Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
På en workshop, som holdes i regi af forskningsprogrammet EJP SOIL, præsenteres ny viden og der lægges op til dialog og diskussion om mulighederne for at forbedre jordens kvalitet i Danmark.
Mød Kim Jensen fra Institut for Husdyrvidenskab, der her fortæller om den nyeste forskning i insektproduktion. Sammen med sine kollegaer, har han undersøgt muligheden for at gøre produktionen billigere ved at bruge flere restprodukter.
Et nyt ERA-NET projekt (MI BICYCLE) vil undersøge, hvordan man kan bruge biomasse og -produkter fra cirkulære landbrugssystemer, der består af bedrifter med både husdyr- og afgrødeproduktion, på en måde, der ikke alene kan være med til at afbøde klimaforandringer, men også være bæredygtige for landmanden, miljøet og samfundet generelt.
Digital Uni Food Day har fokus på aktuelle udfordringer fra fødevareindustrien og går til dem ved hjælp af den nyeste viden og teknologi fra førende universitetseksperter. Vil du være med til at finde fremtidens løsninger? Så kom med til en eftermiddag med ny viden, forskning, forbrugerindsigt og teknologiske muligheder den 30. august.
Igennem de sidste 25 år har de langvarige økologiske sædskifteforsøg under Aarhus Universitet skabt en dybere forståelse for afgrødesystemernes økologiske funktioner. Den viden er vigtig, nu mere end nogensinde, i forhold til at den grønne omstilling af landbruget.
Forsuring af gylle i stalden eller ved udbringning kan mindske ammoniakfordampningen. Forsuring af gylle med svovlsyre er en udbredt praksis på danske husdyrbedrifter. Tidligere forsøg har vist, at også udledningen af metan reduceres kraftigt, når gyllen forsures. Et nyt studie har undersøgt sammenhængen mellem syreforbrug og udledninger af metan og ammoniak, og lugt. Resultaterne tyder på, at lavdosis-forsuring kan være et nyt og omkostningseffektivt klimavirkemiddel.
Danske dyrkningsforsøg med frugt, bær og grøntsager skal fremover foregå på arealer vest for Gammel Estrup, som bl.a. huser Det Grønne Museum
En mands visioner og skelsættende dagsorden på fødevareområdet for 30 år siden blev udslagsgivende for, at der blev oprettet det første center i Danmark, som arbejdede med forbruget af fødevarer. Gennem 30 år har centret banet vejen for et område i rivende udvikling og et tværfagligt samarbejde på tværs af landegrænser.
Efter fund af sprøjtemidlet clopyralid i organiske gødningsprodukter har Landbrugsstyrelsen bedt forskere fra Aarhus Universitet om at vurdere mulighederne for at måle forekomsten og fastlægge en øvre grænseværdi.
En ny sekventeringsmetode giver forskere mulighed for at aflæse organismers genomer mere præcist end tidligere muligt. Dette studie anvender den nye metode til tomater, hvilket viser, at den muliggør væsentligt forbedret genomisk selektion. Studiet er blevet offentliggjort i juni-udgaven af tidsskriftet Nature.
Side 1 af 154
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.