Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Der er god mulighed for at sætte skub i agurkeproduktionen med det helt rette valg af UV-B og monokromatisk lys. Det viser en ny undersøgelse fra blandt andet Aarhus Universitet.
Foto: Carl-Otto Ottosen

18.03.2021 | DCA

Nøje sammensat belysning skal sætte skub i fremtidens agurkeproduktion

Den helt rette blanding af den ultraviolette stråling UV-B og monokromatisk lys, altså lys der alene har én bølgelængde, kan sætte skub i sagerne, når vores agurkeplanter skal spire - og dermed reducere den samlede produktionstid. Det viser en ny undersøgelse, som forskere fra blandt andet Aarhus Universitet står bag. Det er en viden, der er…

Foto: Hans Erik Larsen

17.03.2021 | Forskning

Forskere advarer mod resistens i enårig rapgræs

Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet slår nu alarm og advarer mod resistens i enårig rapgræs efter at have fundet resistens hos ukrudtsarten i vidt forskellige sædskifter.

Foto: Colourbox

17.03.2021 | Forskning

Økologisk landbrug kræver god forvaltning for at beskytte mod nitratforurening af grundvandet

En ny undersøgelse foretaget af forskere fra Aarhus Universitet og Christian Albrechts Universitet peger på, at specialiserede økologiske og konventionelle systemer udvasker nitrat i en sådan grad, at EU's kvalitetsstandarder ikke overholdes. Mens integrerede tilgange baseret på en afbalanceret kombination af foder, efterafgrøder og afgrøder kan…

15.03.2021 | DCA

Nyt magasin fra AU Engineering: Sammen skaber vi fremtiden

Grøn omstilling, bæredygtige teknologier og tværfaglige løsninger på samfundets store problemer er omdrejningspunktet for AU Engineerings nye ingeniørvidenskabelige profilmagasin, som er på gaden nu.

Foto: Colourbox

10.03.2021 | Forskning

Tærskelværdier for temperaturens påvirkning på økosystemers aktivitet kan forbedre prognoser for fremtidens klimaforandringer

I en netop offentliggjort artikel i Nature Ecology & Evolution har et stort hold af internationale forskere blandt andet fra Aarhus Universitet undersøgt, hvordan økosystemers respiration afhænger af temperatur. Økosystemerne viser tærskelværdier for temperaturens påvirkning på økosystemernes udledninger af CO2, og det kan være med til at forbedre…

Foto: Søren Kelstrup Skovsen, Institut for Elektro- og Computerteknologi ved Aarhus Universitet

10.03.2021 | Forskning

Et gennembrud i billedgenkendelse af kløver giver mulighed for optimeret kvælstoftilførsel til kløvergræsmarker

Forskere fra Aarhus Universitet har ved hjælp af machine learning udviklet en metode, der kan kortlægge fordelingen af græs, kløver og ukrudt på landmandens mark, så han nemmere kan tilpasse tilførsel af kvælstof. Metoden benytter sig af såkaldt DeepLabv3+ neurale netværk, og den er særdeles robust og giver mulighed for at dække store arealer på…

Virksomheder kan komme til at spille en vigtig rolle i udviklingen af kultiveret kød, fordi de kan levere nogle af de mange bestanddele, som produktionen kræver. Foto: Colourbox

09.03.2021 | DCA

Bliv klogere på kultiveret kød ved Aarhus Universitets online seminar

Der forskes i stigende grad i kød, som er fremstillet i laboratorier. Forskningen foregår også på Aarhus Universitet, som leder det nordiske netværk “Cultured meat – Nordic take”, og nu inviterer til en todages workshop. Her vil forskerne gøre industrien klogere på kultiveret kød, og hvordan virksomheder kan deltage i arbejdet.

Foto: Colourbox

09.03.2021 | DCA

Forskere kortlægger initiativer imod spild i fødevarekæden

En ny DCA-rapport kortlægger den nyeste danske og internationale forskning inden for initiativer til reduktion af madspild og fødevaretab. Undersøgelsen tager udgangspunkt i resultater med stærk evidens og med relevans i en dansk sammenhæng, og den lægger vægt på de fire første led i fødevareværdikæden: primærproduktion, industri, detailhandel og…

Foto: Colourbox

09.03.2021 | DCA

Mange faktorer påvirker forbrugernes valg af sundere fødevarer

Skal forbrugernes valg af fødevarer drejes i en sundere og mere klimavenlig retning, så er det afgørende at forstå, hvorfor vi forbruger, som vi gør. Det blev mere end 200 webinar-deltagere klogere på den 4. marts, hvor den nyeste viden på området blev præsenteret af forskere fra Aarhus Universitet.

09.03.2021 | DCA

Vores sanser er afgørende for designet af sund mad i fremtiden

Syn, lugt, smag, berøring eller hørelse - alle vores sanser er med, når vi opfatter, reagerer på og vælger vores fødevarer. Dette er omdrejningspunktet for den sensoriske videnskab, som kan bruges til dreje vores valg af mad i en sundere retning. Den innovative forskning, som Aarhus Universitet udfører på området, er med i en ny bog, som er…

Viser resultater 11 til 20 ud af 1255

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste