Aarhus Universitets logo
English
Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Seges Innovation åbnede 8.-9. januar dørene til en Plantekongres, hvor jordbundens tilstand var i fokus.
22,4 procent af de pattegrise, som undfanges i Danmark, dør inden eller få uger efter fødslen. En løsning kan være at bruge søer, som får færre grise, men det koster, lyder det fra forskere på Aarhus…
Som et led i den dyrevelfærdsaftale, som et bredt flertal i folketinget vedtog i februar 2024, har Fødevarestyrelsen bedt Aarhus Universitet om at undersøge sæsonvariationen i sodødelighed og forholde…
Landmænd og dyrlæger oplever stigende problemer med antibiotikaresistens, efter at det i juli 2022 blev forbudt at tilsætte zink til grises foder. Det viser en rapport fra Aarhus Universitet.
I forlængelse af den grønne treparts anbefalinger om en CO2 afgift på landbruget, udgiver Aarhus Universitet nu årets Klimavirkemiddelkatalog. Det sætter tal på effekten af forskellige tiltag, der kan…
Forskning i dyrevelfærd er vigtigt for, at vi som samfund overholder vores lovgivning og vores etiske ansvar. Der er økonomiske og politiske interesser samt stærke følelser på spil. Og netop derfor er…
Medarbejdere fra AU Viborgs nye uddannelser mødtes en eftermiddag i maj med repræsentanter for de virksomheder, der skal aftage de kommende kandidater. Målet var at blive klogere på, hvordan…
Med hjælp fra computerprogrammer kan mennesker afkode køers brølen og grises grynten. I en treårig stilling på Aarhus Universitet vil adfærdsbiolog Mathilde Coutant undersøge, hvordan det kan gøre os…
Hvor skal fremtidens proteiner komme fra? For at forsøge at svare på dette spørgsmål, har forskere fra Aarhus Universitet undersøgt fordøjeligheden af RuBisCO, som er hovedproteinet i bælgplanten…
Den 30. november 2023 afholder Centre for Circular Bioeconomy (CBIO) og Aarhus Universitet en gratis workshop om "Insekter til Foder, Fødevarer og andre formål" med det formål at samle forskere,…
Novo Nordisk Fonden har bevilliget 17,6 millioner kr. til et projekt, der skal udvikle en billigere og mere etisk måde at dyrke kød og mælk. Projektet skal løbe de næste fire år i samarbejde mellem…
Aarhus Universitet styrker nu yderligere kontakten til fødevare- og landbrugsområdet samt miljø- og energiområdet gennem etablering af rådgivningspaneler på områderne.