Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Afgrøder som majs og byg kan få gavn af den "arv", som efterafgrøder efterlader i jorden. Foto: Janne Hansen

28.06.2019 | Agro

Den rigtige blanding af efterafgrøde er det rigtige valg for miljøet

Ved at optimere kombinationen af efterafgrøder er det muligt at forbedre udnyttelsen af kvælstof. Det kan bidrage til at reducere landbrugets miljøbelastning.

Forskere, industri og andre aktører fra hele Europa er i disse dage samlet på AU Foulum til Bioeconomy Days og deltog i indvielsen af det nye bioraffineringsanlæg. Foto: Agro Business Park A/S
Gæsterne fik en lille flaske grøn protein fra anlægget med hjem som minde. Det har dog "kun" foderkvalitet og må ikke drikkes af mennesker. Foto: Agro Business Park A/S
Foto: Agro Business Park A/S
Prodekan for Science & Technology, AU Kurt Nielsen bød velkommen ved indvielsesarrangementet. Foto: Agro Business Park A/S

27.06.2019 | Agro

Bioraffinering skal gøre landbruget grønnere

Et nyt bioraffineringsanlæg på AU Foulum bliver et vigtigt led i omstillingen til et mere miljø- og klimavenligt landbrug.

På engelsk hedder dette insekt Malaysian fruit fly. Men der findes intet officielt dansk artsnavn. Fluen er en af de potentielle skadegørere, som vi i fremtiden kan komme til at stifte bekendtskab med på danske breddegradder. Tegning fra: nbar.res.in

24.06.2019 | Agro

Disse skadegørere kan potentielt udgøre en risiko for dansk planteavl

Forskere ved Aarhus Universitet gennemfører hvert halve år en risikovurdering af nye planteskadegørertrusler i Danmark.

Vores forbrug af oksekød står for 11 procent af klimaaftrykket fra den samlede kost inklusiv drikkevarer. Foto: Colourbox

24.06.2019 | Agro

Oksekød eller ej?

At nedsætte sit forbrug af oksekød kan være et klimavenligt træk, men sagen er ikke så enkel. Forskere forsøger at nuancere klimadebatten ved at give et samlet overblik.

Bælgfrugter kan forbedre jordens indhold af kulstof og kvælstof. Foto: Colourbox

20.06.2019 | Agro

Forskere tager på opdagelsesrejse i rodzonen

Der mangler viden om de processer og mekanismer, der styrer opbygning af jordens kvælstof og kulstof i bælgplanters rodzone. Det vil forskere fra Aarhus Universitet råde bod på i et nyt projekt.

Professor David S. Powlson fra Rothamsted Research overrakte et tillykke-certifikat til rektor Brian Bech Nielsen, Aarhus Universitet i anledning af 125 års-jubilæet. Foto: Janne Hansen

14.06.2019 | Agro

125 års jubilæum blev fejret på Askov Forsøgsstation

De langvarige gødningsforsøg ved Askov Forsøgsstation har lagt jord, planter og data til en bred vifte af undersøgelser i årenes løb. Nogle af disse blev præsenteret ved markering af forsøgenes 125 års jubilæum den 11. juni.

Lektor René Gislum fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er udnævnt som præsident for den internationale frøgruppe International Herbage Seed Group. Foto: Arkiv

14.06.2019 | Agro

Forsker fra Aarhus Universitet udnævnt til præsident for international frøgruppe

Lektor René Gislum fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet er udnævnt som præsident for den internationale frøgruppe International Herbage Seed Group.

Der er sket meget i landbruget i de seneste 125 år, men der er stadigvæk værdifuld viden at hente fra de langvarige gødningsforsøg på Askov Forsøgsstation, som har kørt uafbrudt i al den tid. Foto: Arkiv

14.06.2019 | Agro

Langvarige markforsøg vedbliver at skabe ny banebrydende viden

Ved Askov Forsøgsstation har 125 års uafbrudte gødningsforsøg skabt en enestående forskningsplatform, som tiltrækker danske og udenlandske eksperter fra vidt forskellige forskningsområder.

Det kan være surt at være hest i sommervarmen på grund af generende insekter. Foto: Janne W. Christensen.

12.06.2019 | Anis

Nyt projekt sætter fokus på insektbelastning hos heste på græs

Heste har godt af at komme på græs – både for deres fysiske og psykiske velbefindende. Men insekter og sommervarme kan være en belastning og en trussel for hestenes velfærd. Nyt projekt ved AU Foulum undersøger insektforekomst og betydningen af skygge.

Ældre mennesker kan have behov for et tilskud af D-vitamin, da det kan være svært at imødekomme anbefalingerne alene gennem kosten. Foto: Colourbox

11.06.2019 | DCA

Flere ældre ved ikke, at de bør tage et dagligt tilskud af D-vitamin og calcium

Fødevarestyrelsen anbefaler personer over 70 år at tage et dagligt tilskud af D-vitamin og calcium. Men ét er anbefalinger, noget andet er virkeligheden. Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, om målgruppen overhovedet kender anbefalingerne, om de efterlever dem, og hvad man kan gøre for at få flere til at følge de officielle råd.

Viser resultater 41 til 50 ud af 988

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste