Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Kommissionens anbefalinger bygger blandt andet på notater og udredninger fra DCA og DCE.
Tre institutter ved Aarhus Universitet har udgivet kataloger med spændende forslag til specialeemner inden for jordbrugs- og fødevareområdet samt andre naturvidenskabelige retninger.
Forsøgsbiogasanlægget på AU Foulum har som det første i Danmark fået autorisation til at køre med økologisk produktion i perioder. Det giver perspektiver for særligt de økologiske planteavlere.
Forskere fra Aarhus Universitet har fundet ud af hvorfor nogle kornarter har højere fytaseaktivitet end andre og har patenteret hvordan fytaseaktiviteten i korn kan øges yderligere.
Genomisk selektion er med succes implementeret i avlsprogrammer for søer – nu er turen kommet til slagtesvinene, som i et igangværende forskningsprojekt skal medvirke til yderligere avlsfremgang.
Med initiativet Mød en forsker får landets fødevarevirksomheder nu mulighed for at komme i dialog med nogle af landets bedste forskere inden for fødevarer og fødevareteknologi. Arrangementet finder sted 4. april på AU Foulum ved Viborg.
Fødevare- og jordbrugsområdet på Aarhus Universitet får millioner til at udføre nye forskningsprojekter og fortsætte igangværende projekter, som genererer viden til gavn for mejerierne og kvægbruget.
For første gang er det lykkedes forskere at producere en afgrøde, der kun indeholder sundt kulhydrat. Letfordøjelig stivelse, som er den mindre sunde udgave af kulhydrat, undgik forskerne ved at slukke for en række bestemte gener i kornet ved hjælp af en nyudviklet metode.
En ny rapport beskriver arbejdet med bevaring af genetiske ressourcer hos danske husdyr.
DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug under Aarhus Universitet koordinerer forskningsbaseret myndighedsbetjening for Fødevareministeriet – aftalen mellem parterne er netop blevet fornyet og løber mellem 2013 og 2016.
Side 153 af 154
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.