Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Colourbox

26.05.2020 | Agro

Fremtidens tekstil-, emballage og byggematerialer kan være lavet af dansk hamp

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvilke specifikke afgrøder, der kan produceres i Danmark, som er velegnede til anvendelse som biopolymer inden for, tekstil-, emballage og byggeindustrien. Det hele er samlet i en rapport, hvor forskerne giver deres vurdering af forventet udbytte, dyrkningsmæssige udfordringer samt miljø- og…

Foto: Jesper Rais

20.05.2020 | Udgivelse

Ny rapport fra Varslingssystem for Udvaskning af Pesticider (VAP) har fokus på perioden 2016-2018

I den nye VAP-rapport er fokus på perioden fra juli 2016 til juni 2018, hvor 18 pesticider blev udsprøjtet for at teste udvaskningen af et eller flere nedbrydningsprodukter. For seks af pesticiderne blev tillige selve pesticidets udvaskning undersøgt.

Foto: Colourbox

20.05.2020 | Udgivelse

Tyve år med det unikke danske Varslingssystem for Udvaskning af Pesticider til grundvandet (VAP)

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt med baggrund i et politisk ønske om at sikre kvaliteten af drikkevand og grundvand. VAP har lige siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og deres nedbrydningsprodukter fra testmarkerne og dermed ny viden til reguleringen af…

Foto: Colourbox

19.05.2020 | Mælk

Ny viden skal bidrage til udvikling af fremtidens modermælkserstatninger

Modermælk kan noget, som erstatningsprodukter ikke kan - men det vil forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet være med til at ændre ved hjælp af en særlig type kulhydrater, der kan stimulere vigtige mikroorganismer i barnets tarm. I en ny undersøgelse har de for første gang dokumenteret synergieffekter mellem disse kulhydrater og…

19.05.2020 | Food

EIT Food støtter nystartede agrifood-virksomheder

Nystartede agrifood-virksomheder kan nu søge om at blive en del af det europæiske netværk RisingFoodStars, der giver adgang til en lang række ressourcer, der kan hjælpe virksomhederne på vejen til succes. Det sker som en del af EIT Food, hvor Aarhus Universitet er core partner.

18.05.2020 | DCA

GUDP-møder på Skype

GUDP holder den 11. og 12. juni informationsmøder om, hvordan man får del i de knap 100 mio. kr. som bliver udbudt til grønne udviklings- og demonstrationsprojekter inden for landbrugs- og fødevaresektoren.

Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto.

18.05.2020 | Anis

Kunstig intelligens gør danske køer mere ressourceeffektive og klimavenlige

Innovationsfonden har bevilget knap 15 millioner kroner til et nyt forskningsprojekt ledet af virksomheden VikingGenetics. Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning og Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, deltager med viden om hhv. husdyrgenetik samt husdyrproduktion og ernæring.

Foto: Colourbox

18.05.2020 | Food

Hele din kost påvirker, om dit kødindtag øger risikoen for hjertekarsygdomme

Forskere fra Institut for Fødevarer er kommet et skridt tættere på at forstå sammenhængen mellem vores kødindtag og mulig risiko for hjertekarsygdomme. Det er sket ved at sætte fokus på betydningen af den kost, vi ellers spiser til daglig.

Foto: Colourbox

18.05.2020 | Food

Mængden af madspild i servicesektoren er større end mængden af madaffald

Noget madaffald er helt uundgåeligt - mens andet er madspild, fordi det kunne være endt på en tallerken. I den danske servicesektor er andelen af madspild større end det egentlige madaffald – men der er forskel på hoteller og institutioner. Det viser resultaterne af en ny undersøgelse, som forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet…

Foto: Inger Anneberg

13.05.2020 | Anis

Hvad motiverer landmænd til forandring og bedre dyrevelfærd?

I en ny undersøgelse har forskere fra Institut for Husdyrvidenskab set nærmere på, hvad der motiverer ejere og ansatte i landbruget til at skabe forandring, der kan give bedre dyrevelfærd.

Viser resultater 1 til 10 ud af 1085

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste