Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Få seneste nyt om fødevare- og jordbrugsforskning i din indbakke

Nyheder

Der skal en god portion viden om mekanik til, når man vil designe den helt rigtige sprødhed til tørrede vandmænd. I et nyt projekt skal Ingeniørhøjskolen hjælpe gourmetrestauranter med at forvandle blævrende gopler til delikatesser. Foto: Colourbox.

16.01.2020 | DCA

Ingeniører vil have vandmænd på tallerkenen

Forskere og studerende fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet vil bygge en maskine, der kan trække vandet ud af vandmænd og gøre dem sprøde og delikate at spise. Det kan være første skridt i retning af en ny, industriel fødevareproduktion.

Dyrkning af mælk og kød i laboratorier skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion. Foto: Colourbox.

15.01.2020 | DCA

Mælk og kød skal dyrkes i petriskåle

Kan man lave mælk uden en ko – eller kød uden dyr? Det vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge i et nyt forskningsprojekt, der skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Foto: Hanne Kongsted.

14.01.2020 | Anis

Hvorfor dør søer i farestalden?

De fleste søer, der dør spontant, dør i farestalden - men hvad dør de af? Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet har undersøgt problemstillingen og fået overraskende resultater, som kan læses i en ny DCA-rapport.

Arrangementer

fre 31 jan
09:00-17:00 | Copenhagen Plant Science Center (CPSC) Auditorium, Bülowsvej 21A, 1870 Frederiksberg
Biochar & Soil Workshop
Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet, the Nordic Biochar Network og Inbiom inviterer til en workshop dedikeret til brug af biochar i jord.
ons 15 apr
09:30-16:00 | Aarhus Universitet, 8830 Tjele
Bioøkonomiske muligheder i græsprotein, biogas og biomasser
Præsentation af resultater og erfaringer fra 11 pionerprojekter under Region Midtjyllands Udviklingsprogram for Bioøkonomi
tir 02 jun
12:00-14:00 | Aarhus
Konference: MRFood2020
Den 2.-5. juni 2020 afholdes “International Conference on the Applications of Magnetic Resonance in Food Science (MRFood2020)” på Aarhus Universitet. På konferencen præsenteres den nyeste forskning inden for magnetisk resonans og fødevarer.