Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Colourbox

24.02.2021 | DCA

Størst potentiale for at reducere indtaget af usunde sager hos ”light-forbrugerne”

Der er størst potentiale for at reducere indtaget af fastfood, færdigretter, snacks og sodavand hos forbrugere med hang til light-produkter, også selv om de har en stærk trang til de usunde sager. Det viser en helt ny undersøgelse fra MAPP Centret på Aarhus Universitet, der kortlægger danskernes forbrugsvaner, motiver og præferencer.

22.02.2021 | DCA

Lokal og bæredygtig produktion af hestebønner skal styrke den grønne omstilling

Nyt projekt skal udvikle nye sorter af hestebønner til en mere bæredygtig dyrkning i Danmark med henblik på at nedsætte importen af sojabønner til dyrefoder. Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) bidrager til projektet med dets solide ekspertise indenfor storskala computerberegninger og statistiske analyser.

Foto: Colourbox

22.02.2021 | DCA

En vellykket grøn omstilling forudsætter en ny tilgang til fødevaresystemer

Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, er vi nødt til at bevæge os ud over de enkle, lineære årsag/virkningsforhold, når det kommer til fødevareproduktion og -forbrug. I stedet skal vi se mere holistisk på sagen ved hjælp af en såkaldt fødevaresystemtilgang. Dette var fællesnævneren på den første CiFOOD-konference på Aarhus Universitet, der…

19.02.2021 | DCA

Nyt studie om brug af medicinsk zink og antibiotika i svinebesætninger

Forskere fra Institut fra Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet står bag et nyt databasestudie om brug af medicinsk zink og antibiotika i svinebesætninger. Forbruget af antibiotika ligger markant lavere i både økologiske og frilandsbesætninger end i konventionelle besætninger.

Peter K. Theil er per 1. marts 2021 udnævnt til professor i ernæring og laktationsfysiologi ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

18.02.2021 | Anis

Ny professor i ernæring og laktationsfysiologi ved AU

Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet har per 1. marts 2021 udnævnt Peter K. Theil til professor i ernæring og laktationsfysiologi. Med udnævnelsen styrker instituttet sin forskning inden for grises ernæring, laktationsfysiologi og produktivitet og markerer sig dermed blandt top-universiteterne i verden, når det gælder forskning i…

17.02.2021 | DCA

Superklynge og AU's erhvervssatsning vil løfte vækstlaget inden for fødevarer og bioressourcer

Mere viden til virksomhederne, flere succesfulde startups og nye bæredygtige løsninger inden for fødevarer og bioressourcer. Det er målet for en ny samarbejdsaftale mellem Food & Bio Cluster Denmark og Aarhus Universitets erhvervssatsning.

Foto: Søren Kjeldgaard; AU-foto

12.02.2021 | Nyhed

Vandtransport i jordens makroporer kortlagt

Forskere fra Aarhus Universitet har kortlagt vandtransport i jordens makroporer for hele Danmark. Kortlægningen kan blandt andet bruges til at udpege risikoarealer i forhold til fosfor- eller pesticidudvaskning.

Foto: Colourbox

12.02.2021 | DCA

Forbrugere positivt stemt over for Nøglehulsmærket

Over halvdelen af de danske forbrugere har en positiv opfattelse af Nøglehulsmærket, der er sat i verden for at gøre det sundere valg lettere, men der er stadig plads til forbedring. Mange bemærker fortsat ikke Nøglehullet, når de køber ind, og nogle er i tvivl om, hvad det står for. Det viser en ny undersøgelse fra MAPP Centret på Aarhus…

Projektet GrainLegsGo vil åbne vores øjne for friske bælgfrugter, f.eks. hestebønner. Foto: Colourbox

11.02.2021 | Nyhed

Bønner og ærter er der fremtid i

Spis dine ærter, er ikke længere blot noget, man med alvorlig mine siger til kræsne børn. For der er mange gode grunde til at spise friske ærter og bønner, og bælgfrugterne vinder langsomt men sikkert større indpas herhjemme: Fra Michelin-kokken Francis Cardenau’s ”økologiske bønnemøder” til edamame bønnerne, der de seneste år har bevæget sig fra…

Selv mindre gangbesværede slagtekyllinger viser tegn på vælfærdsmæssige udfordringer i form af mere inaktivitet, mindre mobilitet og højere forekomst af unormal adfærd end kyllinger med normal gang, viser AU-undersøgelse. Foto: Colourbox.

10.02.2021 | Anis

Hvad betyder det for en slagtekylling at være dårligt gående uden decideret at være halt?

Forskere ved Aarhus Universitet har gennemført en undersøgelse af, hvad det betyder for slagtekyllinger at have forringede gangegenskaber uden at være decideret halte. Resultaterne viser, at selv slagtekyllinger med en begrænset ændring i deres score for gangbesvær udviser tegn på velfærdsmæssige udfordringer sammenlignet med kyllinger med normal…

Viser resultater 11 til 20 ud af 1234

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste