07.05.2021 | DCA

38 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til forskning på Technical Sciences

Danmarks Frie Forskningsfond bevilger 38 mio. kr. til 11 forskningsprojekter på Technical Sciences, herunder projekter på Institut for Agroøkologi og Institut for Fødevarer.

Kalkning af mark på forsøgsstation Aaskov. Foto: Henning Carlo Thomsen.

05.05.2021 | Agro

Kalkning af sur jord reducerer udledning af lattergas og øger udbyttet

Forskere fra Aarhus Universitet og det norske universitet for biovidenskab har fundet ud af, at når landmænd anvender kalk på sure marker, kan de ikke kun øge afgrødeproduktionen, men også reducere udledningen af lattergas samt øge jordens kapacitet til at oxidere metan. Der kan med andre ord bidrage til afbødning af klimaændringer.

Foto: Anna F. Marsbøll

05.05.2021 | Anis

Vurdering af velfærd i danske og europæiske minkbesætninger

Ny rapport sammenligner velfærden på minkfarme i Danmark og i resten af Europa, baseret på resultaterne fra velfærdsvurderingssystemet WelFur.

tir 18 maj
13:00-16:00 |
Digital Workshop - Status på grøn bioraffinering
Deltag i Green Valleys digitale workshop d. 18.05.2021 fra 13-16. Her dykker vi ned i grøn bioraffinering de perspektiver og potentiale, som grøn bioraffinering har for at for at flytte landbruget i en bæredygtig - samtidig med, at vi skærmer miljøet og skaber nye grønne jobs og lokal vækst.
ons 19 maj
16:00-18:00 | Online møde
Online fyraftensmøde om aktuel dyrevelfærdsforskning på Aarhus Universitet
Sæt allerede nu kryds i kalenderen til vores online fyraftensmøde: "Husdyrs velfærd - hvordan vurderer vi det?", som finder sted onsdag den 19. maj kl. 16-18. Her vil forskere fra Institut for Husdyrvidenskab, AU fremlægge deres aktuelle forskning på området. Det er gratis at deltage og alle interesserede er velkomne.
ons 02 jun
14:00-15:00 | Online
CiFOOD webinar: Effects of spectral composition of growth and quality of food crop
Want to learn more about how ultraviolet radiation UV-B and monochromatic light, can boost plants performance? Join CiFOOD Free Wednesday webinar to learn more