Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Den rigtige kombination af kornsorter og enzymer kan forbedre foderets fordøjelighed til fordel for miljøet, dyrenes sundhed og økonomien.
Det er sundest at spise brød lavet med fuldkornsmel frem for brød bagt på det fine, hvide raffinerede mel – men hvorfor egentligt? Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvilke mekanismer ligger bag.
Seminar om biofunktionelle kulhydrater skal give fødevarevirksomheder viden om mulighederne for at fremstille brød, som kan medvirke til at forebygge livsstilssygdomme.
På trods af betydelige udsving i høstudbytter og import af handelsgødning de senere år viser en ny opgørelse for 2011/2012 af landbrugets overskud af kvælstof, fosfor og kalium, at overskuddene stort set er uændret i forhold til gennemsnittet af de seneste fem år.
Normtallene for husdyrgødningens indhold af næringsstoffer er offentliggjort af Aarhus Universitet. Tallene er gældende fra 1. august 2013.
I nye forsøg på AU Foulum er målet en 20 procents reduktion af metan fra køernes bøvser. Det vil være et vigtigt bidrag til at sænke landbrugets klimabelastning.
Forskningsprojekter på Aarhus Universitet om dyrkning af surkirsebær og sødemiddel til fødevareprodukter er blandt dem, som Fødevareministeriets Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) har givet økonomisk tilsagn.
Hanne Damgaard Poulsen er med virkning fra 1. september udnævnt til professor mso i Environmental impacts of animal production på Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet.
Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet opruster sin forskningsindsats med oprettelse af flere nye professorater.
Side 150 af 155
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.