Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Presse: Forskere fra Aarhus Universitet er lykkes med at bearbejde græs på en måde, så det kan bruges som foder til grise og kyllinger. "Vi kan halvere vores dyrefoders klimaaftryk, hvis vi lader det nye græs erstatte soja, fortæller professor.
Hovedparten af den globale produktion af forarbejdningstomater er koncentreret i få områder af verden, her forventes klimaforandringerne ifølge en professor fra Aarhus Universitet at få væsentlig indflydelse på den fremtidige produktion og forsyning til tomatforarbejdningsindustrien.
Kom med i marken, når AU Flakkebjerg inviterer til Temadag for markfrø. I år er temadagen kombineret med den tilbagevendende Firmadag for agrokemiske virksomheder.
Kultiveret kød kan være et af fremtidens bæredygtige alternativer til vores nuværende kødforbrug, og i Aarhus Universitets laboratorier arbejdes der på højtryk på at udvikle nye produkter. Den 23. juni kan du komme med, når den nyeste forskning på området præsenteres på et online seminar. Alle interesserede er velkomne, og det er gratis at deltage.
Hvilken afgoldningsstrategi er bedst for koen? Det spørgsmål har forskere ved Aarhus Universitet undersøgt i et stort netop afsluttet projekt. Læs her om den seneste publikation fra projektet, hvor forskerne har undersøgt effekten af forskellige mælkereducerende tiltag på koens yver.
Presse: Aarhus Universitet bygger videre på sin forskning i tang som et middel til at reducere køers metanudledning.
Antibiotikaforbruget til grise kan reduceres ved at finde frem til de dyr, der virkelig har behov for behandling - og det stiller større krav til landmænd og dyrlæger. Det er en af konklusionerne i en ny DCA-rapport, som stiller skarpt på mulighederne for at skrue ned for forbruget af antibiotika til grise.
Præcisionsjordbrug benytter satellitbilleder, droner, GPS og mange andre teknologier til at så, gødske, sprøjte og høste så præcist som muligt - og det er i rivende udvikling. Den 14. juni kan du komme til temadag om præcisionsjordbrug på Aarhus Universitet i Flakkebjerg og høre om den nyeste forskning på området. Alle interesserede er velkomne.
Danmarks Grundforskningsfond, Carlsbergfondet, Novo Nordisk Fonden, Lundbeckfonden og VILLUM Fonden vil sammen med topforsker Klaus Butterbach-Bahl etablere et banebrydende forskningscenter kaldet Pioneer Center for Landscape Research in Sustainable Agricultural Futures (Land-CRAFT).
Hvis vi spiser efter de officielle kostråd, kan vi reducere kostens klimaaftryk med i størrelsesorden 31 til 44%. Det viser beregninger foretaget af DTU Fødevareinstituttet og Aarhus Universitet med to forskellige datasæt over fødevarernes klimaaftryk.
Side 3 af 154
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.