Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Morten Ambye-Jensen forsker i bioraffineringsteknologier, og det nye bioraffineringsanlæg på AU Foulum bliver en vigtig brik i omstillingen til et cirkulært og mere miljø- og klimavenligt landbrug. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

30.06.2020 | DCA

Årsberetning: Få indblik i fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet

DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug har netop udgivet årsberetningen for 2019.

Foto: Hanne L. Kristensen.

29.06.2020 | Food

Faste kørespor giver bedre rodvækst på økologiske grønsagsmarker

Øget vægt fra landbrugsmaskiner resulterer i jordpakning, som kan skade afgrødernes rodvækst. Forskning fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet viser, at etableringen af faste kørespor kan gavne produktionen af økologiske grøntsager.

Foto: Seedbed-bootcampen fandt sted online på grund af omstændighederne – og det var en stor success.

29.06.2020 | Food

AU FOOD vært for internationalt iværksætterprogram

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, AU FOOD, er partner i EIT Foods Seedbed-program, som hjælper nye iværksættere med at afklare, om der er et marked for deres agrifood-produkter eller -serviceydelser. Seedbeds bootcamp er lige blevet afviklet online med stor succes.

Foto: AU Foto

26.06.2020 | Forskning

Ingen bivirkninger med mekanisk bekæmpelse af rodukrudt på økologiske marker

Et 4-årigt forsøg i Norge har belyst effekten af forskellige mekaniske bekæmpelsesmetoder af rodukrudt på økologiske marker. Holdet af forskere fra Danmark, Norge og Sverige undersøgte også, om den mekaniske ukrudtsbekæmpelse ud over effekt på ukrudtet også kunne øge sygdomsangreb, have negativ effekt på jordstruktur eller påvirke det endelige…

Foto: Agro Business Park A/S

26.06.2020 | DCA

Bioøkonomiske muligheder i græsprotein, biogas og biomasser

Den grønne omstilling af samfundet kræver nytænkning og nye løsninger, både når det gælder energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. En række virksomheder i Region Midtjylland er allerede i gang, og på en konference 26. oktober 2020 er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter, der alle har afdækket…

Foto: Njord

25.06.2020 | DCA

Nu bliver din gin bæredygtig

Snart kan du nyde din gin og tonic med helt ren samvittighed. I et nyt projekt skal ingeniører fra Aarhus Universitet i samarbejde med destilleriet Njord finde smarte løsninger, der kan gøre produktionen mere bæredygtig.

Foto: Zhi Liang

24.06.2020 | Forskning

Glukoseindhold i jord kan måles på en enkel måde

Forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har undersøgt og dokumenteret brugen og resultaterne af en enkel og billig metode til at måle jordens glukoseindhold i 18 forskellige jordarter, der varierer i pH-værdi, ler- og organisk kulstofindhold.

Foto: Flemming Nielsen.

24.06.2020 | Food

Sunde tarme skal styrke knoglerne

Danske og amerikanske forskere samarbejder med Arla Foods Ingredients om at udvikle et unikt fødevarekoncept, der på en og samme tid tilfører en højeffektiv calciumkilde og stimulerer tarmene for en bedre optagelse og styrkelse af knoglerne.

AU forskere deltager i et nyt projekt, som skal udvikle en praksis-anvendelig metode til at indsamle foderdata på den enkelte ko ude i kvægbesætningerne. Arkivfoto: Danmarks Kvægforskningscenter.

22.06.2020 | Anis

Ny metode er på vej til at udpege ressourceeffektive og klimavenlige køer i praksis

AU forskere deltager i et nyt banebrydende projekt, ledet af VikingGentics, som ved hjælp af 3D-kameraer skal give mælkeproducenten adgang til data om hver enkelt kos foderoptagelse. Projektet vil skabe helt unikke muligheder for i praksis at kunne sætte ind med effektive og målrettede management-tiltag til gavn for både landmandens økonomi og…

Græs vaskes fri for jord, inden det separeres i en flydende of fast fraktion i bioraffinaderiet. Foto: Nikolaj Peder Hansen.

22.06.2020 | Anis

AU forskere undersøger foderværdien af pulp til kvæg

Pulp er et fiberholdigt biprodukt, der fremkommer ved proteinraffinering af kløvergræs. Da pulpen udgør en væsentlig andel i denne proces er afsætningen heraf, til f.eks. kvægbrugere, utroligt vigtig. Derfor er forskere fra AU i gang med at undersøge pulpens foderværdi til kvæg og de foreløbige resultater er lovende.

Viser resultater 11 til 20 ud af 1085

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste