Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: PEASY-CRISPEA

15.12.2020 | Food

AU-studerende løber med sejr ved international iværksætter-konkurrence

Et tværfagligt team af driftige studerende fra Aarhus Universitet har netop vundet en international iværksætterkonkurrence med fokus på nyskabende, bæredygtige fødevaresystemer arrangeret af det europæiske videns- og innovationsfællesskab EIT Food. De har udviklet en velfunderet forretningsmodel for en ny virksomhed, ”The first aid kitchen”, og…

En tegneaktivitet var en del af den virtuelle konferencemiddag på ReThink Eating 2020. Foto: Signe Lund Mathiesen.

15.12.2020 | Food

Virtuel spisning sat på prøve til ReThink Eating 2020

Madelskere fra hele verden var i begyndelsen af december samlet til den virtuelle konference ReThink Eating 2020. Den interaktive begivenhed blev rundet af med en utraditionel, eksperimentel konferencemiddag med en usædvanlig blanding af ostesmagning, historiefortælling, musik og tegning.

Projektet sætter som noget nyt fokus på, hvad det betyder for koens tilknytning til kalven og koens følelser at være sammen med sin kalv. Det undersøger hvor motiverede køer er for at være sammen med deres kalv og om køer, der er sammen med deres kalve, er mere optimistiske. Foto: Maja Bertelsen.

14.12.2020 | Anis

Et nyt AU-projekt undersøger, hvad det betyder for koen at være sammen med sin kalv

I et nyt projekt på Aarhus Universitet, vil forskerne se nærmere på, hvad det betyder for koens velfærd at opfostre sin egen kalv. Der sættes fokus på både koens tilknytning til kalven og koens emotionelle tilstand. Det tre-årige projekt er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond.

Der er grund til at være ekstra forsigtig med at klovbeskære køer sent i drægtigheden, da det kan øge abortrisikoen, viser undersøgelse fra AU. Foto: Linda S. Sørensen.

14.12.2020 | Anis

Klovbeskæring øger risikoen for abort hos højdrægtige køer

Det er ikke hensigtsmæssigt at klovbeskære malkekøer inden for de sidste fire uger af drægtigheden, da det øger risikoen for abort. Det konkluderer en undersøgelse fra AU baseret på et stort datamateriale fra Kvægdatabasen.

Klovbeskæring omkring afgoldning, er en god strategi til at forebygge sålesår, men bør ikke foretages de sidste fire uger, før kælvning, da det øger abortrisikoen. Foto: Linda S. Sørensen.

14.12.2020 | Anis

Klovbeskæring omkring afgoldning forebygger sålesår

Klovbeskæring omkring afgoldning giver 20 % mindre risiko for, at malkekøer udvikler sålesår i den efterfølgende laktation, viser undersøgelse fra Aarhus Universitet. Men pas på ikke at komme for tæt på kælvning, da det kan give bagslag i form af øget abortrisiko.

Foto: Colourbox

14.12.2020 | DCA

Er vi villige til at spise mad med protein fra torskeaffald?

Torskeaffald kan omdannes til fiskeprotein af høj kvalitet, som kan tilsættes vores fødevarer og derved bidrage til både vores sundhed og den cirkulære økonomi. Men er vi villige til at spise mad beriget med torskeprotein? Forskere fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet undersøger sagen i et nyt EIT Food-projekt.

14.12.2020 | DCA

Forskere vil gøre ammoniakproduktion 100 procent grøn

I et nyt projekt vil forskere fra Aarhus Universitet og universitetet i Stanford udvikle en bæredygtig teknologi til lokal-skala produktion af grøn ammoniak.

Foto: Colourbox

10.12.2020 | DCA

GUDP fortsætter satsning på dansk planteprotein til foder og fødevarer

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har netop uddelt 80 millioner til en bred vifte af projekter, som udvikler teknologi og metoder, der kan styrke grøn omstilling i fødevaresektoren.

09.12.2020 | Agro

Alternativ plantekongres i 2021

Den 12. – 15. januar 2021 er der ”Planter i fokus”. Her vil mere end 20 webinarer give faglig viden til plantebranchen.

Gennem hele bagedysten har dommerne været imponerede over Mads Eg Andersens opfindsomhed. Her er han i gang med at opstille sin vinderkage i finalen. Foto: Conny Kaalund O'Carrol

08.12.2020 | DCA

Videnskabeligt nørderi sikrede AU-studerende sejren i Den store bagedyst

Hvilket stof er en bagedyst-vinder lavet af? Lige dele ufortyndet bageglæde og videnskabelig nysgerrighed er opskriften for Mads Eg Andersen, som studerer molekylærbiologi på Aarhus Universitet. Han har draget nytte af sin videnskabelige tilgang gennem hele sæsonen af Den store bagedyst på DR, og hans perfektionerede chokoladearbejde sikrede ham…

Viser resultater 51 til 60 ud af 1234

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste