Aarhus Universitets segl

Indkøbs-, forbrugs- og spisemønstre

Aarhus Universitets aftale med Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri omfatter undersøgelser af hvordan forbrugernes præferencer, indsigt og holdninger påvirker indkøbs-, forbrugs- og spisemønstre især fra et sundhedsmæssigt eller grønt perspektiv, og om hvordan disse mønstre påvirker livskvalitet.


Udvalgte publikationer

I det følgende er der henvisninger til udvalgte publikationer og artikler. I højremenuen er der mulighed for at søge på henholdsvis DCA-rapporter, Myndighedssvar, Videnskabelige artikler og Nyhedsartikler. Søgningerne er som prædefinerede, men du er velkommen til selv at søge videre i AU's publikationsdatabase.

Efterspørgsel af kvalitetsfødevarer. Undersøgelser af forskelige forbrugersegmenters efterspørgsel af kvalitetsfødevarer har fundet sted siden 2014, og udgives årligt som DCA-rapport. Læs artiklen om Kvalitetsindeks 2021 her.

Vi mangler inspiration til madlavning med bælgfrugter. Danskernes forbrug af bælgfrugter er lavere end anbefalet ifølge De officielle Kostråd, men hvad afholder os egentlig fra at hælde kikærter, kidneybønner og linser i gryden, og hvordan kan vi blive bedre til det? Det har forskere fra Aarhus Universitet set nærmere på, og svarene er udgivet som DCA-rapport. Læs artiklen om danskernes forbrug af bælgfrugter her.

Næsten en tredjedel af danskerne har skåret ned på kødet i kosten. En undersøgelse udgivet som DCA-rapport viser, at næsten en tredjedel af danskerne har reduceret eller stoppet deres kødforbrug. Læs atiklen om danskernes kødforbrug her.

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips. Vi er godt klar over, at vores eget forbrug af slik og chips er for højt, men vi mener hver især, at vores eget forbrug er lavere end andre danskeres forbrug. Det viser en undersøgelse udgivet som DCA-rapport. Læs artiklen om danskernes forbrug af slik og chips her.