Aarhus Universitets logo
English
Det er ikke ligegyldigt hvilket produktionssystem, grise vokser op i, når det handler om hvilken type af skader, de risikerer at pådrage sig under…
Hvis soen bliver tilbudt foder mindst tre gange i døgnet eller mere, vil hun kvittere med kortere faringslængde og væsentligt færre dødfødte grise. Så…
Mange økologiske besætninger kan komme tæt på en antibiotikafri produktion med en fokuseret sundhedsfremmende indsats. En ny rapport fra Aarhus…
Pulpensilage udvundet ved presning af kløvergræs er særdeles velegnet som grovfoder til malkekøer. Det viste fodringsforsøg gennemført ved Institut…
De nyeste opgørelser over bestandene af gamle danske husdyrracer er udgivet i en rapport fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.
Forskere, myndigheder og landmænd udvekslede erfaringer og forventninger til biomasseproduktion.
Dyrevelfærden på danske gårde afhænger i høj grad af arbejdsmiljø og oplæring på staldgangene. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet sætter for…
Alvorlige skader på grises haler forårsager øget følsomhed i haleregionen i flere måneder efter, at skaden er sket. Det viser resultater fra en…
Igen i år var der rigtigt mange gæster til Åbent Landbrug arrangement ved Aarhus Universitet i Foulum, der mødte op for at høre om husdyrproduktion og…
Læs her DR's artikel "Græs kan erstatte braklagte marker: Godt for vandmiljø og landmandens pengepung". Den omtaler Aarhus Universitets arbejde med…
Side 122 af 164
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.