Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Rødbede gødet med den plantebaserede gødning, der afprøves i ClimateVeg. Foto: Camilla Mathiesen.

04.09.2020 | DCA

Potentiale i nye gødskningsstrategier til økogrøntsager

For nylig holdt projekterne SUREVEG (CORE Org) og ClimateVeg (Org RDD 4), DoubleCrop (org RDD 3) og ComCrop (Org RDD 5) samt GreenResilient (CORE Org) åbent hus på AU’s forsøgsmarker ved Årslev. Dagen var ledet af forskningsgruppeleder Hanne Lakkenborg Kristensen, AU FOOD, og omkring 20 besøgende trodsede regnen og blev klogere på gødningstyper,…

Foto: Colourbox

03.09.2020 | DCA

Danske og brasilianske forskere og virksomheder udveksler agrotech-løsninger

Et nyt innovationssamarbejde, som involverer Aarhus Universitet og det brasilianske landbrugsuniversitet ESALQ, skydes i gang med en webinarserie den 17. - 23. september. Her vil danske tech-løsninger blive præsenteret for brasilianske interessenter inden for landbrugsforskning, -innovation og -erhverv.

Professor Mette Olaf Nielsen vil med sin forskning bidrage til at finde de bæredygtige løsninger i forhold til at reducere drivhusgasudledningen fra drøvtyggerne”. Privatfoto.

03.09.2020 | Anis

Ny professor ved Aarhus Universitet vil afkriminalisere køerne

Mette Olaf Nielsen er per 1. september 2020 udnævnt som professor i ”Produktions- og laktationsfysiologi hos drøvtyggere” ved Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet. Mette skal bidrage til at løse landbrugets klimaudfordring, hvad angår udskillelsen af metan fra drøvtyggere.

Foto: Anders Trærup, AU Foto

03.09.2020 | DCA

Aarhus Universitet indgår samarbejdsaftale med Viborg Kommune

Samarbejdsaftale mellem Aarhus Universitet og Viborg Kommune sætter fokus på brug af viden fra og udvikling af Aarhus Universitets afdeling i Foulum og et styrket samarbejde mellem det stærke juridiske miljø i Viborg og jurastudiet i Aarhus.

02.09.2020 | DCA

Hun forsker i at lave tøj ud af græs

Birgit Bonefeld er en af landets eneste forskere i bæredygtige tekstiler – et område, der har stor betydning for den grønne omstilling, og som er et vigtig led i landbrugets omlægning til græsproduktion, der kan erstatte importen af sojaprotein.

Foto: Ingrid Kaag Thomsen

02.09.2020 | DCA

Virkemidler til reduktion af kvælstofbelastning af vandmiljøet

Et opdateret og udbygget katalog giver en oversigt over virkemidler, der kan reducere landbrugets udledning af kvælstof til vandmiljøet.

Foto: Colourbox

28.08.2020 | DCA

Landjorden er ved at være opbrugt. Så hvorfor ikke bare dyrke vores mad i havet?

Kan tang bruges som plantefars? Det, og mange flere aspekter af tangs egenskaber, bliver undersøgt i forskningsprojekter ved Center for Cirkulær Bioøkonomi på Aarhus Universitet. Læs meget mere i Zetlands artikel.

Doug Speed

27.08.2020 | DCA

To nye professorer udnævnt ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning

Med ansættelsen af to nye professorer styrker Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) sin position som et af verdens førende centre for forskning i plante-, dyre- og humangenetik og genomisk selektion.

Foto: AU

26.08.2020 | DCA

Græs kan blive landbrugets nye guld

Fødevareproduktion skal ændres radikalt for at blive klimaneutralt. Græs kan blive en afgørende brik i omstillingen, viser forskning, som har inspireret en herregårdsejer. Læs hele artiklen fra Videnskab.dk

Foto: AU Foto

26.08.2020 | Navne

Professor med i fagpanel bag borgerting om den grønne omstilling

Som en del af regeringens nye klimalovgivning skal der nedsættes et borgerting med 99 tilfældigt udvalgte danske borgere. AU-professor Jørgen E Olesen er i den kommende tid en del af det fagpanel, der skal kvalificere de emner, borgertinget behandler.

Viser resultater 11 til 20 ud af 1113

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste