Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
En mands visioner og skelsættende dagsorden på fødevareområdet for 30 år siden blev udslagsgivende for, at der blev oprettet det første center i Danmark, som arbejdede med forbruget af fødevarer. Gennem 30 år har centret banet vejen for et område i rivende udvikling og et tværfagligt samarbejde på tværs af landegrænser.
Efter fund af sprøjtemidlet clopyralid i organiske gødningsprodukter har Landbrugsstyrelsen bedt forskere fra Aarhus Universitet om at vurdere mulighederne for at måle forekomsten og fastlægge en øvre grænseværdi.
En ny sekventeringsmetode giver forskere mulighed for at aflæse organismers genomer mere præcist end tidligere muligt. Dette studie anvender den nye metode til tomater, hvilket viser, at den muliggør væsentligt forbedret genomisk selektion. Studiet er blevet offentliggjort i juni-udgaven af tidsskriftet Nature.
Rammebevillingen er ganske enkelt blevet for lille til at kunne opretholde de forskningsmiljøer, der er grundlaget for rådgivningen af myndighederne, og som burde understøtte den grønne omstilling, skriver Eskild Holm Nielsen og Kurt Nielsen i et debatindlæg på altinget.dk.
På forsøgsmarker undersøger Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvandet (VAP) om regelret sprøjtning resulterer i udvaskning til grundvand og drikkevand over de gældende kravværdier. Der udgives løbende rapporter om resultaterne fra VAP, og rapporten for 2018-2020 er nu publiceret.
Presse: Forskere fra Aarhus Universitet er lykkes med at bearbejde græs på en måde, så det kan bruges som foder til grise og kyllinger. "Vi kan halvere vores dyrefoders klimaaftryk, hvis vi lader det nye græs erstatte soja, fortæller professor.
Hovedparten af den globale produktion af forarbejdningstomater er koncentreret i få områder af verden, her forventes klimaforandringerne ifølge en professor fra Aarhus Universitet at få væsentlig indflydelse på den fremtidige produktion og forsyning til tomatforarbejdningsindustrien.
Kom med i marken, når AU Flakkebjerg inviterer til Temadag for markfrø. I år er temadagen kombineret med den tilbagevendende Firmadag for agrokemiske virksomheder.
Kultiveret kød kan være et af fremtidens bæredygtige alternativer til vores nuværende kødforbrug, og i Aarhus Universitets laboratorier arbejdes der på højtryk på at udvikle nye produkter. Den 23. juni kan du komme med, når den nyeste forskning på området præsenteres på et online seminar. Alle interesserede er velkomne, og det er gratis at deltage.
Hvilken afgoldningsstrategi er bedst for koen? Det spørgsmål har forskere ved Aarhus Universitet undersøgt i et stort netop afsluttet projekt. Læs her om den seneste publikation fra projektet, hvor forskerne har undersøgt effekten af forskellige mælkereducerende tiltag på koens yver.
Side 2 af 154
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.