Webinar: Forbrugeradfærd, hybridprodukter og børn og unges madvaner
På webinaret præsenterer forskere fra MAPP Centret, Institut for Virksomhedsledelse ved Aarhus Universitet ny viden bestilt af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, om fødevarekvalitet og forbrugeradfærd i relation til bl.a. børn og unges madvaner, hybridprodukter og sundere og mindre klimabelastende mad til den danske befolkning.

Oplysninger om arrangementet
Tidspunkt
Forskning inden for fødevarekvalitet og forbrugeradfærd kan øge forståelsen af, hvilke egenskaber forbrugerne efterspørger i fødevarer, hvordan de træffer beslutninger om at købe hvilke produkter, hvordan de anvender produkterne og hvordan dette hænger sammen med sundhed og trivsel.
Ny forskningsbaseret viden kan bl.a. bidrage til at danne grundlag for tiltag, som sigter mod at reducere madspild, sundere og mere bæredygtige eller mere klimabevidste forbrugervalg. Fødevarestyrelsen efterspørger derfor løbende forskningsbaseret rådgivning fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet.
På webinaret præsenterer forskere fra MAPP Centret, Institut for Virksomhedsledelse nye undersøgelser på området. I forlængelse af hver præsentation er der mulighed for at stille spørgsmål til forskerne.
Program
11.00: Velkomst og baggrund for webinaret. Kirstine Hartvig Mahler, Enhedschef i Bæredygtig mad og sundhed, Fødevarestyrelsen
11.05: Kvalitetsindeks 2024 – Fokus på hybridprodukter. Professor Tino Bech-Larsen, Videnskabelig assistent Esben Durhuus Lejsgaard, MAPP Centret, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet
11.35: Forældreperspektiver på børn og unges madvaner. Lektor Alice Grønhøj, MAPP Centret, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet
12.05: Kort opsamling – og mulighed for tværgående spørgsmål og kommentarer. Kirstine Hartvig Mahler, Enhedschef i Bæredygtig mad og sundhed, Fødevarestyrelsen
12.15: Afslutning
Tilmelding
Det er gratis at deltage i webinaret, men tilmelding er nødvendig.
Sted
Webinaret vil blive afviklet på Teams.