Aarhus Universitets logo
English
Forskere fra det meste af Europa vil sammen anvende kunstig intelligens til at overvåge og forudsige jordbundens sundhed. Det sker i et nyt Horizons Europe projekt (AI4SoilHealth), der har til formål at skabe en digital infrastruktur til overvågning og prognoser af indikator for jordressourcens sundhed i Europa.
ICROFS forventer i løbet af marts at kunne udbyde en ny pulje under Organic RDD forsknings- og udviklingsprogram i samarbejde med GUDP.
Hvordan tilvejebringes udsæd til frøblandinger til landbrugslandskabet? Det kan du finde ud af på vores temadag om blomsterstriber d. 1. februar 2023.
Resultaterne af en undersøgelse af kartoffelskimmel viser 100% resistens overfor et af de vigtigste fungicider i kartoffelproduktionen. Forskere finder udviklingen af den nye variant af kartoffelskimmel bekymrende i forhold til fremtidig bekæmpelse på danske marker.
En ny undersøgelse viser, hvordan driftsmetoder i landbruget kan påvirke resistensudviklingen overfor ukrudtsmidler i rajgræs, der optræder som ukrudt.
Nye forsøg ved Aarhus Universitet har sikret vigtig viden omkring gødskning af økologisk kløvergræs. Det er et skridt i retningen af at udvikle målrettede strategier for optimal gødskning af kløvergræsblandinger.
Vand korrekt og tildel kvælstofgødning på de rigtige tidspunkter, så får du ikke alene et øget udbytte, du mindsker også udvaskning af kvælstof fra dine marker. Sådan lyder opskriften fra forskere fra Aarhus Universitet.
Der er mange ting, du skal holde øje med, hvis du gerne vil danse rundt om et bæredygtigt juletræ denne jul, her får du en eksperts bud på, hvad du skal vælge.
Efter årtier med stærke forskningssamarbejder mellem danske universiteter og 11 videregående uddannelsesinstitutioner i henholdsvis Tanzania, Ghana, Uganda, Kenya og Nepal er Building Stronger Universities programmet nu afsluttet. Finansieringen fra det danske udenrigsministerium stopper ved udgangen af 2023, men forskere fra Aarhus Universitet håber at kunne fortsætte den vigtige forskning i afbødning og tilpasning til klimaforandringer i blandt andet Ghana med midler fra blandt andet Horizon Europe.
Et hold med tre AU-studerende heriblandt en fra Agrobiologi tog sejren i delfinalen af Circle U-alliancens case competition. Deres vinderkoncept skal få flere aarhusianere til at spise grønt – og i 2023 skal det præsenteres ved finalen i Beograd.
Side 2 af 133
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.