Aarhus Universitets segl

Børn og unge

Aarhus Universitets aftale med Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri omfatter forskning og rådgivning, der understøtter myndighedernes målrettede indsatser til børn og unge, blandt andet med erhvervsskoleelever som fokusområde.


Udvalgte publikationer

I det følgende er der henvisninger til udvalgte publikationer og artikler. I højremenuen er der mulighed for at søge på henholdsvis DCA-rapporter, Myndighedssvar, Videnskabelige artikler og Nyhedsartikler. Søgningerne er som prædefinerede, men du er velkommen til selv at søge videre i AU's publikationsdatabase.

For mange børn spiser for lidt i skolen. Alt for mange børn får for lidt mad i skolen - til skade for koncentration, opmærksomhed og dermed deres læring. Det viser en undersøgelse fra Aarhus Universitet, der er udgivet som DCA-rapport. Læs artiklen om skoleundersøgelsen her.

Erhvervsskoleelever vil gerne spise sundere, men mangler værktøjerne. En del af de danske erhvervsskoleelever vil gerne spise sundere, men de mangler viden og kompetencer i forhold til mad for at nå i mål. Det er én af konklusionerne i en DCA-rapport om emnet. Rapporten er den fjerde i rækken af undersøgelser, der belyser erhvervsskoleelevernes spisevaner - og barrierer og muligheder for at trække disse i en sundere retning. Læs artiklen om den seneste undersøgelse af erhvervsskoleelevernes spisevaner her.

Sæt ikke pædagogikken på pause ved måltiderne i dagtilbud. Dagtilbuddene skal lade måltidet være en del af den pædagogiske praksis. Det viser forskning fra DPU ved Aarhus Universitet. Læs artiklen om undersøgelsen af dagtilbud og måltider her.

Rammer om det gode måltid. Rammer om det gode måltid er Fødevarestyrelsens guide til daginstitutioner, som vil arbejde pædagogisk med måltidet. Men hvordan arbejder daginstitutionerne med implementering af guiden? Det undersøger DPU. Besøg projekthjemmesiden om implementering af ”Rammer om det gode måltid”.