Aarhus Universitets logo
English
Teknologiens rolle i fremtidens landbrug er under lup, når Aarhus Universitet i slutningen af måneden er vært for den internationale…
Produktionen af biogas i Danmark går generelt godt, men der er stadig muligheder for forbedringer og behov for ny viden. En rapport fra DCA giver et…
I 2015 løste DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug mere end 150 opgaver for Miljø- og Fødevareministeriet. Det kan du læse meget mere om i…
Vi skal undgå madspild, men vi skal heller ikke blive syge af at spise for gamle madvarer. Forskere fra AU har undersøgt, hvor godt danskerne kender…
I regi af CORE ORGANIC-projektet SOILVEG afprøver forskere på Aarhus Universitet en ny metode, hvor eftergrøder - modsat vanlig praksis - ikke pløjes…
Erysipelas er en alvorlig infektionssygdom forårsaget af bakterien Erysipelothrix rhusiopathaiae. Lidelsen er velkendt, men der mangler basal viden på…
Der plejer at skulle en næse til for at lugte, men nu er det for første gang lykkedes forskere at udvikle en overbevisende model, der kan måle lugt…
Hidtil har krydsningskalve-forsøgene ved DKC omfattet krydsningskalve af begge køn slagtet ved enten 8 eller 12 måneder. Nu er der også slagtet…
Et nyt projekt vil undersøge, om sygeboksen hjælper koen til at blive hurtigere rask og om det efterfølgende påvirker koens sundhed, produktion eller…
Et nyligt afsluttet forskningsprojekt har set på landmandens muligheder for at identificere mavesår i svinebesætningen og undersøgt, om tilsætning af…
Side 132 af 164
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.