16.12.2020 | Forskning
I et samarbejde mellem forskere på Nationalmuseet og Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet i Flakkebjerg, er det lykkedes at udvikle en metode til at påvise maltning af korn på forkullede kornkerner fra oldtiden. Hermed bliver det muligt at påvise, om man har brygget øl helt tilbage i bondestenalderen.
16.12.2020 | Forskning
Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har ved et lykketræf opdaget en mutation, der gør hvede speltlignende.
16.12.2020 | Anis
Velkommen til en video-rundtur i de nye forsøgsfaciliteter på Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) ved Aarhus Universitet.
16.12.2020 | Forskning
Forskere fra Aarhus Universitet har testet brugen af satellit- og dronebilleder til at undersøge og forudsige kvælstof- og vandbehov hos kartofler dyrket i Danmark.
16.12.2020 | DCA
I et pilotprojekt finansieret af det europæiske fødevareinitiativ EIT Food undersøger forskere fra blandt andet MAPP Centret ved Aarhus Universitet, om det er muligt at styrke forbrugernes tillid til de fødevarer, de spiser. Det sker ved hjælp af et initiativ kaldet Citizen Science, hvor forbrugerne inddrages i forskningen.
15.12.2020 | Food
Et tværfagligt team af driftige studerende fra Aarhus Universitet har netop vundet en international iværksætterkonkurrence med fokus på nyskabende, bæredygtige fødevaresystemer arrangeret af det europæiske videns- og innovationsfællesskab EIT Food. De har udviklet en velfunderet forretningsmodel for en ny virksomhed, ”The first aid kitchen”, og…
15.12.2020 | Food
Madelskere fra hele verden var i begyndelsen af december samlet til den virtuelle konference ReThink Eating 2020. Den interaktive begivenhed blev rundet af med en utraditionel, eksperimentel konferencemiddag med en usædvanlig blanding af ostesmagning, historiefortælling, musik og tegning.
14.12.2020 | Anis
I et nyt projekt på Aarhus Universitet, vil forskerne se nærmere på, hvad det betyder for koens velfærd at opfostre sin egen kalv. Der sættes fokus på både koens tilknytning til kalven og koens emotionelle tilstand. Det tre-årige projekt er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond.
14.12.2020 | Anis
Det er ikke hensigtsmæssigt at klovbeskære malkekøer inden for de sidste fire uger af drægtigheden, da det øger risikoen for abort. Det konkluderer en undersøgelse fra AU baseret på et stort datamateriale fra Kvægdatabasen.
14.12.2020 | Anis
Klovbeskæring omkring afgoldning giver 20 % mindre risiko for, at malkekøer udvikler sålesår i den efterfølgende laktation, viser undersøgelse fra Aarhus Universitet. Men pas på ikke at komme for tæt på kælvning, da det kan give bagslag i form af øget abortrisiko.