Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

14.06.2021 | Anis

Fodringsforsøg med krydsningskvier på Danmarks Kvægforskningscenter

I efteråret 2019 blev der indsat 62 kviekalve på Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) ved AU Foulum. Kalvene indgår i et fodringsforsøg, som skal undersøge mulige forskelle i vægt, tilvækst, foderoptagelse og fodereffektivitet mellem kvier af racerne Holstein, Nordisk rødt samt krydsninger af disse. Her præsenteres de første resultater fra forsøget.

Foto: ReDoCO2 - https://redoco2.net

09.06.2021 | Nyhed

Nyt projekt vil reducere landbrugets CO2-udledning ved hjælp af droner og kunstig intelligens

Et nyt stort Innovationsfonds projekt har til formål at udvikle metoder og teknologi til kortlægning og analyse af tørveområder, som er en af landbrugets helt store kilder til udledning af CO2. Målet er at udvikle metoder til en mere nøjagtig bestemmelse af tørvejorders udbredelse samt deres kulstoflagre.

Foto: Colourbox

09.06.2021 | Forskning

Forskere lægger det genetiske fundament til fremtidig management af meldrøjer i rug

Hvordan inficerer meldrøjer rug, og hvilke gener spiller en vigtig rolle i modstanden mod sygdommen? Dette er spørgsmål, som forskere fra Institut for Agroøkologi har undersøgt som led i et industrielt post doc-samarbejde med Nordic Seed. Resultaterne vil bane vejen for en bedre forståelse af meldrøjers komplekse mekanismer, som kan bruges i nye…

09.06.2021 | DCA

Stor konference om smagssans og bæredygtighed

Hvordan kan vores smagssans være med til at sikre nye og mere bæredygtige madvalg? Det er temaet for den innovative og tværfaglige konference "Creative Tastebuds”, der afholdes til august som et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Smag for Livet og Institute of Meals. Der bliver tale om en hybrid mellem en fysisk og en digital konference, og…

Foredragene og debatterne livestreames på dagen fra Aarhus Universitets iværksætterhub the Kitchen i Universitetsbyen i Aarhus. (Foto: AU Foto)

08.06.2021 | Møde

Folkemøde 2021: Kom til foredrag og debatter med AU-forskere

Har de danske lavbundsjorde X-faktor i klimakampen – forstå hvorfor! Eller bliv klogere på COVID-19, digitalisering og demokrati, blockchain, iværksætteri, ledelse og meget andet, når AU – som en del af Folkemødet 2021 – den 17. juni livestreamer gratis foredrag og debatter med forskere fra forskellige fagområder – samt politikere og…

03.06.2021 | DCA

Forskning er en forudsætning for den grønne omstilling

Både virksomheder og organisation efterspørger forskning, som muliggør grøn omstilling, men manglende basisfinansiering er en hæmsko for forskningen. På en virtuel konference arrangeret af to folketingsmedlemmer blev der fremlagt eksempler på både forskning og på forskningsbehov.

Illustrationen viser sammenhængen mellem de tre modelsystemer, der indgår i den samlede nationale kvælstofmodel.

02.06.2021 | Forskning

Den nationale kvælstofmodel får nyt, forbedret datagrundlag

GEUS og Aarhus Universitet har opdateret den Nationale Kvælstofmodel mht. data og model struktur. Modelsystemet beregne kvælstoffets transport, omsætning og tilbageholdelse (herunder kvælstof retention) fra både landbrugsarealer samt by, skov, natur, bebyggelse og frem til kysten.

01.06.2021 | DCA

Gode rammer om skolemåltidet bidrager til børns sundhed og trivsel

Spisepausen i skolen handler om meget mere end bare den mad, der er i madpakken eller på tallerkenen. Den er i lige så høj grad en social aktivitet, der styrker trivsel og fællesskab i klasserne. DPU-forsker står bag den undersøgelse, som Fødevarestyrelsens nye anbefalinger til gode rammer for børns måltider i skole og SFO tager afsæt i.

31.05.2021 | DCA

Webinar om grøn omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion

Mere end 200 forskere har givet deres bud på den grønne omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion. I den anledning inviterer Aarhus Universitet sammen med SEGES og de øvrige danske universiteter til webinar om det nye Roadmap for klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion.

Mette Olav Nielsen fik overrakt prisen af Mejeriforeningens direktør Jørgen Hald Christensen. Foto: Mejeriforeningen.

27.05.2021 | Anis

Pris til forskning, der kan reducere koens udslip af metan

Professor Mette Olaf Nielsen, Institut for Husdyrvidenskab har modtaget Mejeribrugets Initiativpris for sin forskning i mulighederne for at reducere koens udslip af metan.

Viser resultater 31 til 40 ud af 1340

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste