Aarhus Universitets logo
English
Reglone og dets aktive stof diquat har længe været et væsentligt redskab i landbruget, men de sundheds- og miljømæssige risici ved stoffet har ført…
De økologiske søer udleder langt mere fosfor end konventionelle søer, blandt andet fordi der ikke tages højde for, at grovfoderet bidrager til at…
Klaus Butterbach-Bahl har forsket i bæredygtige reformer af landbrug i snart 40 år, og han er optimistisk på dansk landbrugs vegne, så længe vi…
En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet og University of Padua har kastet lys over, hvordan jordkomprimering påvirker produktionen og udledningen af…
Professor i klinisk veterinærmedicin, Asger Lundorff Jensen, tiltrådte den 1. november 2024 som professor ved ANIVET og AU Viborg. Med mere end 30 års…
Haja Kadarmideen blev den 1. januar 2024 udnævnt til professor i systembiologi og bioinformatik ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab. Hans…
Et britisk ’virtuelt’ center til 337 millioner kroner skal undersøge, om kultiveret kød, insektbaserede proteiner og proteiner fremstillet ved…
Livscyklusvurderinger er en metode til at beregne klima- og miljøaftryk på alt fra byggematerialer til fødevarer. Dyk ned i de forskellige metoder og…
Men hvordan kan det måles og indgå i klimaregnskabet? Det har en gruppe forskere med dansk bidrag sat sig sammen for at beskrive. Det skal bane vejen…
Da landbruget står over for et stigende pres for at balancere produktivitet med miljømæssigt ansvar, fokuserede Mingming Zong sin ph.d.-forskning på…
Side 9 af 163
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.