Aarhus Universitets logo
English
Forskningsprojektet SUMMER har vist, at det er muligt at profilere økologisk kød ved at bruge mere lokalt produceret protein og lægge ekstra vægt på…
Med et nyt projekt vil forskere undersøge, om oregano i foderrationen til malkekøer kan mindske metanudslippet fra køer. Oregano har i…
Et nyt projekt skal gavne den økologiske produktion ved dels at udvikle avlslinjer, der er bedre egnet til økologisk produktion, og dels bane vej for,…
En af de store udfordringer i økologisk landbrug er at opretholde en positiv balance i kvælstofregnskabet. I økologisk landbrug, hvor man ikke bruger…
En række syntetiske farvestoffer i fødevarer har vist sig at kunne have uønskede bivirkninger hos specielt børn. Siden 2010 har EU krævet, at udvalgte…
Innovationsfonden har bevilget 79,5 mio. kroner til forskningsprojekter og erhvervspostdoc-projekter i fødevarer og jordbrug på Aarhus Universitet.
Vitamin D mangel er på vores breddegrader et massivt problem i vinterhalvåret. Selv med en varieret kost er det svært at få dækket sit vitamin D…
Med en bevilling på 17,5 mio. kroner fra Innovationsfonden vil forskere udvikle sunde fødevarer, der kan modvirke fedme-relaterede sygdomme og fremme…
Et nyt projekt i samarbejde mellem Aarhus Universitet og DuPont Nutrition & Health
skal give en bedre forståelse af probiotiske bakteriers og…
Den gule raps, der vokser på de danske marker, bruges normalt til olie og dyrefoder. Udvikling af nye hvidblomstrede rapssorter åbner for, at vi snart…
Side 131 af 151
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.