15.12.2020 | Food
Et tværfagligt team af driftige studerende fra Aarhus Universitet har netop vundet en international iværksætterkonkurrence med fokus på nyskabende, bæredygtige fødevaresystemer arrangeret af det europæiske videns- og innovationsfællesskab EIT Food. De har udviklet en velfunderet forretningsmodel for en ny virksomhed, ”The first aid kitchen”, og…
15.12.2020 | Food
Madelskere fra hele verden var i begyndelsen af december samlet til den virtuelle konference ReThink Eating 2020. Den interaktive begivenhed blev rundet af med en utraditionel, eksperimentel konferencemiddag med en usædvanlig blanding af ostesmagning, historiefortælling, musik og tegning.
14.12.2020 | Anis
I et nyt projekt på Aarhus Universitet, vil forskerne se nærmere på, hvad det betyder for koens velfærd at opfostre sin egen kalv. Der sættes fokus på både koens tilknytning til kalven og koens emotionelle tilstand. Det tre-årige projekt er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond.
14.12.2020 | Anis
Det er ikke hensigtsmæssigt at klovbeskære malkekøer inden for de sidste fire uger af drægtigheden, da det øger risikoen for abort. Det konkluderer en undersøgelse fra AU baseret på et stort datamateriale fra Kvægdatabasen.
14.12.2020 | Anis
Klovbeskæring omkring afgoldning giver 20 % mindre risiko for, at malkekøer udvikler sålesår i den efterfølgende laktation, viser undersøgelse fra Aarhus Universitet. Men pas på ikke at komme for tæt på kælvning, da det kan give bagslag i form af øget abortrisiko.
14.12.2020 | DCA
Torskeaffald kan omdannes til fiskeprotein af høj kvalitet, som kan tilsættes vores fødevarer og derved bidrage til både vores sundhed og den cirkulære økonomi. Men er vi villige til at spise mad beriget med torskeprotein? Forskere fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet undersøger sagen i et nyt EIT Food-projekt.
14.12.2020 | DCA
I et nyt projekt vil forskere fra Aarhus Universitet og universitetet i Stanford udvikle en bæredygtig teknologi til lokal-skala produktion af grøn ammoniak.
10.12.2020 | DCA
Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har netop uddelt 80 millioner til en bred vifte af projekter, som udvikler teknologi og metoder, der kan styrke grøn omstilling i fødevaresektoren.
09.12.2020 | Agro
Den 12. – 15. januar 2021 er der ”Planter i fokus”. Her vil mere end 20 webinarer give faglig viden til plantebranchen.
08.12.2020 | DCA
Hvilket stof er en bagedyst-vinder lavet af? Lige dele ufortyndet bageglæde og videnskabelig nysgerrighed er opskriften for Mads Eg Andersen, som studerer molekylærbiologi på Aarhus Universitet. Han har draget nytte af sin videnskabelige tilgang gennem hele sæsonen af Den store bagedyst på DR, og hans perfektionerede chokoladearbejde sikrede ham…