Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Foto: Claus Rasmussen

26.05.2021 | Agro

"Hvad ville der ske, hvis alle bierne uddøde?" Biforsker svarer på spørgsmål fra Videnskab.dk

Spørgsmålet blev stillet af 12-årige Alberte, og senior forsker Per Kryger giver i en artikel på videnskab.dk et indblik i, hvad der ville ske, hvis alle bier forsvandt. Han giver også et trick til, hvad især børn kan gøre for at hjælpe bierne med at overleve.

26.05.2021 | DCA

Græs skal erstatte plastic som take-away emballage

Emballage til take-away kan måske snart være fuldstændig baseret på lokale, bæredygtige materialer i stedet for fossilbaserede produkter. Det er målet for et nyt forskningsprojekt, der sigter efter en emballageløsning baseret på græsfibre.

Foto: Lars Kruuse - AU Foto

26.05.2021 | Agro

Ni anbefalinger til implementering af flere vådområder i fremtiden

Forskere fra blandt andet Aarhus Universitet har sammenlignet vådområdeprogrammer i Danmark og Sverige igennem de seneste 35 år. Det har givet ni anbefalinger for en forbedret implementering af vådområder.

Unge nematoder. Foto: Md Maniruzzaman Sikder

26.05.2021 | Agro

Planter kan skræmme skadelige nematoder væk

Ved hjælp af nogle ganske særlige stoffer kaldet benzoxazinoider, kan planter som for eksempel majs skræmme bestemte arter af planteparasitiske nematoder væk fra rødderne. Planter har med andre ord sit helt eget forsvarssystem, som forskere fra blandt andet Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har undersøgt.

Foto: Colourbox

25.05.2021 | Food

Ny rapport skal inspirere små og mellemstore virksomheder til at undgå madspild

Alt for meget mad går til spilde i værdikæden for fødevarer med store økonomiske og miljømæssige omkostninger til følge. En ny rapport udarbejdet af forskere fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet skal inspirere små og mellemstore virksomheder til at forebygge og reducere mængden af madspild.

25.05.2021 | DCA

Årsberetning: Få indblik i fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug har netop udgivet årsberetningen for 2020. Læs mere om forskningen i klima, næringsstoffer, cirkulær bioøkonomi, husdyrproduktion, fødevarer - og meget mere.

I et nyt projekt vil en forsker fra Aarhus Universitet forsøge at udvikle en kemisk reaktion, der kan forvandle tørt brød til fødevareemballering. Foto: Colourbox.

25.05.2021 | Food

Forsker vil forvandle tørt brød til emballering

Alt for meget brød ender i skraldespanden, men hvad hvis det i stedet kunne vende tilbage til supermarkedet i form af en højtydende og fuldt biologisk nedbrydelig emballering? I et nyt projekt vil en forsker fra Aarhus Universitet forsøge at udvikle en grøn kemisk proces, der kan forvandle brødaffald til emballering. Projektet har netop modtaget…

25.05.2021 | DCA

Ny forskning skal vise fremtiden for naturlig konservering af fødevarer

Med en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden skal forskere fra Aarhus Universitet finde ud af, hvordan man bedst kan benytte naturligt forekommende stoffer til at konservere fødevarer.

Foto: Colourbox

20.05.2021 | DCA

Forskning og den grønne omstilling

En virtuel konference sætter fokus på forskning og rådgivning, som bidrager til at løse klimaudfordringen, forbedre vandmiljøet og styrke biodiversiteten.

NuReDrain virtuel konference d. 1. juni 2021.

20.05.2021 | Agro

Virtuel konference: Hvordan filtreres kvælstof og fosfor fra landbrugsvand?

Kom med til en virtuelle konference, som er organiseret af NuReDrain. Her møder du en række spændende indlægsholdere fra blandt andet Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Ghent University og Rostock University. Med fokus på den nyeste viden vil de gøre dig klogere på, hvilke filtersystemer, der bedst kan forhindre kvælstof og fosfor i at…

Viser resultater 41 til 50 ud af 1340

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste