlandbrug: Sådan påvirkes miljø, klima og biodiversitet
Nye simple metoder til beregning af køers metanproduktion
Har mængden af grovfoder indflydelse på køernes metanproduktion?
Metan fra kobøvser kan reduceres via to fronter
Kvægbruget skal blive mere bæredygtig
Afgrøder og klimaforandringer
Stor bevilling til klimasikring af fremtidens hvede
Klimaforandringers betydning for produktiviteten og vandforbruget på verdens marker
Kun lille forskel på klimabelastning og kvælstofudvaskning mellem økologisk og konventionel planteavl
Danske plantesorter skal forhindre tørketab for milliarder
Forskere vil klimasikre kakaoproduktionen i Ghana
Danmark investerer i klimaforskning i Ghana
Forskere vil klimasikre grønsagsproduktionen i Ghana
Nyt europæisk forskningssamarbejde om bæredygtig og klimasmart anvendelse af landbrugsjorden
Plantegenomer afslører basis for tilpasning til vidt forskellige klimaer
Vilde planter klimasikrer fremtidens afgrøder
Robuste afgrøder til et ekstremt klima
Efterafgrøder for klimaets skyld
Græs i sædskiftet er godt for klimaet
Dyrkningssikre afgrøder til fremtidens klima
Tørke som følge af klimaændringer truer verdens hvedeproduktion
Dansk hvede skal gøres mere robust
Ny forståelse for klimastressede planters ve og vel
Udtagning af lavbundsjorde
Mange udfordringer ved udtagning af lavbundsjord
Flere muligheder for udtagning af lavbundsjorde
Produktion og brug af biomasse
Grøn bioraffinering kan være nøglen til landbrugets Green Deal
Seminar om teknologi til grøn bioraffinering
Bioraffinering kan blive et vigtigt element i EU's landbrugspolitik
Svovl fra rensning af biogas er en værdifuld gødning
Ny analyse af klima- og miljøeffekter af biogasproduktion
Gode muligheder for dansk selvforsyning med protein
Fremtidens biobaserede produkter og bæredygtige alternativer
Klimaoptimering af landbrugets produktionssystemer
Bioraffinering skal gøre landbruget grønnere
Grøn protein i foder - hvad ved vi, og hvor ligger udfordringerne?
Græsprotein i maden, er det lige om hjørnet?
Øget anvendelse af grøn biomasse har både potentiale og udfordringer
Biogas vinder frem, men der er fortsat brug for ny viden
Lagring af kulstof i jorden
Artikler
Forskere peger på positive effekter af Conservation Agriculture, men der er usikkerhed om størrelsen af kulstoflagring
Livscyklusanalyser
Oksekøds betydning for klima, arealforbrug og ernæring
Økologiske grøntsagers klimaaftryk skal forbedres
Sammenligninger mellem økologisk og konventionelt jordbrug bør være bedre, siger forskere
Nuancering af debatten om oksekøds klimabelastning
Oksekød eller ej?
Forbrugere og samfund
Bevilling på 28 millioner kroner til nyt projekt om plantebaseret kost
AU FOOD sætter gang i udviklingen af kultiveret kød med nyt nordisk netværk
Klimavenlig insekt-risotto under udvikling
Mælk og kød skal dyrkes i petriskåle
Nu kommer det klimavenlige clean meat – og Danmark skal med på vognen
Vi skal efterspørge og producere klimavenlige fødevarer
Gør verden bedre et køleskab ad gangen
Revideret 15.05.2024
-
DCA