Aarhus Universitets logo
English
I løbet af de næste fem år vil professor Claus Hviid Christensen være tilknyttet Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Torsdag den 25. august er det muligt at opleve hans tiltrædelsesforelæsning.
Ny rapport beskriver muligheder og barrierer for udvikling af fødevareerhvervet med udgangspunkt i typeprodukter.
Udviklingen af et nyt fodringskoncept skal reducere grisenes udledning af klimagasser. Samtidig forventes det, at konceptet vil kunne forbedre grisenes sundhed og dermed reducere behovet for antibiotika og antimikrobielle stoffer i produktionen af grisekød.
Postdoc Cecilie Hermansen og postdoc Johannes Lund Jensen modtager H.C. Ørsted Forskertalentprisen 2022 for deres forskning indenfor henholdsvis samspillet mellem jord, miljø og klima samt kulstoflagring i dyrket jord og potentiale for klimatilpasning.
Igen i år er der et bekymrende fald på antallet af optagne på flere af de videregående uddannelser, som relaterer til landbruget.
Et forskningsprojekt har bl.a. undersøgt loftshøjdens betydning for ventilation og smågrises mulighed for ”naturlige bevægelser”, når de transporteres i lastbil.
Kan fødevarer blive bedre med ingredienser fra for eksempel tang og plantebaserede fedtstoffer? Spørgsmål som disse, og mange flere, kan et NMR-spektrometer hjælpe med at finde svar på - og på Aarhus Universitet står Nordeuropas største af slagsen. For nyligt var forskere fra hele verden samlet til en stor NMR-konference på Aarhus Universitet for at diskutere de nyeste teknikker.
Aarhus Universitet har dokumenteret, at foder, tilsat en cocktail af hvidløg kombineret med enten æblepresserest eller solbær, kan reducere fravænningsdiarré hos økologiske smågrise.
Ny forskning fra Aarhus Universitet har vist, at kalve ofte er i underskud med E-vitamin i forbindelse med fravænning. Derfor er forskerne fremkommet med nye anbefalinger til, hvordan kalvene sikres nok E-vitamin i perioden omkring og lige efter fravænning.
For-ageren og hjulsporene har vist sig at være markens helt store klimasyndere. Områder med tæt pakket jord har i et nyt studie vist sig at udlede mellem 1,3 til 42 gange så meget lattergas, som områder uden jordpakning.
Side 1 af 155
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.