Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Colourbox

04.05.2020 | Food

Kan sukkerreducerede produkter være lige så søde?

Vi skal spise mindre sukker, men hvordan kan fødevareindustrien reducere sukkerindholdet uden at gå på kompromis med den søde smag? Forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet har undersøgt sagen på baggrund af en omfattende litteraturgennemgang.

Foto: Couleur, Pixabay.com

27.04.2020 | DCA

Danske plantesorter skal forhindre tørketab for milliarder

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager i et nyt projekt, der skal udvikle mere tørkeresistente afgrøder.

Foto: Finn Plauborg

24.04.2020 | Forskning

Forskere vil klimasikre kakaoproduktionen i Ghana

Kakaoproduktionen i Ghana er truet af klimaforandringer. Forskere fra Aarhus Universitet vil samarbejde med forskningsinstitutioner i Ghana i et nyt Danida finansieret projekt om at klimasikre kakaoindustrien, og dermed fremtidssikre en væsentlig del af Ghanas økonomi.

Aarhus Universitet bidrager til at styrke forskningen i blandt andet Ghana gennem Danida-programmet Building Stronger Univerisities. Foto: University of Ghana

24.04.2020 | Forskning

Danmark investerer i klimaforskning i Ghana

Et igangværende samarbejde mellem danske universiteter og University of Ghana får ny tilført yderligere midler til at styrke forskning i klimaændringer. Det skal styrke forskningsudstyr og undervisning.

Foto: Mathias Neumann Andersen

24.04.2020 | Forskning

Forskere vil klimasikre grønsagsproduktionen i Ghana

Grønsagsproduktionen i Ghana er truet af klimaændringer i form af højere temperaturer og længere tørkeperioder. Forskere fra Aarhus Universitet vil i samarbejde med flere ghanesiske universiteter undersøge, hvordan man kan gøre landmændene og grønsagsproduktionen mindre følsomme overfor klimaforandringer og fremtidssikre grønsagsproduktionen i…

Foto: Mathias Neumann Andersen

24.04.2020 | Forskning

Nye løsninger til forbedret landbrug i Afrika

Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har netop afsluttet et forskningsprojekt i Ghana, der peger på nye løsninger til at øge høstudbyttet i afrikansk landbrug, og som dermed kan dæmpe tempoet for skovrydningen. Projektets har vist, at kunstvanding samt produktion og brug af biochar kan øge udbytter, samt bidraget til at øge…

Clarissa Schwab er uddannet ingeniør inden for fødevare- og bioteknologi fra det tekniske universitet i München, Weihenstephan. Foto: Lars Kruse / AU Foto.

23.04.2020 | DCA

Jagten på mikroorganismers mange funktioner

Clarissa Schwab er ny lektor ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, hvor hun skal forske i mikroorganismer for at fremme fødevaresikkerhed og menneskets sundhed.

Det er den naturlige form for E-vitamin i foderet, der fortrinsvis udskilles til mælken hos køer, viser undersøgelser foretaget af Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet. Foto: Linda S. Sørensen.

21.04.2020 | Anis

Koen favoriserer naturligt frem for syntetisk E-vitamin til komælken

Når koen fodres med græs, med et naturligt højt E-vitamin-indhold, bliver mælkens indhold af E-vitamin højere, end hvis koens primært får foder tilsat syntetisk E-vitamin. Forklaringen er, at koen favoriserer naturligt E-vitamin frem for syntetisk. Det viser undersøgelser foretaget af forskere ved AU Foulum, som for nyligt har fået resultaterne…

Én af ekvipagerne i undersøgelsen iført ridevest med ekstra vægt i form af blylodder. Der indgik i alt 20 ekvipager i undersøgelsen, som strakte sig over fire testdage. Foto: KA Photo.

21.04.2020 | Anis

Påvirker rytterens vægt og balance hestens velfærd?

Ryttervægt har ikke umiddelbart så stor betydning for hestens velfærd, som man måske hidtil har troet. Hverken hestens stressniveau, puls eller adfærd blev påvirket under moderat arbejde, når rytteren tog 25% på i vægt. Til gengæld udviste hestene tegn på ubehag og stress, hvis rytteren havde dårlig balance, viser et projekt gennemført af AU i…

Claus Grøn Sørensen blev udnævnt professor på Institut for Ingeniørvidenskab den 1. april 2020. Han har endnu ikke holdt sin tiltrædelsesforelæsning grundet nedlukning i forbindelse med corona-virussen. Foto: Peer Klercke.

20.04.2020 | DCA

Ny professor skal gøre landbruget smartere

Seniorforsker Claus Grøn Sørensen er ny professor på Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, hvor han fortsætter sin forskning i optimering af teknologier til fremtidens smarte landbrug.

Viser resultater 51 til 60 ud af 1117

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste