Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Præsentation af bioøkonomiske muligheder i græsprotein, biogas og biomasser

Nyheder

Foto: Colourbox.

19.02.2020 | DCA

Mange udfordringer ved udtagning af lavbundsjord

Vådlægning af lavbundjorde med et højt indhold af organisk kulstof er et vigtigt led i at reducere de danske CO2-emissioner. Det er imidlertid et stort behov for viden, som kan optimere klimaeffekten og reducere uønskede effekter på vandmiljø og biodiversitet.

Foto: Colourbox

11.02.2020 | DCA

Potentialekort for minivådområder

Forskere fra Aarhus Universitet har efter bestilling fra Landbrugsstyrelsen opdateret det potentialekort, som angiver hvor minivådområder med fordel kan placeres.

Foto: Colourbox

11.02.2020 | DCA

Barrierer og potentialer for at udbrede Det Økologiske Spisemærke

Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning, der viser andelen af økologi på et spisested. Mærkningsordningen har allerede gjort sit indtog i de offentlige køkkener, men de private spisesteder lader vente på sig. AU-forskere har undersøgt barrierer og potentialer for at udbrede Det Økologiske Spisemærke i det såkaldte…

Arrangementer

man 24 feb
09:15-15:15 | Herning Messecenter
Kvægkongres
Den 24.-25. februar 2020 afholdes årets kvægkongres i Herning. En perlerække af forskere fra Aarhus Universitet er på programmet med spændende oplæg, så kom og vær med og bliv opdateret på det seneste nye inden for kvægforskningens verden.
tir 25 feb
10:00-13:00 | Agro Food Park 48, 8200 Aarhus N, meeting room 5910-214
Hildegarde Heymann - Inaugural seminar and lecture
Professor Hildegarde Heymann from University of California Davis has been appointed as Honorary Professor in ‘Advanced Sensory Methodologies for Innovation in Food Quality’ at the Department of Food Science at Aarhus University.
tir 25 feb
11:00-14:00 | Agro Food Park 48, 8200 Aarhus
Masoumeh Alinaghihossein's PhD defense
Masoumeh Alinaghihossein will defend her PhD thesis "Metabolomics data fusion applied to study a peri-natal inflammation condition and preventive dietary strategies in a piglet model"