Aarhus Universitets logo
English
Ved hjælp af vertikale solcelleanlæg vil forskere fra Aarhus Universitet hive både energi og afgrøder ud af samme landbrugsareal. Planen er at…
Et lavere tryk i traktorens dæk er vigtigere end selve dækkets konstruktion, når det handler om at mindske komprimering af jorden på dyrkede marker.…
Ifølge forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet og forskere fra Scotland's Rural College (SRUC) er effektiviteten af visse…
Igen i år opfordres danske studerende til at gå sammen på tværs af studieretninger for at deltage i BISC-E - Biobased Innovation Student Challenge…
Der er størst potentiale for at reducere indtaget af fastfood, færdigretter, snacks og sodavand hos forbrugere med hang til light-produkter, også selv…
Nyt projekt skal udvikle nye sorter af hestebønner til en mere bæredygtig dyrkning i Danmark med henblik på at nedsætte importen af sojabønner til…
Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, er vi nødt til at bevæge os ud over de enkle, lineære årsag/virkningsforhold, når det kommer til…
Margit Bak Jensen er per 1. marts 2021 udnævnt til professor i adfærdsmæssige behov og stressbiologi ved Institut for Husdyrvidenskab, på Aarhus…
Forskere fra Institut fra Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet står bag et nyt databasestudie om brug af medicinsk zink og antibiotika i…
Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet har per 1. marts 2021 udnævnt Peter K. Theil til professor i ernæring og laktationsfysiologi. Med…
Mere viden til virksomhederne, flere succesfulde startups og nye bæredygtige løsninger inden for fødevarer og bioressourcer. Det er målet for en ny…
Forskere fra Aarhus Universitet har kortlagt vandtransport i jordens makroporer for hele Danmark. Kortlægningen kan blandt andet bruges til at udpege…
Over halvdelen af de danske forbrugere har en positiv opfattelse af Nøglehulsmærket, der er sat i verden for at gøre det sundere valg lettere, men der…
Spis dine ærter, er ikke længere blot noget, man med alvorlig mine siger til kræsne børn. For der er mange gode grunde til at spise friske ærter og…
Forskere ved Aarhus Universitet har gennemført en undersøgelse af, hvad det betyder for slagtekyllinger at have forringede gangegenskaber uden at være…
Et nyt forskningsprojekt tilbyder små og mellemstore danske agrovirksomheder hjælp til at arbejde strategisk med data for at skabe vækst og udvikle…
På Faculty of Technical Sciences modtager to forskningsprojekter i alt 28,9 millioner kroner til forskningsudstyr og –faciliteter, der kan understøtte…
Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet sidder med ved bordet i flere af EFSA’s ekspertgrupper, når arbejdet med at…
Ambitionerne for Aarhus Universitets Institut for Bio- og Kemiteknologi er tårnhøje, og professor Lars DM Ottosen melder sig som nyudnævnt…
Globalt set er det animalske fødevaremarked i vækst, og her har den danske produktion og forskning på området en vigtig rolle at spille, fordi vi er…
Aarhus Universitet har den nye ledelse til ingeniørområdet på plads, og d. 1. marts 2021 tiltræder fire institutledere.
I et nyt afsnit af BBC-serien ”Follow the Food”, der bærer titlen ”Farmers on the frontline” besøger de Institut for Husdyrvidenskab ved AU Foulum.…