Foto: Colourbox

05.12.2019 | Food

Udvikling af nye bæredygtige emballager til frugt og grønt

Ny forskning og produktudvikling inden for bæredygtige emballager til frugt og grønt blev præsenteret på et seminar på Teknologisk Institut i Aarhus den 25. november. En af ideerne er at omdanne kasseret frugt og grønt til emballager til frisk frugt og grønt.

Foto: Søren Kjeldgaard - AU Foto

Nationale emissionsfaktorer for lattergas

Forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES vil i et nyt projekt skabe grundlag for nye nationale emissionsfaktorer for lattergas fra kvælstofgødning og sædskifter, og dermed også levere et grundlag for at opgøre effekten af strategier for reduktion af drivhusgasudledning i landbruget.

Foto: Lise Balsby, AU Kommunikation

Efterafgrøder for klimaets skyld

Efterafgrøder har igennem flere år været brugt som virkemiddel til at reducere udvaskningen af kvælstof fra dansk landbrug. Nu vil et hold af forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES kvantificere potentialet for anvendelse af efterafgrøder og grøngødning som klimavirkemiddel.

Foto: Søren Kjeldgaard - AU Foto

03.12.2019 | Forskning

Klima- og miljøeffekter af nitrifikationshæmmere

Forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES samarbejder i et nyt projekt om at undersøge nitrifikationshæmmeres effekt på lattergasemission under danske forhold, samt hvilken effekt nitrifikationshæmmere har på jordbundens organismer.

Qian Janice Wang sammen med Per Falholt, der er formand for priskomiteen. Billede: FOSS.

25.11.2019 | Food

Forsker i sensorik og eksperimental psykologi fra Institut for Fødevarer får Nils Foss’ talentpris

Qian Janice Wang, der er adjunkt på Aarhus Universitets Institut for Fødevarer, er blevet tildelt Nils Foss’ talentpris. Prisen får hun for sit innovative tværfaglige arbejde med multisensorisk smagsopfattelse, der blandt andet kan bruges til at få folk til at spise sundere.

Ved kultivering af lavbundsjorde nedbrydes det organisk bundne kulstof. Foto: Mogens Greve

21.11.2019 | DCA

For lavt estimat for udbredelsen af kulstofrige landbrugsjorde

Der har været anvendt et for lavt estimat af udbredelsen af kulstofrige landbrugsjorde i Danmark. I det hidtidige estimat var det angivet at der er 108.000 ha kulstorrige landbrugsjorde i Danmark. I det korrigerede estimat er der tale om ca. 171.000 ha.

Et nyt projekt vil undersøge, hvordan landmænd vil kunne bruge kvægsædskifter med større andel af græs som virkemiddel til at øge kulstoflagringen. Foto: Jesper Rais

19.11.2019 | Forskning

Græs i sædskiftet er godt for klimaet

Forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES vil i et nyt projekt undersøge om det er muligt via optimering og udvikling af kvægsædskifter at øge kulstoflagring i jorden og reducere udledning af klimagasser. Projektet er en del af Miljø- og Fødevareministeriets klimaforskningsprogram.

Op til 80 % af halebids-tilfælde kan forudsiges med automatisk registrerede data fra sensorer, viser resultater fra Aarhus Universitet. Foto: Aarhus Universitet.

18.11.2019 | Anis

Produktion af slagtesvin uden halekupering og halebid

Ny forskning fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet viser, at automatisk registrerede data fra sensorer kan forudsige op til 80 % af halebids-tilfælde. Resultaterne peger på et potentiale for at udvikle alarmer, der kan hjælpe landmanden til rettidigt at iværksætte tiltag, der kan hindre egentlige udbrud af halebid, og derved…

De tre foderblandinger + kontrol (t.v.), som testes i forsøget, hvor kløvergræsprotein udgør en stigende del af foderets råprotein. Jo mørkere farve - jo højere indhold af kløvergræsprotein i foderblandingen. Foto: Linda S. Sørensen
Grise i forsøget. Foto: Linda S. Sørensen

15.11.2019 | Anis

Grønt protein er godt til grise

Grønt protein udvundet fra kløvergræs er meget velegnet til grise, viser forsøg ved Aarhus Universitet i Foulum. Det gælder både i forhold til grisenes trivsel, tilvækst, foderudnyttelse samt kødets kvalitet og smag.

Lektor Janne W. Christensen fra Aarhus Universitet er en del af ekspertisen i det nye Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr.

11.11.2019 | Anis

Nyt center skal gavne familiedyrenes velfærd

Nyt Dansk Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr skal bidrage med forskningsbaseret viden til at løse de velfærdsproblemer, som rammer vores hunde, katte og heste. Med i centret er lektor Janne W. Christensen fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, som skal varetage den del af centrets arbejde, der omhandler heste.

Viser resultater 1 til 10 ud af 988

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste