Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsarkiv

Lektor Anders Feilberg leder Aarhus Universitets del af projektet. Han tror på, at den nye opfindelse vil føre til, at landbruget kan lykkes med at nedbringe erhvervets klima- og miljøbelastning på en nem og effektiv måde. Foto: Melissa Yildirim, AU Foto.

14.07.2020 | DCA

Ny teknologi kan væsentligt reducere ammoniak- og metanudledning fra landbruget

Et dansk forskerteam har opfundet et naturligt additiv til husdyrgødning, der reducerer gødningens udledning af forskellige gasarter, bl.a. drivhusgassen metan.

Foto: Lars Kruse, AU Foto.

10.07.2020 | DCA

Seminar i Bruxelles om grøn bioraffinering som understøtter den fælles landbrugspolitik

Bioraffinering af græs og kløvergræs giver mulighed for en bæredygtig produktion af planteprotein og biobaserede produkter, som understøtter målene i den europæiske landbrugspolitik. Et seminar i Europa-Parlamentet i Bruxelles sætter fokus på mulighederne.

10.07.2020 | Agro

Lave høstudbytter resulterer i øget overskud af næringsstoffer

Landbrugets overskud af næringsstoffer er steget 2018/19 som følge af meget lave høstudbytter i tørkeåret 2018. Der kan dog ikke sættes lighedstegn mellem overskud og udledning til vandmiljøet.

For det stigende antal forbrugere, der enten helt eller delvist ønsker at erstattes animalske produkter, er det en udfordring at finde den rette information, herunder hvordan man undgår fejlernæring. Foto: Colourbox.

09.07.2020 | Food

Nyt EIT Food-kommunikationsprojekt skal gøre det plantebaserede valg nemmere for alle

For det stigende antal forbrugere, der enten helt eller delvist ønsker at erstattes animalske produkter, er det en udfordring at finde den rette information, herunder hvordan man undgår fejlernæring. Forskere fra Aarhus Universitet vil sammen med en række partnere nu forsøge at hjælpe forbrugerne med at overvinde disse udfordringer med et nyt…

En lang række CBIO-forskerede præsenterede deres projekter på webinaret den 1. juli. Foto: Cecilie Ditte Christensen

09.07.2020 | DCA

CBIO-forskere præsenterer løsninger til den grønne omstilling

Den cirkulære bioøkonomi kan levere grønne løsninger inden for alt fra dyrefoder til tekstil. På et webinar den 1. juli præsenterede en række forskere fra CBIO - Center for Cirkulær Bioøkonomi ved Aarhus Universitet - deres mangeartede forskningsprojekter, der rummer potentiale til at løse nogle af de helt centrale udfordringer i den grønne…

Foto: Colourbox

08.07.2020 | Agro

Stor spørgeskemaundersøgelse om biodiversitetsvirkemidler

Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er i gang med en stor spørgeskemaundersøgelse om biodiversitetsvirkemidler, der skal udmunde i et virkemiddelkatalog. Det sker i samarbejde med kolleger fra både Aarhus Universitet og Københavns Universitet.

Foto: Colourbox

07.07.2020 | Forskning

Gulerødder kan erstatte syntetiske farvestoffer i fødevarer

En række syntetiske farvestoffer i fødevarer er mistænkt for at have uønskede bivirkninger specielt hos børn. Derfor har EU de seneste ti år krævet, at produkter indeholdende udvalgte syntetiske farvestoffer skal have tydlige advarsler på emballagen. Det har resulteret i en stor efterspørgsel efter naturlige farvestoffer på verdensplan. Nu har…

Foto: Maanssons

06.07.2020 | Food

Økologiske grøntsagers klimaaftryk skal forbedres

Efterspørgslen på økologisk frugt og grønt vokser markant, men der mangler et opdateret billede af de økologiske grøntsagers klimaaftryk. For økologiske grøntsager, der dyrkes i væksthus og ikke sælges i en potte, er der yderligere en udfordring. Nye EU regler betyder, at dyrkningen fremover skal foregå i åbne systemer, dvs. med direkte…

Foto: Hergaard Fotografi

01.07.2020 | DCA

Fællesskab kan motivere mænd til at spise sundere

Hvis mænd over 55 år skal spise sundere, så kan samvær omkring maden i form af madlavnings- og spisefællesskaber være en del af løsningen. Det viser en ny undersøgelse, som Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet står bag.

Foto: Colourbox

01.07.2020 | DCA

Erhvervsskoleelever vil gerne spise sundere, men mangler værktøjerne

En del af de danske erhvervsskoleelever vil gerne spise sundere, men de mangler viden og kompetencer i forhold til mad - såkaldt ”food literacy” - for at nå i mål. Det er én af konklusionerne i en ny undersøgelse fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 1085

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste