Aarhus Universitets logo
English
En ny rapport beskriver udviklingen i kvælstofudvaskning og næringsstofoverskud fra dansk landbrug for perioden 2007 - 2011. Endvidere evalueres den opnåede og fremtidige effekt af de anvendte virkemidler.
Vurdering af dyrevelfærd forventes at spille en stigende rolle i offentlig kontrol af dyrevelfærd, ikke bare i Danmark men i hele EU. Derfor er det vigtigt, at vurderingen giver et retvisende og gennemskueligt billede.
Søstjerner og muslinger bliver i nyt forskningsprojekt med deltagelse af Aarhus Universitet og Dansk Skaldyrcenter undersøgt som alternative proteinkilder til æglæggende høns og smågrise.
Kan halebid hos grise undgås uden at landmanden skal ty til kupering af halerne? Forskere fra otte forskellige lande samarbejder om at finde løsninger ved at angribe problemet fra flere vinkler.
Visse svampe i jorden spiller en central rolle i planteproduktionen. På Plantekongres 2014 i Herning kan man blive indført i flere detaljer om dette symbiotiske forhold i jorden.
Dyr-menneske-relationen – hvad betyder den for dyrevelfærd var temaet på en konference, som Videncenter for Dyrevelfærd netop har afholdt.
Et treårigt forsøg med dyrkning af forskellige poppelkloner tyder på markant lavere udbytter på sandede jorder end mere frugtbar jord. Forsøgets resultater fremlægges på den kommende plantekongres.
Tilvæksten øges og forekomsten af diarre mindskes med brugen af store mængder zink i foderet til nyligt fravænnede grise. Hvorfor det er sådan, vil en forsker fra Aarhus Universitet undersøge i et nyt forskningsprojekt.
Måling af tørstofindhold gør det muligt at forudsige den potentielle kvalitet og holdbarhed af æbler og pærer flere måneder inden de plukkes. Det gør det muligt for frugtavleren at handle tidligt for at forbedre sit produkt.
Den rigtige kombination af sprøjteteknik og økologiske sprøjtemidler kan nedsætte forekomsten af skurv i økologiske æbler markant.
Side 146 af 155
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.