Webinar: Forbrugeradfærd, madspild og klima
På webinaret præsenterer forskere fra MAPP Centret, Institut for Virksomhedsledelse og Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet ny viden bestilt af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri om fødevarekvalitet og forbrugeradfærd i relation til bl.a. madspild og sundere og mindre klimabelastende mad til den danske befolkning.

Oplysninger om arrangementet
Tidspunkt
Sted
Online - Teams
Forskning inden for fødevarekvalitet og forbrugeradfærd kan øge forståelsen af, hvilke egenskaber forbrugerne efterspørger i fødevarer, hvordan de træffer beslutninger om at købe hvilke produkter, hvordan de anvender produkterne og hvordan dette hænger sammen med sundhed og trivsel.
Ny forskningsbaseret viden kan bl.a. bidrage til at danne grundlag for tiltag, som sigter mod at reducere madspild, sundere og mere bæredygtige eller mere klimabevidste forbrugervalg. Fødevarestyrelsen efterspørger derfor løbende forskningsbaseret rådgivning fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet.
På webinaret præsenterer forskere fra MAPP Centret og Institut for Fødevarer nye undersøgelser på området. I forlængelse af hver præsentation er der mulighed for at stille spørgsmål til forskerne.
Program
14.00: Velkomst og baggrund for webinaret. Simon Rask, sektionsleder i Bæredygtig mad og sundhed, Fødevarestyrelsen
14.05: "Evaluation of tools to reduce food waste at the household level" ved seniorforsker Violetta Stancu, videnskabelig assistent Mark Bundgaard Henriksen og professor Liisa Lähteenmäki, MAPP Centret, Aarhus Universitet
14.35: "Kan de professionelle køkkener være vejen til mere sund og mindre klimabelastende mad til danskerne?" ved videnskabelig assistent Nicoline Frederikke Frøstrup og lektor Ulla Kidmose, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
15.05: Kort opsamling – og mulighed for tværgående spørgsmål og kommentarer. Simon Rask, sektionsleder i Bæredygtig mad og sundhed, Fødevarestyrelsen
15.15: Afslutning
Tilmelding
Det er gratis at deltage i webinaret, men der kræves tilmelding.
Tid
Mandag den 5. maj 2025, kl. 14-15.30
Sted
Webinaret vil blive afviklet på Teams.
Sprog
Dele af webinaret vil foregå på engelsk.