Aarhus Universitets logo
English
GEUS og Aarhus Universitet har opdateret den Nationale Kvælstofmodel mht. data og model struktur. Modelsystemet beregne kvælstoffets transport,…
Spisepausen i skolen handler om meget mere end bare den mad, der er i madpakken eller på tallerkenen. Den er i lige så høj grad en social aktivitet,…
Mere end 200 forskere har givet deres bud på den grønne omstilling af dansk landbrug og fødevareproduktion. I den anledning inviterer Aarhus…
Professor Mette Olaf Nielsen, Institut for Husdyrvidenskab har modtaget Mejeribrugets Initiativpris for sin forskning i mulighederne for at reducere…
Spørgsmålet blev stillet af 12-årige Alberte, og senior forsker Per Kryger giver i en artikel på videnskab.dk et indblik i, hvad der ville ske, hvis…
Emballage til take-away kan måske snart være fuldstændig baseret på lokale, bæredygtige materialer i stedet for fossilbaserede produkter. Det er målet…
Forskere fra blandt andet Aarhus Universitet har sammenlignet vådområdeprogrammer i Danmark og Sverige igennem de seneste 35 år. Det har givet ni…
Ved hjælp af nogle ganske særlige stoffer kaldet benzoxazinoider, kan planter som for eksempel majs skræmme bestemte arter af planteparasitiske…
Alt for meget mad går til spilde i værdikæden for fødevarer med store økonomiske og miljømæssige omkostninger til følge. En ny rapport udarbejdet af…
DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug har netop udgivet årsberetningen for 2020. Læs mere om forskningen i klima, næringsstoffer, cirkulær…
Side 54 af 153
Vil du vide mere om jordbrug og fødevarer? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra DCA her.