Aarhus Universitets logo
Den globale efterspørgsel efter plantebaserede fødevarer stiger, og dansk landbrug skal tilpasse sig ved at dyrke flere bælgplanter. Et nyt…
I 2021 startede projektet GrainLegsGo, som skulle fremme dyrkningen af friske bælgfrugter til fødevarer. Projektet har også undersøgt brug af…
Forskere fra Aarhus Universitet har vist, at hvis man vil opnå samme mængde hestebønner i økologisk landbrug som i konventionelt landbrug, så er der…
Hvorfor vælger og fravælger vi de fødevarer, som vi gør, og hvordan kan vi ændre vores adfærd? Det og meget andet havde over 70 nysgerrige deltagere…
Danskernes forbrug af bælgfrugter er lavere end anbefalet ifølge De officielle Kostråd, men hvad afholder os egentlig fra at hælde kikærter,…
I starten af året kom der nye officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen, der for første gang ikke alene tager hensyn til sundheden, men også til…
Markedet for plantedrikke er i vækst, men hvordan ser det ud med kvaliteten af deres proteiner? Det undersøger forskere i et nyt projekt, der ved…
Adjunkt Martin Krøyer Rasmussen fra Institut for Fødevarer modtager 2,8 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond til et projekt, der skal…
Forskere fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet har i samarbejde med NEXUS A/S undersøgt muligheden for at anvende kikærtevand i fødevarer,…
For det stigende antal forbrugere, der enten helt eller delvist ønsker at erstattes animalske produkter, er det en udfordring at finde den rette…