13.04.2021 | Agro
Pakningsskader påvirker en række nøglefunktioner i landbrugsjord fordi strukturen er svær at genoprette – særligt under pløjedybde. Loraine ten Damme undersøgte en række fundamentale processer og faktorer i forhold til jordpakning som følge af kørsel i marken med landbrugsmaskiner. Specifikt blev der fokuseret på effekten af gamle og nye dæktyper,…
12.04.2021 | DCA
Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager i et nyt EU Horizon2020 projekt – RUMIGEN – hvis mål er udvikling af mere bæredygtige avlsprogrammer og tilknyttede teknologier i overensstemmelse med sociale krav. Projektet tilføjer en nyskabende, samfundsmæssig dimension, defineret som ‘Accept-Rum’, til projektets mål.
08.04.2021 | DCA
Kom med til det virtuelle arrangement Natur og Vandmiljø i fokus den 20. og 27. april 2021. Her møder du en række spændende indlægsholdere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES, der med deres skarpe fokus på den nyeste viden gør dig klogere på, hvordan fremtiden ser ud for natur og vandmiljø i samspillet med dansk landbrug.
26.03.2021 | Nyhed
Der er store forskelle i status og organisering af den forskningsbaserede rådgivning i de forskellige europæiske lande. Rådgivningen står dog over for de samme udfordringer og samarbejde vil kunne øge kvaliteten. Det viste et europæisk seminar, arrangeret af Aarhus Universitet.
23.03.2021 | Food
Et vietnamesisk, bæredygtigt sugerør blev startskuddet til to AU-studerendes blomstrende forretning med bæredygtig emballage til restauranter og take-away i en corona-tid. Aarhus Universitets åbne iværksætterforløb Food eHub bistod med at søge den første, igangsættende kapital hjem.
23.03.2021 | Anis
Et nyt projekt ved Danmarks Kvægforskningscenter ved AU Foulum skal bane vejen for en mere bæredygtig slagtekalvefodring. Det skal give slagtekalveproducenterne grundlag for at kunne fodre på en måde, der giver sund vom, god velfærd, billig fodring, lavt klimaaftryk, høj tilvækst og god økonomi.
23.03.2021 | Anis
DKC fik i sommeren 2020 installeret et amerikansk udviklet GreenFeed-system - en flytbar foderstation, som er udviklet til at måle udledningen af klimagasser fra drøvtyggere i løsdrift enten inden- eller udendørs.
23.03.2021 | Anis
På trods af forudgående lokalbedøvelse udviser mere end 40 % af kalve adfærdsreaktioner ved afhorning – særligt ved brug af et brændejern med stort hoved. Det viser undersøgelse gennemført ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet, som del af et masterstudie på uddannelsen ’Vurdering af husdyrvelfærd i primærproduktionen’.
20.03.2021 | Navne
Tørvejord, paludikultur og udledning af drivhusgasser var emnerne, da Claudia Kalla Nielsen d. 18. marts vandt den årlige Three Minute Thesis konkurrence på Aarhus Universitet, som i år blev afholdt digitalt.
18.03.2021 | DCA
Hvordan ved vi, om vores mad stadig smager godt, eller om den er gået hen og blevet dårlig? Startup-virksomheden BettaSensing har skabt en innovativ teknologi til smagsgenkendelse i fødevareindustrien. Sidste år deltog virksomheden i EIT Food’s iværksætterprogram Seedbed, som i Danmark har til huse hos Institut for Fødevarer (AU FOOD) ved Aarhus…