Aarhus Universitets logo
English
Der er stort fokus på at erstatte animalsk protein i fødevarer med plantebaserede alternativer. Men kan grønt græs dyrket på danske marker udgøre en…
Ifølge forskere på Aarhus Universitet kan skovlandbrug have en række positive effekter på både miljø, klima og biodiversitet, hvis det udformes og…
Produktionen af smågrise er udfordret af diarré omkring fravænning og en høj dødelighed. Løsningen har hidtil været tildeling af medicinsk zink i…
Forskere fra Aarhus Universitet står sammen med planteforædlingsfirmaet Knold og Top bag udviklingen af en ny form for supergrøntsag, en såkaldt…
Alternative proteinkilder er i fokus i disse år, og en af kilderne, der kigges nøje på, er insekter. Men hvordan optages næringsstofferne fra…
Afgrødesundhed er i centrum, når to nye professorer ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, holder tiltrædelsesforelæsninger 3. maj 2019.
…
Transport af udsættersøer til slagteriet medfører i mange tilfælde en forværring af søernes fysiske tilstand sammenlignet med før de blev læsset på…
Overvægt og medfølgende komplikationer er et voksende problem verden over - blandt andet på grund af vores kost og aktivitetsniveau. Men hvad afgør,…
En reduktion af fødevarernes klimabelastningen er forbundet med store udfordringer og vanskelige dilemmaer. Men en omstilling i både forbrug og…
Efter ønske fra Landbrugsstyrelsen har forskere fra Aarhus Universitet gennemgået den eksisterende litteratur om mulig fødekonkurrence mellem…
Side 108 af 163
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.