Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Flemming Nielsen.

24.06.2020 | Food

Sunde tarme skal styrke knoglerne

Danske og amerikanske forskere samarbejder med Arla Foods Ingredients om at udvikle et unikt fødevarekoncept, der på en og samme tid tilfører en højeffektiv calciumkilde og stimulerer tarmene for en bedre optagelse og styrkelse af knoglerne.

AU forskere deltager i et nyt projekt, som skal udvikle en praksis-anvendelig metode til at indsamle foderdata på den enkelte ko ude i kvægbesætningerne. Arkivfoto: Danmarks Kvægforskningscenter.

22.06.2020 | Anis

Ny metode er på vej til at udpege ressourceeffektive og klimavenlige køer i praksis

AU forskere deltager i et nyt banebrydende projekt, ledet af VikingGentics, som ved hjælp af 3D-kameraer skal give mælkeproducenten adgang til data om hver enkelt kos foderoptagelse. Projektet vil skabe helt unikke muligheder for i praksis at kunne sætte ind med effektive og målrettede management-tiltag til gavn for både landmandens økonomi og…

Græs vaskes fri for jord, inden det separeres i en flydende of fast fraktion i bioraffinaderiet. Foto: Nikolaj Peder Hansen.

22.06.2020 | Anis

AU forskere undersøger foderværdien af pulp til kvæg

Pulp er et fiberholdigt biprodukt, der fremkommer ved proteinraffinering af kløvergræs. Da pulpen udgør en væsentlig andel i denne proces er afsætningen heraf, til f.eks. kvægbrugere, utroligt vigtig. Derfor er forskere fra AU i gang med at undersøge pulpens foderværdi til kvæg og de foreløbige resultater er lovende.

AU: Foto

19.06.2020 | Forskning

Kan nitrifikationshæmmere reducere drivhusgasemissioner og kvælstofudvaskning?

Et 1-årigt lysimeterforsøg ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet viser, at nitrifikationshæmmeren DMPP signifikant reducerede udledning af lattergas fra gødning anvendt til majs på sandjord.

Køer i sygeboks med dybstrøelse fra et mindre feltstudie, hvor AU-forskere har sat fokus på velfærd og opstaldning af køer med yverbetændelse. Foto: K. Fogsgaard.

18.06.2020 | Anis

Køer med mild til moderat yverbetændelse ændrer liggeadfærd, når de sættes i sygeboks

Et mindre feltstudie ved Aarhus Universitet viser, at malkekøer med mild til moderat yverbetændelse rejser og lægger sig oftere, når de står i sygeboks med dybstrøelse, end når de opstaldes sammen med besætningens raske køer i løsdrift med sengebåse. Resultaterne er blandt de første til at fokusere på opstaldning af køer med yverbetændelse.

Foto: AU Foto

18.06.2020 | Forskning

Placering af gylle under majsrækken er en lovende gødningsstrategi

Ifølge forskere fra Aarhus Universitet kan kvæggylle placeret under majsrækken erstatte fosfor i handelsgødning ved dyrkning af majs til helsæd. Herved kan fosforoverskuddet reduceres samtidig med at høstudbyttet opretholdes.

Foto: Colourbox

11.06.2020 | Food

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Vi er godt klar over, at vores eget forbrug af slik og chips er for højt - men vi mener hver især, at vores eget forbrug er lavere end andre danskeres forbrug. Det viser en ny undersøgelse foretaget af MAPP Centret og Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, der stiller skarpt på udviklingen i portionsstørrelser af slik og chips i Danmark.

Dekan på Tech, Eskild Holm Nielsen, ønsker at samle og styrke ingeniørområdet på AU omkring de centrale fagligheder og løfte det til det højeste internationale niveau. Foto: Melissa Yildirim, AU.

09.06.2020 | DCA

Ny organisering skal styrke ingeniørområdet på Aarhus Universitet

Dekanen på Faculty of Technical Sciences foreslår en organisering i fire nye institutter, der skal samle og styrke ingeniørområdet på AU omkring de centrale fagligheder og løfte det til det højeste internationale niveau. Hørings- og inddragelsesproces for den nye organisering begynder inden sommerferien.

Foto: Lars Kruse, AU Foto

09.06.2020 | DCA

Deltag i åbent webinar om cirkulær bioøkonomi

Den 1. juli 2020 afholder Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO) webinar, hvor den nyeste forskning på området præsenteres. Webinaret er åbent for alle interesserede.

Foto: Olden Kombucha

09.06.2020 | Food

Ny kombucha-virksomhed får støtte fra Future Food & Bioresource Innovation

Food eHub ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, har hjulpet en lokal, nystartet virksomhed med at sikre midler fra Future Food & Bioresource Innovation. De skal gå til at udvikle produktet Olden Kombucha, der er en fermenteret drik på basis af te, i samarbejde med Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet og virksomheden ISI Food…

Viser resultater 11 til 20 ud af 1117

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste