10.02.2021 | Anis
Forskere ved Aarhus Universitet har gennemført en undersøgelse af, hvad det betyder for slagtekyllinger at have forringede gangegenskaber uden at være decideret halte. Resultaterne viser, at selv slagtekyllinger med en begrænset ændring i deres score for gangbesvær udviser tegn på velfærdsmæssige udfordringer sammenlignet med kyllinger med normal…
05.02.2021 | DCA
Et nyt forskningsprojekt tilbyder små og mellemstore danske agrovirksomheder hjælp til at arbejde strategisk med data for at skabe vækst og udvikle nye digitale forretningsmodeller.
04.02.2021 | Bevilling
På Faculty of Technical Sciences modtager to forskningsprojekter i alt 28,9 millioner kroner til forskningsudstyr og –faciliteter, der kan understøtte det danske arbejde med den grønne udvikling.
01.02.2021 | Anis
Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet sidder med ved bordet i flere af EFSA’s ekspertgrupper, når arbejdet med at opdatere EU’s lovgivning om dyrevelfærd går i gang. De skal være med til at sikre, at den nyeste forskningsbaserede viden på området er tilgængelig når europæisk dyrevelfærdslovgivning i de kommende år…
01.02.2021 | DCA
Ambitionerne for Aarhus Universitets Institut for Bio- og Kemiteknologi er tårnhøje, og professor Lars DM Ottosen melder sig som nyudnævnt institutleder klar til at føre instituttet ind i den absolutte verdenselite.
01.02.2021 | Anis
Globalt set er det animalske fødevaremarked i vækst, og her har den danske produktion og forskning på området en vigtig rolle at spille, fordi vi er nogle af dem, der har bedst fat i at reducere husdyrenes klima- og miljøaftryk, skriver forskere fra Aarhus Universitet i et debatindlæg til fagbladet JA Aktuelt.
01.02.2021 | DCA
Aarhus Universitet har den nye ledelse til ingeniørområdet på plads, og d. 1. marts 2021 tiltræder fire institutledere.
01.02.2021 | Anis
I et nyt afsnit af BBC-serien ”Follow the Food”, der bærer titlen ”Farmers on the frontline” besøger de Institut for Husdyrvidenskab ved AU Foulum. Her fortæller professor Mette O. Nielsen om den nyeste forskning i klimavenlige kvæg (fra ca. 2:55 til 11:32). Afsnittet ”Farmers on the frontline” findes, når man scroller lidt ned ad siden.
27.01.2021 | DCA
Når de europæiske regeringer træffer beslutninger om støtte og regulering af landbrug og fødevareproduktion, så bygger beslutningen oftest på videnskabelig rådgivning. Der er imidlertid stor forskel i, hvordan rådgivningen er organiseret i de forskellige lande. Målet med dette første seminar på området er at udveksle erfaringer, som kan inspirere…
27.01.2021 | DCA
Alle mennesker skal have adgang til sunde og bæredygtige fødevarer, cirkularitet skal reducere ressourceforbruget, og vi skal genfinde diversiteten. Det bør ifølge en ekspertgruppe være de helt overordnede mål for EU's nye rammeprogram for forskning.