Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Colourbox

18.05.2020 | Food

Hele din kost påvirker, om dit kødindtag øger risikoen for hjertekarsygdomme

Forskere fra Institut for Fødevarer er kommet et skridt tættere på at forstå sammenhængen mellem vores kødindtag og mulig risiko for hjertekarsygdomme. Det er sket ved at sætte fokus på betydningen af den kost, vi ellers spiser til daglig.

Foto: Colourbox

18.05.2020 | Food

Mængden af madspild i servicesektoren er større end mængden af madaffald

Noget madaffald er helt uundgåeligt - mens andet er madspild, fordi det kunne være endt på en tallerken. I den danske servicesektor er andelen af madspild større end det egentlige madaffald – men der er forskel på hoteller og institutioner. Det viser resultaterne af en ny undersøgelse, som forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet…

Foto: Inger Anneberg

13.05.2020 | Anis

Hvad motiverer landmænd til forandring og bedre dyrevelfærd?

I en ny undersøgelse har forskere fra Institut for Husdyrvidenskab set nærmere på, hvad der motiverer ejere og ansatte i landbruget til at skabe forandring, der kan give bedre dyrevelfærd.

Foto: Au Foto

12.05.2020 | Forskning

Kun lille forskel på klimabelastning og kvælstofudvaskning mellem økologisk og konventionel planteavl

Hvordan adskiller økologisk planteproduktion sig fra konventionel i forhold til udledning af lattergas og udvaskning af kvælstof? Forskere fra blandt andet Aarhus Universitet har set litteraturen efter i sømmene for at skabe et overblik og en bedre forståelse af hvad der betinger forskelle mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Foto: Triven Koganti

12.05.2020 | Forskning

Droner kortlægger dræningsrør for landbrug

Det har i mange år været både tidskrævende og dyrt at finde ”forsvundne” dræn i marken, men forskere fra Aarhus Universitet, amerikanske universiteter og forskningsorganisationer har undersøgt muligheden for at bruge droner til at finde dem. Dronebilleder er en løsning, der kan spare både tid og kræfter for landmændene, når drænene f.eks. skal…

12.05.2020 | Food

Future Food Innovation skifter navn - og fokus

Future Food Innovation, hvor Aarhus Universitet er en del af partnerkredsen, har netop skiftet navn til Future Food & Bioresource Innovation. Med navneændringen følger et nyt og bredere fokus, så innovationsprojekter fra hele værdikæden kan modtage støtte.

Foto: Colourbox

12.05.2020 | Food

Nyansættelser skal styrke forskning i bæredygtig emballering

Med ansættelsen af to nye og højtspecialiserede tenure tracks vil Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet styrke sit strategiske fokus på forskning i innovative, bæredygtige emballeringsløsninger.

Foto: DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

11.05.2020 | Forskning

Ny rapport med resultater fra forsøg med plantebeskyttelse

Ny rapport om anvendt plantebeskyttelse viser resultater fra afprøvning af pesticider og andre former for plantebeskyttelse.

Foto: Jesper Rais - AU Foto

04.05.2020 | Forskning

Lav tilgængelighed af svovl i afgasset gødning

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt tilgængeligheden af svovl og kvælstof i samensileret efterafgrøde og halm samt kvæggylle, der har været igennem en biogasproces. Undersøgelsen viste en højere plantetilgængelighed af kvælstof, men lavere tilgængelighed af svovl efter afgasning.

Hvad er konsekvensen for koens energi- og næringsstofforsyning, når metanproduktionen går ned? Det skal AU forskere finde svar på i et nyt fodringsforsøg. Foto: Linda S. Sørensen.

04.05.2020 | Anis

Hvad sker der med brint og kulstof når produktionen af metan fra kvæg reduceres?

Metan består af kulstof og brint og produktionen af metan i vommen hos kvæg kan reduceres ved fx tilsætning af fedt eller ved tilsætning af et nyt foderadditiv, Bovaer®, til rationen. Nu skal forskere ved AU Foulum undersøge, om den lavere produktion af metan betyder, at der er mere kulstof og brint til rådighed for dyrets produktion og hvor dette…

Viser resultater 41 til 50 ud af 1117

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste