Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsarkiv

Foto: Henning Thomsen, Institut for Agroøkologi

25.11.2020 | Agro

Omlægning til økologi reducerer landbrugets klimagasser i Danmark

Forskere fra Aarhus Universitet har i en ny rapport til Landbrugsstyrelsen estimeret effekten af omlægning til økologisk jordbrug på udledningerne af klimagasser i Danmark for udvalgte konventionelle og økologiske driftsgrene. Her fandt forskerne en reduktion i emissionerne pr. hektar i Danmark på 775 kg CO2-ækv. (ækvivalenter) ved planteavl,…

Foto: Lars Kruse, AU Foto.

25.11.2020 | Agro

Virkemidler, der kan sikre biodiversitet på danske landbrugs- og skovrejsningsområder

Forskere fra Institut for Agroøkologi og Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet har sammen med forskere fra Københavns Universitet udarbejdet et katalog med virkemidler, der kan gavne biodiversiteten i danske landbrugs- og skovrejsningsområder.

Foto: Colourbox

25.11.2020 | DCA

Brasilianske forskere og virksomheder præsenterer agrotech-løsninger

Et nyt innovationssamarbejde, som involverer Aarhus Universitet og det brasilianske landbrugsuniversitet ESALQ, har set dagens lys. På et webinar, som finder sted den 1.-3. december, præsenterer brasilianske forskere og virksomheder nye løsninger til agrotech-industrien.

Foto: Pure Algae

23.11.2020 | Food

AU FOOD hjælper tangteknologi tættere på markedet - og vil byde flere startups velkommen

Virksomheden Pure Algae startede tilbage i 2018 på baggrund af et kandidatspeciale. I dag er det en virksomhed med otte ansatte og en næsten færdigudviklet teknologi til landbaseret produktion af tang. Pure Algae er blandt deltagerne i EIT Foods iværksætterforløb Seedbed, der i Danmark har til huse hos AU FOOD - Institut for Fødevarer på Aarhus…

AU Foulums demonstrationsanlæg til udvinding af grøn protein. Foto: Linda S. Sørensen

23.11.2020 | Anis

Stort behov for forskning i helhedsorienteret fødevareproduktion

Der er et stort behov for forskning i helhedsorienteret fødevareproduktion og herunder forskning i husdyr og animalske fødevarer. Det skriver institutleder Klaus Lønne Ingvartsen i en kommentar til et indlæg i Politiken, som opfordrer til stoppe den offentlige forskning i den animalske landbrugsproduktion.

Foto: Lars Kruuse

20.11.2020 | Forskning

Grøn bioraffinering kan være nøglen til landbrugets Green Deal

Omkring 150 forskere, politikere og stakeholdere var den 17. november samlet til et webinar, hvor forskere fra Danmark, Irland og Holland orienterede om grøn bioraffinerings perspektiver for det europæiske landbrug. Webinaret blev holdt i samarbejde med danske Europa-parlamentarikere, og repræsentanter fra Europa-Kommissionen.

20.11.2020 | DCA

Interaktiv konference om nyskabende spiseoplevelser

Inspireret af den udbredte anvendelse af teknologi i sammenhæng med COVID-19, er adjunkt Qian Janice Wang fra forskergruppen Fødevarekvalitet, Perception & Samfund ved Aarhus Universitets Institut for Fødevarer vært for en virtuel, interaktiv konference ud over det sædvanlige. Den første ReThink Eating Conference 2020 finder sted online den 3.…

Foto: Colourbox

19.11.2020 | Forskning

Kortlægning af resistens mod pesticider

For at få et bedre indblik i udviklingen af ukrudtets resistens mod herbicider, har forskere fra Aarhus Universitet opdateret resistensbilledet i et nyt notat til Miljøstyrelsen.

Foto: Jakob Rafn

16.11.2020 | Ph.d.-forsvar

Ph.d.-forsvar: PoN – et SOS for bæredygtighed

Igennem sit Ph.d. studie udforsker Jakob Raffn et af vor tids fundamentale paradokser, navnlig at ’samfund på trods af øget viden omkring bæredygtighed ikke bliver bæredygtige’. De økonomiske-, videnskabelige-, politiske-, teknologiske-, og filosofiske systemer med flere, udgør tilsammen samfundets operativsystemer (SOS). Da disse i deres…

Foto: Colourbox

11.11.2020 | DCA

Hvordan påvirker COVID-19 vores appetit?

I et nyt EIT Food-projekt undersøger forskere fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, hvordan COVID-19-ramte oplever ændringer i appetit, smags- og lugtesans - og i det hele taget nydelse ved madindtag. Forskerne søger lige nu deltagere til undersøgelsen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 1169

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste