Foto: Fluxkammer i marken. Af Søren O. Petersen.

29.10.2020 | Forskning

International forskeralliance bag anbefalinger for måling af lattergasemission

Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har været repræsenteret i en international gruppe af forskere, som har udarbejdet retningslinjer for måling af lattergas og andre klimagasser fra landbrugsjord med brug af fluxkamre. Med støtte fra den New Zealandske regering og Global Research Alliance har forskerne publiceret et sæt anbefalinger…

Det er essentielt for forskningsprojektet at finde deltagere, som kan følges både, når de er gravide, ammer og i nogle år fremover. Foto: Colourbox

28.10.2020 | Food

Gravide kan hjælpe med at forbedre fremtidens modermælkserstatning

I projektet MaInHealth undersøger forskere fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, hvordan modermælk er sammensat, og hvordan mødres livsstil påvirker den. På sigt kan det have betydning for, hvordan man designer modermælkserstatning. Forskerne søger gravide, som vil deltage i det vigtige forskningsprojekt.

Foto: Arkivfoto

28.10.2020 | DCA

Seminar om teknologi til grøn bioraffinering

Bioraffinering af græs og kløvergræs giver mulighed for en bæredygtig produktion af planteprotein, som kan erstatte importerede sojaprodukter. På et online seminar den 3. december fremlægger Aarhus Universitetet forskning målrettet virksomheder, der ønsker at arbejde med grøn bioraffinering.

Foto: Lars Kruse

28.10.2020 | DCA

Bioraffinering kan blive et vigtigt element i EU's landbrugspolitik

Grøn bioraffinering kan medvirke til et grønnere landbrug, europæisk selvforsyning med planteprotein og bæredygtig vækst i landdistrikterne. På et webinar, som holdes i samarbejde med danske Europa-parlamentarikere, vil forskere fra bl.a. Aarhus Universitet orientere om perspektiverne for EU's landbrugspolitik.

Mario M. Martinez’ forskning fokuserer på strukturen, hydrodynamikken og interaktioner mellem kulhydratpolymerer og deres strukturelle modifikation gennem procesintensiverende teknologier. Her er han under et forsøg med en dobbeltskrueekstruder i pilotskala på Buhler Food Application Center i Minneapolis, USA. Foto: Eugene Dust.

27.10.2020 | Food

AU FOOD-forsker modtager Young Scientist Research Award

Mario M. Martinez fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, modtager den prestigefyldte pris Young Scientist Research Award fra Cereals & Grains Association for sit fremragende arbejde med kulhydratpolymerer, der kan bruges til at skabe sunde og bæredygtige løsninger til fødevareindustrien.

Alle deltagere ved arrangementet får et Tanghæfte som inspiration til at gå på jagt efter havets grøntsag. Foto: Peter Bondo Christensen

22.10.2020 | DCA

Tang kan være med til at løse fremtidens klima- og fødevareudfordringer – hør mere på offentligt foredrag

Har du lyst til at blive klogere på tang, så er muligheden der tirsdag den 27. oktober, når seniorforsker Annette Bruhn deler ud af sin store viden på området. Hun vil blandt andet give tips til at gå på tangjagt i vandkanten og fortælle om de nyeste tang-relaterede forskningsprojekter på CBIO – Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi.

Foto: Biogasanlæg ved Foulum.
Fotograf: Jepser Rais

22.10.2020 | Forskning

Svovl fra rensning af biogas er en værdifuld gødning

Effektivt genvundet svovl (S) fra biogasafsvovlingsprocessen kan genbruges som en værdifuld kilde til plante-tilgængeligt svovl i landbruget, viser ny forskning fra Institut for Agroøkologi.

Foto: Jesper Rais.

21.10.2020 | Agro

Ny analyse af klima- og miljøeffekter af biogasproduktion

Forskere fra Institut for Agroøkologi og Institut for Ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet har undersøgt klima- og miljøeffekter af fem forskellige former for biogasproduktion. Resultaterne er udgivet i en ny DCA-rapport.

21.10.2020 | Anis

DEBATINDLÆG: Læs om AU forskeres bud på klimaløsninger for kvægbruget

Husdyrforskere fra Aarhus Universitet har skrevet et debatindlæg til Altinget som optakt til regeringens klimaplan for landbruget. Her kan du læse om forskernes bud på, hvordan klimabelastningen fra kvægbruget kan reduceres i fremtiden.

21.10.2020 | Anis

Ph.d.-forsvar: Kostfiber og protein: Ændringer i fødevarenedbrydning, fermenteringsmønster og stofskifterespons

Yetong Xu afholder ph.d.-forsvar onsdag 28. oktober kl. 10.00. Ph.d.-forsvaret vil være tilgængeligt online. Send en e-mail til charlotte.steffensen@anis.au.dk.

Viser resultater 1 til 10 ud af 1144

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste