26.07.2021 | Anis

Greta Thunberg har besøgt Aarhus Universitet i Foulum

I forbindelse med den britiske BBC-dokumentarserie: "Greta Thunberg: A year to change the world" har Greta Thunberg besøgt Danmarks Kvægforskningscenter ved Aarhus Universitet i Foulum. Her mødtes hun med professor Mette Olaf Nielsen for at høre om forskning i at begrænse metansudledning fra kvæg. Indslaget fra Foulum starter 28:51.

Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

26.07.2021 | Agro

Bedre grundlag for at reducere og dokumentere klima- og miljøbelastningen fra produktion af grisekød

En videnskabelig artikel beskriver mulighederne for at udvikle det faglige og tekniske grundlag for at reducere klima- og miljøbelastningen fra grisekød hos både primærproducenter og slagterier. Forskningen gør det muligt at beregne kødprodukternes klima- og miljøbelastning ud fra aktuelle produktionsdata.

20.07.2021 | DCA

CBIO i P1 Orientering: Græsdyrkning kan løse en stor del af landbrugets klimaproblemer

I P1 Orientering fortæller Uffe Jørgensen, leder af CBIO, hvordan græsdyrkning kan løse en stor del af landbrugets klimaproblemer. Lyt med i udsendelsen fra 19. juli fra ca. 42:40.

14.07.2021 | DCA

Mød forskerne på Food Week i Aarhus

Cellebaseret kød og mælk, spiselige insekter, bæredygtig fødevareemballage, fremtidens proteinafgrøder og grønsagsdyrkning i saltholdig jord - du kan lære mere om disse emner, når forskere fra Aarhus Universitet deltager i Food Week den 13.-15. august.

13.07.2021 | Food

Forskere vil forbedre kvaliteten af plantedrikke

Markedet for plantedrikke er i vækst, men hvordan ser det ud med kvaliteten af deres proteiner? Det undersøger forskere i et nyt projekt, der ved hjælp af banebrydende analysemetoder skal sikre, at fremtidens plantedrikke har den bedst mulige ernæringsmæssige kvalitet.

13.07.2021 | Food

Kom med til konference om mælk og sundhed

Kom og hør om den nyeste forskning inden for mælk og sundhed, når Arla Food for Health byder alle interesserede velkommen til konference. Det sker den 29. september, og det vil både være muligt at være fysisk til stede til arrangementet i Aarhus og at deltage online.

Foto: Lars Kruse, AU

08.07.2021 | DCA

Åbent Hus: Fremtidens proteinfoder skal komme fra græs

Forskningsprojekterne GO-GRASS og GRØNBIORAF undersøger hvordan græsprotein kan blive bæredygtigt alternativ til importeret soja. Den 24. august holder projekterne et åbent hus-arrangement på Aarhus Universitet i Foulum, hvor alle interesserede er velkomne.

07.07.2021 | Agro

Maskinlæring skaber veje til bedre vurdering af landbrugsjordens egnethed

En sammenligning af kort over jordens egnethed for specialafgrøder produceret ved hjælp af maskinlæring og en mekanistisk afgrødemodel giver anledning til at gentænke begrebet ”egnethed” og måske endda erstatte det med de to begreber: naturlig egnethed og socioøkonomisk egnethed.

07.07.2021 | Agro

Plantebaseret farvestof fra gulerødder kan erstatte syntetisk farve i fremtidens fødevarer

Forskere fra blandt andet Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet har fundet en metode, hvorpå man kan aktivere mekanismer i orange gulerødder, så de producerer mere anthocyanin farvestof, som kan erstatte syntetisk fremstillede farvestoffer i fødevarer. Det giver nye muligheder for at erstatte syntetisk fremstillede farvestoffer med…

Foto: Lars Kruse, AU Foto

07.07.2021 | Agro

Flere græsmarker kan give bedre klima og miljø

Græsmarker kan reducere landbrugets udledning af drivhusgasser og næringsstoffer. Og sammen med nyudviklede bioraffineringsteknologier giver græsmarkerne grobund for nye bæredygtige produkter; bl.a. grøn protein som kan erstatte importeret soja. Et nyt forskningsprojekt skal gøre det muligt at høste gevinsterne.

Viser resultater 1 til 10 ud af 1340

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste