Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

07.07.2021 | DCA

Roapmap til fremtidens grønne omstilling af landbrug og fødevaresystemer

Danmark har et solidt udgangspunkt inden for jordbrug og fødevareproduktion, og har således en solid position til de næste årtiers indsats på vejen mod den grønne omstilling. Et ambitiøst og tværfagligt projekt trak flere hundrede tilhørere til, da det blev præsenteret i slutningen af juni af KU, DTU, SEGES og AU, der i samarbejde med forskere fra…

Foto: Janne Hansen

05.07.2021 | Agro

Ny designmanual for minivådområder med filtermatrice

Drænvand fra marker kan ledes igennem et biofilter med organisk materiale, også kendt som et minivådområde med filtermatrice, med henblik på at reducere kvælstofindholdet - og dermed er det muligt at skåne vandmiljøet. Men hvordan skal dette skrues sammen for at få det bedste resultat? Det kan du læse i en ny designmanual fra Aarhus Universitet.

05.07.2021 | DCA

Levering af data berettiger ikke til medforfatterskab

I forbindelse med den såkaldte oksekødssag tog TECH allerede i 2019 en række initiativer, som skal sikre ansvarlig forskningspraksis. En intern rapport fra Danish Crown udarbejdet af Kammeradvokaten giver ikke anledning til ændring af fakultetets retningslinjer.

Hvis fødevarefotografering bruges klogt, så kan det hjælpe os med at udvikle et sundere og mere tilfredsstillende forhold til mad, foreslår forskere fra Aarhus Universitet. Foto: Colourbox.

02.07.2021 | Food

Digital fotografering af mad kan få os til at spise sundere

Vi ser, skaber og deler billeder af vores mad som aldrig før. I en ny litteraturgennemgang foreslår forskere, at fænomenet #foodporn kan hjælpe os med at udvikle et sundere og mere tilfredsstillende forhold til mad, hvis det bruges hensigtsmæssigt.

29.06.2021 | Anis

Ny professor i management af produktionssygdomme

Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet har per 1. september 2021 udnævnt Peter T. Thomsen til professor i management af velfærdsrelaterede produktionssygdomme i husdyrbesætninger.

24.06.2021 | Nyhed

Folkemøde 2021 – Lavbundsjordenes X-faktor i klimakampen

Danmark vil reducere CO2 udledningen med 70% til 2030. Det betyder, at vi har travlt! Men måske findes der en gamechanger i landbruget, nemlig de såkaldte lavbundsjorde. Men hvad er det, og hvorfor er det vigtigt? Og hvorfor er noget, der egentlig lyder ret simpelt faktisk ret svært?

Foto: Colourbox

23.06.2021 | Presseklip

Det er udfordrende at dyrke efterafgrøder med succes i Danmark

I en kronik i Økologisk Nu forklarer Chiara De Notaris og Jim Rasmussen fra Institut for Agroøkologi, hvorfor sædskifter er en af de bedste og mest anerkendte metoder for at skabe bæredygtige dyrkningssystemer, og hvorfor bælgplanter - både bælgsæd og græsmarksbælgplanter - og efterafgrøder giver en bedre næringsstofudnyttelse og reducerer behovet…

Unge nematoder. Foto: Md. Maniruzzaman Sikder

23.06.2021 | Agro

Nematoder kan blive beskyttet af mikrober på deres overflade

Nematoder og mikrober sameksisterer i forskellige omgivelser, men de gør mere end blot sameksistere. Hos mennesker og insekter bruger parasitiske nematoder værts- og endosymbiotiske mikrober som assistance. Men sker det samme med plante parasitære nematoder i jorden og i rødderne på de planter, de angriber?

Biorafineringsanlæg ved AU Foulum. Foto: Lars Kruuse - AU Foto

23.06.2021 | Forskning

Screeningsmetode til vurdering af planters potentiale for udvinding af protein via bioraffinering valideret

Er det bedre at ekstrahere protein fra græs eller andre planter i bioraffinaderiet, og hvor meget protein kan ekstraheres? Nu er en anerkendt metode, som normalt bruges til at screene for foderværdi, blevet valideret i forhold til at kunne vurdere potentialet for at ekstrahere protein fra plantemateriale i et biorafinaderi. Det vil gøre det muligt…

Foto: AU arkivfoto

21.06.2021 | DCA

Ny analysemetode kan forbedre kvaliteten af langtidsholdbar mælk

I samarbejde med Arla har forskere fra Aarhus Universitet udviklet en ny analysemetode til at bestemme indholdet af de to aminosyre-krydsbindinger lysinoalanine og lanthionine, som ofte opstår under produktionen og opbevaringen af langtidsholdbar mælk, og som kan påvirke kvaliteten negativt. Det er viden, der er særlig vigtig for de danske…

Viser resultater 11 til 20 ud af 1340

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste