24.02.2021 | DCA
Der er størst potentiale for at reducere indtaget af fastfood, færdigretter, snacks og sodavand hos forbrugere med hang til light-produkter, også selv om de har en stærk trang til de usunde sager. Det viser en helt ny undersøgelse fra MAPP Centret på Aarhus Universitet, der kortlægger danskernes forbrugsvaner, motiver og præferencer.
22.02.2021 | DCA
Nyt projekt skal udvikle nye sorter af hestebønner til en mere bæredygtig dyrkning i Danmark med henblik på at nedsætte importen af sojabønner til dyrefoder. Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) bidrager til projektet med dets solide ekspertise indenfor storskala computerberegninger og statistiske analyser.
22.02.2021 | DCA
Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, er vi nødt til at bevæge os ud over de enkle, lineære årsag/virkningsforhold, når det kommer til fødevareproduktion og -forbrug. I stedet skal vi se mere holistisk på sagen ved hjælp af en såkaldt fødevaresystemtilgang. Dette var fællesnævneren på den første CiFOOD-konference på Aarhus Universitet, der…
19.02.2021 | DCA
Forskere fra Institut fra Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet står bag et nyt databasestudie om brug af medicinsk zink og antibiotika i svinebesætninger. Forbruget af antibiotika ligger markant lavere i både økologiske og frilandsbesætninger end i konventionelle besætninger.
18.02.2021 | Anis
Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet har per 1. marts 2021 udnævnt Peter K. Theil til professor i ernæring og laktationsfysiologi. Med udnævnelsen styrker instituttet sin forskning inden for grises ernæring, laktationsfysiologi og produktivitet og markerer sig dermed blandt top-universiteterne i verden, når det gælder forskning i…
17.02.2021 | DCA
Mere viden til virksomhederne, flere succesfulde startups og nye bæredygtige løsninger inden for fødevarer og bioressourcer. Det er målet for en ny samarbejdsaftale mellem Food & Bio Cluster Denmark og Aarhus Universitets erhvervssatsning.
12.02.2021 | Nyhed
Forskere fra Aarhus Universitet har kortlagt vandtransport i jordens makroporer for hele Danmark. Kortlægningen kan blandt andet bruges til at udpege risikoarealer i forhold til fosfor- eller pesticidudvaskning.
12.02.2021 | DCA
Over halvdelen af de danske forbrugere har en positiv opfattelse af Nøglehulsmærket, der er sat i verden for at gøre det sundere valg lettere, men der er stadig plads til forbedring. Mange bemærker fortsat ikke Nøglehullet, når de køber ind, og nogle er i tvivl om, hvad det står for. Det viser en ny undersøgelse fra MAPP Centret på Aarhus…
11.02.2021 | Nyhed
Spis dine ærter, er ikke længere blot noget, man med alvorlig mine siger til kræsne børn. For der er mange gode grunde til at spise friske ærter og bønner, og bælgfrugterne vinder langsomt men sikkert større indpas herhjemme: Fra Michelin-kokken Francis Cardenau’s ”økologiske bønnemøder” til edamame bønnerne, der de seneste år har bevæget sig fra…
10.02.2021 | Anis
Forskere ved Aarhus Universitet har gennemført en undersøgelse af, hvad det betyder for slagtekyllinger at have forringede gangegenskaber uden at være decideret halte. Resultaterne viser, at selv slagtekyllinger med en begrænset ændring i deres score for gangbesvær udviser tegn på velfærdsmæssige udfordringer sammenlignet med kyllinger med normal…