Aarhus Universitets segl

SOILL - jordbunden som værdifuld ressource

Jordbunden er en værdifuld ressource, og det anslås, at mere end 60% af jordbunden i EU er usund.  EU's "A Soil Deal for Europe" (Mission Soil) har til formål at banebryde, fremvise og fremskynde omstillingen til sund jordbund senest i 2030 og støtte de langsigtede forpligtelser på europæisk og globalt plan inden for rammerne af EU’s Green Deal og målene for bæredygtig udvikling (SDGs).

I denne sammenhæng støtter, koordinerer, udvider og promoverer SOILL de 100 Soil Health Living Labs og Lighthouses med dedikerede støtteaktioner, der inkluderer kapacitetsopbygning, vidensudveksling, promovering og regelmæssig overvågning.

SOILL er et Framework Partnership (2024-2030) og herunder er SOILL Startup (Horizon Coordination and Support Action) det første af flere projekter, som er blevet oprettet for at koordinere, støtte, udvide og fremme netværket af de 100 Soil Health Living Labs og Lighthouses. Projektet ledes af European Network of Living Labs (ENoLL) med 29 internationale partnere, hvoraf DCA-AU er en del, fra 12 lande for at skabe en one-stop-shop supportstruktur for netværket af de 100 Soil Health Living Labs og Lighthouses under Mission Soil-implementeringen.

Læs mere om SOILL på https://www.soill2030.eu og følg projektet på LinkedIn X og YouTube.