04.11.2019 | DCA
Den 12.-14. november afholdes en stor konference om Milk Genomics og human sundhed i Aarhus. Her kan du blive klogere på blandt andet bæredygtighed, mikrobiomet og metagenomet, matriceeffekter og mælks egenskaber og funktionalitet.
03.10.2019 | DCA
En oversvømmelse kan ødelægge en kartoffelhøst på bare 24 timer. Men ved at forstå planternes forsvarsmekanismer er det muligt at skabe mere dyrkningssikre afgrøder, der tåler at blive oversvømmede. Et internationalt forskerhold med deltagelse af lektor Kim Hebelstrup fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet arbejder på at…
01.10.2019 | DCA
Med udgangspunkt i violette gulerødder vil Henrik Brinch-Pedersen fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik og hans samarbejdspartnerne gøre det muligt at erstatte flere kunstige farvestoffer i fødevarer med naturlige farvestoffer baseret på grøntsager. Innovationsfonden har investeret knap 15 millioner kroner i projektet.
30.09.2019 | DCA
Institut for Fødevarer og iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research er sammen med Aarhus By, Agro Food Park og Region Midtjylland udnævnt som Fødevare By-laboratorium, et såkaldt Food CityLab, under det EU-finansierede Fit4Food2030 initiativ.
27.09.2019 | Agro
D. 23-24. oktober afholdes den europæiske studenterkonkurrence BISC-E sin finale i Berlin. BISC-E, som er en konkurrence inden for bioøkonomi, skal anspore studerende til at interessere sig for recirkulering af biologiske ressourcer og udvikling f biobaserede produkter og processer. Center for Cirkulær Bioøkonomi, som er en del af Aarhus…
25.09.2019 | Forskning
I de kommende år vil en stigende del af hvedearealet påvirkes af tørke, og det vil have alvorlige følger for den globale fødevareforsyning. Skrækscenariet er en betydelig reduktion af hvedehøsten ved århundredeskiftet, og selv hvis det lykkes at begrænse den globale opvarmning til de 2 grader, som er forudsat i Parisaftalen fra 2015, kan en…
09.09.2019 | Agro
Lars J. Munkholm er udnævnt som professor i sustainable soil management ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.
09.09.2019 | Agro
Søren O. Petersen tiltræder en stilling som professor i klimagasemission og -reduktion ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.
02.09.2019 | DCA
DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug og forfatterne til rapporten om klimabelastningen fra oksekød har besluttet at trække rapporten tilbage, da den ikke lever op til universitetets standarder omkring armslængde og uafhængig forskning. Rapportens indhold skal gennemgå uafhængig international bedømmelse ved peer review.
30.08.2019 | DCA
Igen i år bliver et bredt udsnit af fødevareforskningen på Aarhus Universitet præsenteret på årets Food Festival, der løber af stablen d. 6.-8. september på Tangkrogen i Aarhus.