Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Lars Kruse, AU Foto

09.06.2020 | DCA

Deltag i åbent webinar om cirkulær bioøkonomi

Den 1. juli 2020 afholder Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO) webinar, hvor den nyeste forskning på området præsenteres. Webinaret er åbent for alle interesserede.

Foto: Olden Kombucha

09.06.2020 | Food

Ny kombucha-virksomhed får støtte fra Future Food & Bioresource Innovation

Food eHub ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, har hjulpet en lokal, nystartet virksomhed med at sikre midler fra Future Food & Bioresource Innovation. De skal gå til at udvikle produktet Olden Kombucha, der er en fermenteret drik på basis af te, i samarbejde med Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet og virksomheden ISI Food…

Foto: Colourbox

09.06.2020 | DCA

Hvordan reagerer forbrugerne på bæredygtige emballager?

På Aarhus Universitet er der fokus på at udvikle bæredygtige emballageløsninger til fødevarer. I et nyt forskningsprojekt skal MAPP Centret være med til at undersøge, hvordan forbrugerne reagerer på de bæredygtige emballager.

Et fodringsforsøg med smågrise ved AU Foulum er i færd med at teste fordøjeligheden af Unibio-proteinet. Foto: Jesper Rais, AU.

08.06.2020 | Anis

Ny miljøvenlig proteinkilde til grise testes ved AU Foulum

Forskere på Aarhus Universitet er i færd med at teste en ny miljøvenlig proteinkilde, Uniprotein, i et fodringsforsøg med grise. Uniprotein er en proteinkilde dannet af bakterier, som kan vokse på metan som substrat. En fremtidig brug af denne type protein vil blandt andet kunne mindske CO2 aftrykket for produktion af fodermidler til husdyr samt…

Foto: Anne Kring

04.06.2020 | Priser

Ph.d.-pris for at forudse funktionelle egenskaber i jordlag

Cecilie Hermansen fra Institut for Agroøkologi modtager Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris den 4. juni.

Foto: Colourbox

03.06.2020 | Forskning

Går det hurtigere at forringe end at forbedre jordens fysiske egenskaber?

Forskere fra Aarhus Universitet undersøger i et langvarigt markforsøg, hvad der sker med jordens fysiske egenskaber, når markerne omlægges fra ensidig korn eller sortjordsbrak til græsmark eller omvendt, for at finde ud af, om og hvor hurtigt, der sker en forbedring eller forringelse af jordens kulstofindhold, strukturstabilitet og jordstruktur.

Foto: Lars Rosgaard

02.06.2020 | Anis

Nyt forskningsprojekt om loftshøjde i lastbiler som transporterer grise

Både dansk og europæisk lovgivning kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også når de transporteres. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne under transport. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjden betyder for grisene, eller hvad højden skal være for at tilgodese dyrevelfærden. Det skal et nyt…

Foto: Colourbox

02.06.2020 | Agro

Tiltag der kan fremme skadedyrenes naturlige fjender og biodiversiteten i jorden på økologiske bedrifter

Forskere fra Institut for Agroøkologi og Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet har udarbejdet et nyt katalog over tiltag, der kan fremme skadedyrenes naturlige fjender og biodiversiteten i jorden på økologiske bedrifter.

02.06.2020 | Food

Nyt forskningsnetværk for bæredygtig emballering af fødevarer

Et nyt, internationalt forskningsnetværk med repræsentanter fra 22 lande, CIRCUL-A-BILITY, har set dagens lys inden for rammerne af Det europæiske samarbejde om videnskabelig og teknisk forskning (COST). Formålet med netværket er at understøtte vidensdeling om bæredygtige løsninger til emballering af fødevarer. Professor Milena Corredig fra…

Foto: Lise Nistrup Jørgensen

02.06.2020 | Forskning

Risikomodeller kan reducere brugen af fungicider mod septoria

Forskere fra Aarhus Universitet har været med til at udvikle risikomodeller for sygdomme i afgrøder for at støtte landmandens beslutninger om, hvornår der er behov for at anvende fungicider. Forskerne har i samarbejde med SEGES afprøvet to risikomodeller for septoria i hvede.

Viser resultater 81 til 90 ud af 1140

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste