Aarhus Universitets logo
English
Tre forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har fået støtte fra ViD til projekter, som sætter fokus på dyrevelfærden hos henholdsvis rideheste og malkekvæg samt uddannelsespraktikkens betydning for landbrugselevers syn på dyrevelfærd.
Den seneste officielle pesticidovervågning viser, at ukrudtsmidlerne glyphosat og bentazon ikke udvaskes til grundvandet. Varslingssystemet viser også, at et svampemiddel, der før i tiden blev anvendt i kartofler, fortsat påvirker grundvandets kvalitet.
De blomster, som honningbier besøger, kan mere end blot levere føde til bierne. Der er også tegn på, at blomsterne kan forsyne de travle insekter med stoffer, der gør bierne bedre i stand til at modstå sygdomme.
Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt den nuværende metode til at analysere fosfor i jord, fosfortallet, og anbefaler tiltrængte forbedringer.
En forlænget laktationsperiode og dermed kortere kælvningsinterval kan give væsentlige besparelser på blandt andet foder, dyrlæge og reproduktion, som til fulde kan modsvare et fald i den årlige mælkeydelse.
Normudvalget har indstillet kvælstofprognosen for 2016. Alt efter jordtype og geografisk beliggenhed viser prognosen et ekstra behov for kvælstof.
Michelle Williams fra Institut for Fødevarer er koordinator af et nyt EU-projekt, der skal fremme udveksling af viden til gavn for frugtsektoren
Selektion for grise med arveanlæg for en sund tarmflora kan nedsætte landbrugets forbrug af antibiotika og derved reducere problemerne med antibiotikaresistente bakterier. Ny viden åbner døren på klem for denne mulighed.
Lime, fiber og stevia er en cocktail af ingredienser, der kan tilsættes frugtsaft for at øge saftens sundhedsværdi og fremme smagsoplevelsen.
Overvejer du en efteruddannelse inden for vurdering af dyrevelfærd? Så læs her om tre studerendes erfaringer og udbytte med masteruddannelsen ved Aarhus Universitet. Alle tre har fundet uddannelsen særdeles relevant for deres arbejde og vil klart anbefale den til andre. Måske du skal være en del af det nye hold til september 2016?
Side 1 af 2
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.