Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

I et nyt EIT Food-forskningsprojekt, undersøger forskere fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet forbrugernes holdninger til sundere, forarbejdede kødprodukter. Det sker i samarbejde med kollegaer fra Storbritannien og Spanien. Foto: Colourbox.

15.09.2020 | DCA

Vil forbrugerne acceptere sundere kødprodukter?

Det er muligt at fremstille sundere alternativer til de forarbejdede kødprodukter, som er meget efterspurgte i Danmark og i resten af Europa, men hvordan reagerer forbrugerne på de forskellige muligheder, og hvilke foretrækker de? Det undersøger forskere fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet sammen med kolleger fra Spanien og Storbritannien i et…

14.09.2020 | DCA

Techs myndighedsrådgivning opnår ISO 9001-Certificering

Efter tre års ihærdig indsats har Faculty of Technical Sciences, Tech, nu opnået dokumentation for høj kvalitet i sin myndighedsrådgivning: Fakultetets myndighedsrådgivning - herunder DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug - blev i sidste uge, som det første universitet i landet inden for netop myndighedsrådgivning, certificeret efter…

Nysgerrige plejemødre har generelt en positiv indvirkning på minkhvalpenes nysgerrighed, selvom de ikke er genetisk beslægtede, viser undersøgelse ved AU. Foto: Jens Malmkvist.

14.09.2020 | Anis

Minktævens temperament påvirker hvalpenes adfærd – både som biologisk mor og som plejemor

Når minkavleren udvælger sine avlsdyr gør han/hun klogt i at have særligt fokus på avlstæverne og udvælge de tillidsfulde og nysgerrige frem for de frygtsomme. Tæven har nemlig stor indflydelse på afkommets adfærd – ikke blot som biologisk mor, men også som plejemor.

Kikærtevand, såkaldt aquafaba, har mange funktionelle egenskaber tilfælles med æggehvide. Foto: Colourbox.

14.09.2020 | Food

Er fremtidens fødevareingredienser plantebaserede?

Forskere fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet har i samarbejde med NEXUS A/S undersøgt muligheden for at anvende kikærtevand i fødevarer, hvor man ellers typisk anvender æggehvide. Det er sket ved at sætte fokus på aquafaba, altså det vand som kikærter på dåse lagres i - og resultaterne er lovende.

11.09.2020 | Anis

Ph.d.-forsvar: Skal øko-søer fodres efter konventionelle anbefalinger?

I løbet af sit ph.d.-studium har Maria Eskildsen forsket i hvor meget ekstra energi økologiske søer bruger på termoregulering, fysisk aktivitet og mælkeproduktion. Ph.D forsvaret vil være tilgængeligt online. Send en e-mail til charlotte.steffensen@anis.au.dk for at modtage et link til forsvaret.

Unge rodgallenematoder i mikroskop. Foto: AU Flakkebjerg

10.09.2020 | Forskning

Planter kan måske forsvare hinanden

Kan planter dele forsvarsmekanismer med hinanden? Det vil forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet undersøge i et nyt projekt, som Villum Fonden har bevilliget 1,98 mio. kr. til.

Foto: AU Foto

09.09.2020 | DCA

Transparens i forskningssamarbejde og formidling

Klare retningslinjer for formidling, publicering og fagfællebedømmelse, præcisering af regler for eksternt samarbejde samt vejledning i forskningsintegritet. Det er nogle af de tiltag, som skal sikre kvalitet, troværdighed og gennemsigtighed i forskningsarbejdet og formidlingen af forskning. Det skriver direktør Niels Halberg fra DCA.

Foto: Jesper Rais, AU Foto.

09.09.2020 | DCA

Oksekøds betydning for klima, arealforbrug og ernæring

En artikel i det videnskabelige tidsskrift ”Foods” beskriver forskellige danske kostmønstres betydning for klimaaftryk, arealforbrug og ernæring, herunder betydningen af oksekød i de forskellige kostmønstre. Artiklen bygger på en analyse af produktionen af forskellige oksekødsprodukter og deres samlede klimabelastning fra hele produktions- og…

Foto: Jesper Rais, AU Foto

09.09.2020 | DCA

Regionalt samarbejde skal styrke innovation inden for food, cleantech og health

Virksomheder og organisationer i Region Midtjylland og Aarhus Universitet går sammen om en en ny enhed, der skal styrke innovation, iværksætteri og vækst inden for de midtjyske styrkepositioner food, cleantech og health. Den ambitiøse midtjyske satsning forankres i The Kitchen.

Foto: AU Foto

08.09.2020 | Forskning

Flere plantearter i græsmarken giver føde til bestøvende insekter

Ifølge ny forskning fra Aarhus Universitet er det muligt både at sikre et højt og stabilt udbytte samt øge biodiversiteten og antallet af bestøvende insekter på græsmarker med den rette miks af forskellige plantearter og en tilpasset slætstrategi.

Viser resultater 1 til 10 ud af 1113

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste