Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Små robotter kan være et vigtigt værktøj i bestræbelserne på at bjerge biomasse, hvor store landbrugsmaskiner har det svært. På en temadag på Agro Business Park 26. september viser forskere en ny letvægtsmaskine frem, der kan høste lavbundsarealer.
Efter- og mellemafgrøder kan være problematiske. En temadag på Foulumgård 26. september sætter fokus på mulighederne for at få succes med de vanskelige afgrøder.
Er du madglad? Så kom til Nordens store Food Festival i Aarhus 6.-8. september 2013, hvor mad er i centrum og kan opleves fra alle mulige forskellige underholdende, lærerige, udfordrende – og velsmagende vinkler. Fødevareforskere fra Aarhus Universitet er med på festivalen.
Ernærings- og sundhedsanprisninger på fødevarer kan være med til at puffe forbrugerne i den rigtige retning, når der skal købes sund mad til familien – eller kan de? Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt sagen.
Der er store perspektiver i at udvikle nye grønne og bæredygtige løsninger, hvor biomasser fremadrettet kan anvendes til mange nye formål – desuden kan der skabes mange nye danske jobs i denne grønne omstilling. Derfor iværksættes nu en klyngesatsning, BioCluster Foulum, som på sigt skal være et internationalt kraftcenter for udvikling af nye løsninger til det biobaserede samfund.
En slags rugekasse til udvikling og afprøvning af nyt inden for bioraffinering og raffineringsprocesser etableres på Institut for Ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet. COWIfonden støtter opbygningen af det multifunktionelle udstyr.
Aarhus Universitet har en bank – en genbank – hvor vigtige kloner af jordskokker, humle og andre planter opbevares til fremtiden.
En drone med teknologi til at spotte vildt i marken har tiltrukket opmærksomhed fra den anden side af andedammen. Et filmhold fra det canadiske Discovery Channel har været på besøg hos forskerne fra Institut for Ingeniørvidenskab i AU Foulum og den private virksomhed Sky-Watch, som var samlet i en midtjysk eng en meget tidlig morgen for at filme forskning, mens det sker.
Forbrugerne kan de kommende år se frem til nye, sunde bær som snacks i køledisken. Resultater fra et afsluttet forskningsprojekt ved Aarhus Universitet viser, at ribs, stikkelsbær og solbær er egnede til dyrkning som nye højkvalitetsprodukter.
Forsker sætter strøm på kartofler for at afsløre knoldenes indhold og fordeling af blandt andet vand, stivelse og sukker. Dermed kan anvendelsen af kartoflerne hurtigere og bedre målrettes.
Side 151 af 154
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.