Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Mario M. Martinez’ forskning fokuserer på strukturen, hydrodynamikken og interaktioner mellem kulhydratpolymerer og deres strukturelle modifikation gennem procesintensiverende teknologier. Her er han under et forsøg med en dobbeltskrueekstruder i pilotskala på Buhler Food Application Center i Minneapolis, USA. Foto: Eugene Dust.

27.10.2020 | Food

AU FOOD-forsker modtager Young Scientist Research Award

Mario M. Martinez fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, modtager den prestigefyldte pris Young Scientist Research Award fra Cereals & Grains Association for sit fremragende arbejde med kulhydratpolymerer, der kan bruges til at skabe sunde og bæredygtige løsninger til fødevareindustrien.

Alle deltagere ved arrangementet får et Tanghæfte som inspiration til at gå på jagt efter havets grøntsag. Foto: Peter Bondo Christensen

22.10.2020 | DCA

Tang kan være med til at løse fremtidens klima- og fødevareudfordringer – hør mere på offentligt foredrag

Har du lyst til at blive klogere på tang, så er muligheden der tirsdag den 27. oktober, når seniorforsker Annette Bruhn deler ud af sin store viden på området. Hun vil blandt andet give tips til at gå på tangjagt i vandkanten og fortælle om de nyeste tang-relaterede forskningsprojekter på CBIO – Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi.

Foto: Biogasanlæg ved Foulum. 
Fotograf: Jepser Rais

22.10.2020 | Forskning

Svovl fra rensning af biogas er en værdifuld gødning

Effektivt genvundet svovl (S) fra biogasafsvovlingsprocessen kan genbruges som en værdifuld kilde til plante-tilgængeligt svovl i landbruget, viser ny forskning fra Institut for Agroøkologi.

Arrangementer

tir 27 okt
19:00-21:00 |
Offentligt foredrag i naturvidenskab: Tang
Under havets overflade danner tang spektakulære undersøiske skove som er vigtige for livet i havet og klimaet på kloden. Ny forskning viser at tang også kan bidrage til at løse fremtidens udfordringer inden for sundhed, fødevarer, klima og miljø. Hør mere på foredraget med seniorforsker Annette Bruhn.
tir 17 nov
15:00-16:30 | Online
Online seminar: Green biorefinery – a Green Deal for agriculture – producing sustainable soy protein alternatives and biobased products
This seminar will describe the disruptive potentials of new local biorefineries to contribute to EU self-sufficiency with plant protein and new biobased products while supporting EU policies on environment and climate.
tor 26 nov
14:00-15:30 | Online
FACCE-JPI 10 Year Event
The Joint Programming Initiative on Agriculture, Food Security and Climate Change (FACCE-JPI) celebrates its ten year anniversary by engaging in a high-level science-policy discussion. The event will bring together policy makers, stakeholders and researchers to discuss on the urgency to change the way we produce food, on setting priorities in science and on knowledge-based policy making.