Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Loraine ten Damme

13.04.2021 | Agro

Effekter af dæk udvikling, trækkraft og gentagne kørsler på risikoen for pakningsskader

Pakningsskader påvirker en række nøglefunktioner i landbrugsjord fordi strukturen er svær at genoprette – særligt under pløjedybde. Loraine ten Damme undersøgte en række fundamentale processer og faktorer i forhold til jordpakning som følge af kørsel i marken med landbrugsmaskiner. Specifikt blev der fokuseret på effekten af gamle og nye dæktyper,…

12.04.2021 | DCA

RUMIGEN – Forbedret avl af drøvtyggere via genomik, epigenomik og ‘Accept-Rum’

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager i et nyt EU Horizon2020 projekt – RUMIGEN – hvis mål er udvikling af mere bæredygtige avlsprogrammer og tilknyttede teknologier i overensstemmelse med sociale krav. Projektet tilføjer en nyskabende, samfundsmæssig dimension, defineret som ‘Accept-Rum’, til projektets mål.

08.04.2021 | DCA

Virtuel plantekongres 2021: Få nyeste viden inden for natur og vandmiljø

Kom med til det virtuelle arrangement Natur og Vandmiljø i fokus den 20. og 27. april 2021. Her møder du en række spændende indlægsholdere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES, der med deres skarpe fokus på den nyeste viden gør dig klogere på, hvordan fremtiden ser ud for natur og vandmiljø i samspillet med dansk landbrug.

Foto: Lars Kruuse - AU Foto

26.03.2021 | Nyhed

Kvalitet og transparens i fokus på det første europæiske seminar om forskningsbaseret rådgivning inden for landbrug og miljø

Der er store forskelle i status og organisering af den forskningsbaserede rådgivning i de forskellige europæiske lande. Rådgivningen står dog over for de samme udfordringer og samarbejde vil kunne øge kvaliteten. Det viste et europæisk seminar, arrangeret af Aarhus Universitet.

Iværksætterne Christian Møller (tv.) og Mads Krogh Kristensen leverer til både restauranter og take-away, og de laver emballage med de respektive kunders logo på. Foto: GS Supply

23.03.2021 | Food

AU-iværksætterforløb sætter skub i studerendes salg af bæredygtig emballage

Et vietnamesisk, bæredygtigt sugerør blev startskuddet til to AU-studerendes blomstrende forretning med bæredygtig emballage til restauranter og take-away i en corona-tid. Aarhus Universitets åbne iværksætterforløb Food eHub bistod med at søge den første, igangsættende kapital hjem.

23.03.2021 | Anis

Nyt projekt på AU sigter mod en sundere og mere bæredygtig slagtekalvefodring

Et nyt projekt ved Danmarks Kvægforskningscenter ved AU Foulum skal bane vejen for en mere bæredygtig slagtekalvefodring. Det skal give slagtekalveproducenterne grundlag for at kunne fodre på en måde, der giver sund vom, god velfærd, billig fodring, lavt klimaaftryk, høj tilvækst og god økonomi.

På billedet ses de to ny GreenFeed-enheder i kostalden på DKC. Systemet kan måle køernes metanudledning imens køerne får lidt kraftfoder. Foto: Morten Maigaard Sørensen.

23.03.2021 | Anis

Danmarks Kvægforskningscenter har fået nyt system, der kan måle klimagasser fra køerne direkte i løsdriften

DKC fik i sommeren 2020 installeret et amerikansk udviklet GreenFeed-system - en flytbar foderstation, som er udviklet til at måle udledningen af klimagasser fra drøvtyggere i løsdrift enten inden- eller udendørs.

I Danmark er det kun tilladt at afhorne kalve, der er under tre måneder gamle. Afhorning foretages for at undgå, at dyrene forårsager skade på hinanden eller på mennesker. Foto: Linda S. Sørensen.
Afhorning af kalv ved hjælp af brændejern. Foto: Bodil Højlund Nielsen.

23.03.2021 | Anis

Ny viden fra Aarhus Universitet om bedøvelse ved afhorning af kalve

På trods af forudgående lokalbedøvelse udviser mere end 40 % af kalve adfærdsreaktioner ved afhorning – særligt ved brug af et brændejern med stort hoved. Det viser undersøgelse gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet, som del af et masterstudie på uddannelsen ’Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen’.

Foto: Aarhus Universitet

20.03.2021 | Navne

Ph.d.-studerende fra Agroøkologi vinder den årlige Three Minute Thesis-konkurrence

Tørvejord, paludikultur og udledning af drivhusgasser var emnerne, da Claudia Kalla Nielsen d. 18. marts vandt den årlige Three Minute Thesis konkurrence på Aarhus Universitet, som i år blev afholdt digitalt.

BettaSensing er i gang med at udvikle en teknologi, der kan aflæse smagens ”fingeraftryk”. Foto: Mathilde Kræmer.

18.03.2021 | DCA

Teknologi til smagsgenkendelse på vej til markedet. Er din startup-virksomhed den næste?

Hvordan ved vi, om vores mad stadig smager godt, eller om den er gået hen og blevet dårlig? Startup-virksomheden BettaSensing har skabt en innovativ teknologi til smagsgenkendelse i fødevareindustrien. Sidste år deltog virksomheden i EIT Food’s iværksætterprogram Seedbed, som i Danmark har til huse hos Institut for Fødevarer (AU FOOD) ved Aarhus…

Viser resultater 1 til 10 ud af 1255

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste