Foto: Colourbox

03.04.2020 | DCA

Ansøgning om Kølpin Ravns Legat er åbnet

Legat fra botaniker og plantepatologen Frederik Kølpin Ravn uddeles igen i 2020. Ansøgninger skal indsendes senest 27. april 2020.

Foto: Henning Thomsen, AU.

01.04.2020 | DCA

Nyt europæisk forskningssamarbejde om bæredygtig og klimasmart anvendelse af landbrugsjorden

Et stort europæisk forskningsprogram EJP SOIL skal forbedre det vidensmæssige grundlag for en bæredygtig, fremtidig anvendelse af landbrugsjorden. Målet er at udvikle løsninger, som bidrager til både fødevareforsyning og klima.

Foto: Johannes Lund Jensen. Øjeblikket, hvor Johannes Lund Jensen fik sin ph.d.-grad via Skype.

01.04.2020 | Navne

Ph.d.-forsvar online for første gang – det gik strålende

Med bare 11 tilhørere heraf fire vejledere, to opponenter, en ordstyrer, en ægtefælle og to små børn modtog Johannes Lund Jensen som den første nogensinde ved Institut for Agroøkologi sin Ph.d.-grad efter at have gennemført sit forsvar online.

Foto: Bioreaktor med træflis ved Haderslev. Finn Plauborg.
Figur 1: Placering af seks nye bioreaktorer i forskellige danske georegioner.

31.03.2020 | Agro

Første års resultater fra seks ny bioreaktorer med træflis

Der er et stort behov for nye virkemidler til at reducere kvælstofudledningen til vandmiljøet. Nye resultater fra Aarhus Universitet viser, at mellem 29 og 49 af procent af kvælstof fjernes, når drænvand ledes gennem en bioreaktor med træflis. Dette skal dog bekræftes i flere undersøgelser.

Foto: Janne Hansen

30.03.2020 | Forskning

Computermodel kan bestemme mineraliseringen af kvælstof fra efterafgrøder

Reduceret udvaskning og forbedret tilgængelighed af kvælstof er blandt nogle af de fordele, man kan opnå ved at have efterafgrøder på sine marker. En ny model bygget af forskere fra Institut for Agroøkologi kan bestemme mineraliseringen af efterafgrøder, og når den er knyttet til en bestemt agroøkosystemmodel, tillader den en forbedret estimering…

Foto: Henning Thomsen

30.03.2020 | Forskning

Biokul som kilde til fosfor på danske marker

Pyrolyse ved biogasanlæg er ikke alene kilde til bæredygtig og klimavenlig energi, men restproduktet fra pyrolysen, biokul, kan udover at binde kulstof også fungere som fosforgødning på landbrugets marker.

Foto: AGROINTELLI

30.03.2020 | DCA

Avanceret robot-intelligens skal gøre landbruget mere bæredygtigt

Et internationalt team bestående af fem universiteter og tre førende industrivirksomheder vil transformere sundheds-, fødevare- og landbrugsteknologi via ny open-source ’allround’ kunstig intelligens til brug i moderne og fremtidige robotter.

Aarhus Universitet har, i samarbejde med Teknologisk Institut, gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt alle chauffører på transporter med udsættersøer til et stort dansk slagteri. Foto: Mette S. Herskin.

27.03.2020 | Anis

Hvad mener chauffører, på grisetransporter, om transportegnethed og dyrevelfærd under transport?

Ny viden om en professionel gruppe – chaufførerne - der er helt centrale for sikringen af dyrs velfærd under transport, men som sjældent indgår i forskningsprojekter.

Foto: Colourbox.

25.03.2020 | DCA

Panda-pølser, myrer og dræbersnegle kan være nøglen til fremtidens grønne brændstof

Et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet vil gøre brug af millioner af års evolution for at udvikle bæredygtige biobrændsler. Løsningen ligger blandt andet i fordøjelsessystemet på pandaer.

Foto: Colourbox

17.03.2020 | Anis

Nanobodies skal modvirke diarré hos smågrise

Et nyt, biologisk middel mod smågrisediarré baseret på et antistof fra lamaer kan blive et miljøvenligt alternativ til medicinsk zink i foderet. En bevilling på næsten 11 mio. kr. fra GUDP skal gøre produktet klar til markedsgodkendelse. Forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet er med i projektet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 1056

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste