Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
En selvkørende redskabsbærer blev for første gang fremvist for offentligheden ved en tema- og demonstrationsdag om fremtidens intelligente landbrug på Agro Business Park. Forskere fra Aarhus Universitet og Syddansk Universitet står sammen med en række industrielle partnere bag projektet.
En række forsøgs- og demonstrationsprojekter med efter- og mellemafgrøder tiltrak landbrugskonsulenter, landbrugsskoleelever og landmænd fra nær og fjern, da AU Foulumgård lagde jorder til temadag.
I starten af september 2013 var Aarhus Universitet vært for den årlige European Food Venture Forum - en stor international konference, som sætter innovation, entreprenørskab og erhvervssamarbejde i fødevareindustrien på dagsordenen. Resultatet er et styrket bånd mellem branchens aktører.
Minken var i centrum da forskere, minkavlere, konsulenter, dyrlæger og andre med interesse for pelsdyrerhvervet mødtes i AU Foulum for at høre om den seneste forskning vedrørende dyrevelfærd, ernæring, avl og management.
Planter kan bruges som naturlige fabrikker til produktion af miljøvenlig bioplastic. Forskere fra Aarhus Universitet deltager i et projekt, hvor de vil udvide sortimentet i plantens produktionsapparat.
Forskere fra Aarhus Universitet har fundet en ny art rundorm, der lever som parasit i harlekinmariehønen. Mariehønen konkurrerer med andre arter mariehøns i naturen og er en plage i danske hjem om efteråret – men rundormen kan bidrage til at holde bestanden i skak.
Tre af de medvirkende konsulenter og teknikere ved den forestående temadag 26. september om efterafgrøder på AU Foulumgård fortæller i korte videoer om de forsøg med efterafgrøder, som de besøgende kan opleve.
Region Midtjylland, Videncentret for Landbrug og Aarhus Universitet står bag konference på forskningscentret AU Foulum om landbrugets nye rolle i det biobaseret samfund.
En bedre indsigt i forskellige restprodukters indhold og tilgængelighed af fosfor kan hjælpe landbruget med at spare op til to tredjedele af importen af fosfor til gødskning af afgrøderne.
Den rigtige kombination af kornsorter og enzymer kan forbedre foderets fordøjelighed til fordel for miljøet, dyrenes sundhed og økonomien.
Side 146 af 151
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.