Aarhus Universitets logo
English
Græsmarker kan reducere landbrugets udledning af drivhusgasser og næringsstoffer. Og sammen med nyudviklede bioraffineringsteknologier giver…
Danmark har et solidt udgangspunkt inden for jordbrug og fødevareproduktion, og har således en solid position til de næste årtiers indsats på vejen…
Drænvand fra marker kan ledes igennem et biofilter med organisk materiale, også kendt som et minivådområde med filtermatrice, med henblik på at…
I forbindelse med den såkaldte oksekødssag tog TECH allerede i 2019 en række initiativer, som skal sikre ansvarlig forskningspraksis. En intern…
Vi ser, skaber og deler billeder af vores mad som aldrig før. I en ny litteraturgennemgang foreslår forskere, at fænomenet #foodporn kan hjælpe os med…
Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet har per 1. september 2021 udnævnt Peter T. Thomsen til professor i management af velfærdsrelaterede…
Danmark vil reducere CO2 udledningen med 70% til 2030. Det betyder, at vi har travlt! Men måske findes der en gamechanger i landbruget, nemlig de…
I en kronik i Økologisk Nu forklarer Chiara De Notaris og Jim Rasmussen fra Institut for Agroøkologi, hvorfor sædskifter er en af de bedste og mest…
Nematoder og mikrober sameksisterer i forskellige omgivelser, men de gør mere end blot sameksistere. Hos mennesker og insekter bruger parasitiske…
Er det bedre at ekstrahere protein fra græs eller andre planter i bioraffinaderiet, og hvor meget protein kan ekstraheres? Nu er en anerkendt metode,…
Side 65 af 164
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.