Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Colourbox

04.05.2021 | Food

Aarhus Universitet samler Nordens kompetencer inden for kultiveret kød

Der er stor viden om laboratoriefremstillet kultiveret kød i Norden, men der er brug for større sammenhæng mellem forskning og produktion. En netop afholdt online workshop samlede aktører fra hele Norden til udvikling af området. NKJ-netværket ”Cultured Meat – Nordic Take” ledet af Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet stod bag…

Foto: Janne Hansen

03.05.2021 | Food

Hvorfor reagerer forskellige hvedesorter forskelligt på klimaforandringer?

De globale klimaforandringer lægger pres på vores hvedeafgrøder med stigende temperaturer, tørke og højere koncentrationer af CO2, men det er ikke ligegyldigt, hvilken hvedesort, der er tale om - de reagerer nemlig vidt forskelligt. Forskere fra blandt andet Aarhus Universitet er kommet tættere på at forstå, hvorfor det er tilfældet - og dermed…

29.04.2021 | Anis

AU forskere fortæller i TV-MIDTVEST om forskning i at begrænse metanudledning

Hør med her, hvor professor Peter Lund og seniorforsker Henrik Møller fra Aarhus Universitet, i TV-MIDTVEST, fortæller om deres forskning at at begrænse udledning af metan fra køer og husdyrgødning.

Honningbi i oregano. Foto: Claus Rasmussen

28.04.2021 | Agro

Forskere evaluerer konkurrencen om fødeplanter mellem honningbier og øvrige bier i Danmark

Fødeoverlap og rødlistestatus kan være med til at guide handlingsplaner og forvaltning af bier i naturområder i Danmark, viser ny forskning fra førende europæiske biforskere blandt andet fra Aarhus Universitet.

Foto: Lars Kruse, AU Foto.

28.04.2021 | DCA

Grønt demonstrationsanlæg hærget af brand

En bygning på AU Foulum, som bl.a. rummer et demonstrationsanlæg for bioraffinering, blev tirsdag aften hærget af brand. Trods skader på bygningen forventer forskerne at forsøgsaktiviteterne vil kunne genoptages i løbet af to uger.

28.04.2021 | DCA

Konvertering af CO2 med nyt Power-to-X-system

Med overskydende strøm fra vind og sol samt CO2 fra biogas skal et nyt forskning- og udviklingsprojekt skabe biometan i et pilotskala-forsøg. Forsøget udgør et vigtigt skridt i Power-to-X-teknologien, som kan give dansk teknologieksport en grøn fremtid.

Foto: Colourbox

28.04.2021 | DCA

Betydelige forskelle i danskere og kineseres oplevelse af nydelse efter måltid

Et tværkulturelt studie fra Aarhus Universitet og Chinese Academy of Sciences sammenligner, hvad danske og kinesiske forbrugere forbinder med nydelse efter et måltid. Sådanne forskelle kan være vigtige, når virksomheder designer nye fødevarer, som skal sælges på markeder uden for Danmark.

Lucerne i blomst. Foto: Colourbox

28.04.2021 | Agro

Lucerne og cikorie har potentiale til at løsne komprimeret jord

Forskere har ved hjælp af en medicinsk CT-scanner vurderet fem afgrøders evne til at løsne stærkt komprimeret jord forårsaget af mekanisk påvirkning. Lucerne og cikorie viser stort potentiale som jordløsnere ved længere tids dyrkning.

Forbrugeradfærd, plantebaserede fødevarer og reduktion af madspild sammen i et fælles projekt under koordinering af MAPP Centret, Aarhus Universitet. Foto: Colourbox.

22.04.2021 | DCA

Nyt stort projekt kobler plantebaserede fødevarer og madspild for at styrke Danmark i den grønne omstilling

Et nyt og banebrydende forskningsprojekt skal være med til at sætte Danmark på verdenskortet i et grønt, plantebaseret væksteventyr. Det unikke projekt samler ikke mindre end 15 aktører fra fødevarebranchen, samt tre ledende, danske universiteter - og professor Jessica Aschemann-Witzel fra MAPP Centret på Aarhus Universitet skal koordinere…

Foto: Triven Koganti

20.04.2021 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: Ikke-destruktive teknikker til kortlægning af drænrør i marken

I sit Ph.d.-studie har Triven Koganti arbejdet med forskellige sensorbaserede teknikker til kortlægning af drænrør på landbrugsarealer. I studiet er der anvendt overfladebaserede sensorer såsom en georadar og et magnetometer. Der er også arbejdet med dronebaserede teknikker, hvor der blev brugt forskellige kameratyper. Formålet har været at…

Viser resultater 11 til 20 ud af 1283

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste