20.09.2021 | DCA

Nyt internationalt forskningsprojekt skal gøre husdyrbrug mere bæredygtige

Dansk ekspertise er med helt fremme i et nyt, paneuropæisk forskningsprojekt, der i samarbejde med lokale husdyrbrug skal udvikle bæredygtige systemer til husdyrbrug.

20.09.2021 | Presseklip

Artikel fra Videnskab.dk: Havet bugner med klimavenlige fødevarer, men vi er "milevidt fra at udnytte potentialet"

Tang og muslinger har et lavt klimaaftryk, og det skal vi blive bedre til at udnytte, lyder det fra flere forskere - også fra Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi.

Foto: Villum Experiment

16.09.2021 | Bevilling

Villum Experiment: 51 forskere får 99 mio. kr. til forskningseksperimenter

Shubiao Wu er blandt de 51 forskere, der i år har modtaget en bevilling fra årets Villum Experiment. Med en bevilling på knap 2 mio. kr. vil han som den første undersøge, hvordan man kan benytte mikrobielle veje til samtidigt at reducere af metan og lattergas fra vådområder.

Foto: Inge S. Fomsgaard

16.09.2021 | Navne

Ny professor i naturstofkemi og miljøkemi

Inge S. Fomsgaard tiltræder som professor i naturstofkemi og miljøkemi ved Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet.

Foto: Colourbox

13.09.2021 | DCA

Forskere vil gøre det nemmere at vælge fødevareemballager - og at bortskaffe dem igen - på bæredygtig vis

Forbrugerne er i tvivl om hvordan de bortskaffer fødevareemballager på en bæredygtig måde. Det vil forskere nu gøre noget ved hjælp af vidensbaserede kampagner, der leverer den information, som forbrugerne behøver for at kunne træffe det rette valg.

13.09.2021 | Anis

Dyrevelfærdsforsker udpeget til ekspertgruppe bag naturnationalparker

Professor Margit Bak Jensen fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet er udpeget til at deltage i den videnskabelig arbejdsgruppe, som skal rådgive Naturstyrelsen om etableringen af landets naturnationalparker.

13.09.2021 | DCA

Laura Roman Rivas hædret som rollemodel for kvindelige forskere

Laura Roman Rivas fra Institut for Fødevarer modtager For Women in Science-prisen for sin forskning i nye fødevarer, der både er bæredygtige og ernæringsrigtige. Bag prisen står L’Oreál, UNESCO og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Foto: Janne Hansen

08.09.2021 | DCA

Seminar med resultater fra forskning i minivådområder med matrice

På et afslutningsseminar fremlægger forskere fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet hovedresultater og konklusioner fra forskningsprojektet ”Minivådområder med matrice”.

07.09.2021 | DCA

Nyudnævnt professor med fokus på fremtidens landbrug

Institut for Bioscience kan nu præsentere Chris Topping i et nyt professorat i socio-økologisk modellering. Professoratet fokuserer på udvikling af computermodeller, der bl.a. skal kunne belyse, hvordan arealanvendelse og fødevareproduktion i landbruget påvirker naturen og miljøet.

Foto: Stig Purup forsker i cellebaseret landbrug, der skal gøre fremtidens kød- og mælkeproduktion mere bæredygtig. Det sker blandt andet inden for rammerne af projektet CleanPro. Læs mere på side 52. Foto: Lars Kruse, AU Foto

03.09.2021 | DCA

DCA's årsberetning udkommet på engelsk

Den engelske udgave af årsberetningen fra DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug er nu udkommet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 1367

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste