Webinar: Bæredygtighed og sundere fødevarer
På webinaret præsenterer forskere fra MAPP Centret, Institut for Virksomhedsledelse og Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet ny viden bestilt af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, om fødevarekvalitet og forbrugeradfærd i relation til bl.a. madspild, anprisninger og tilvænning til sundere fødevarer.
Oplysninger om arrangementet
Tidspunkt
Forskning inden for fødevarekvalitet og forbrugeradfærd kan øge forståelsen af, hvilke egenskaber forbrugerne efterspørger i fødevarer, hvordan de træffer beslutninger om at købe hvilke produkter, hvordan de anvender produkterne og hvordan dette hænger sammen med sundhed og trivsel.
Ny forskningsbaseret viden kan bl.a. bidrage til at danne grundlag for tiltag, som sigter mod sundere, mere bæredygtige eller mere kvalitetsbevidste forbrugervalg. Fødevarestyrelsen efterspørger derfor løbende forskningsbaseret rådgivning fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet.
På webinaret præsenterer forskere fra MAPP Centret og Institut for Fødevarer en række nye undersøgelser på området. I forlængelse af hver præsentation er der mulighed for at stille spørgsmål til forskerne.
Program
13.00 Velkomst og baggrund for webinaret. Anne Pøhl Enevoldsen, Enhedschef i Bæredygtig mad og sundhed, Fødevarestyrelsen
13.05 Consumer behaviour towards food waste in families with children. Seniorforsker Violetta Stancu, MAPP Centret, Aarhus Universitet
13.30 Kvalitetsindeks 2021. Danske forbrugeres forståelse af og holdninger til klimaanprisninger på fødevarer. Videnskabelig assistent Morten Haugaard, MAPP Centret, Aarhus Universitet
13.55 Forbrugeradfærd i forhold til ernæringsanprisninger anvendt på snacks og søde sager. Ph.d. studerende Mathilde Tønning Tønnesen, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet
14.20 Pause
14.30 Tilvænning til mindre fed mad. Ph.d. studerende Line Pedersen, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
14.55 Forbrugsanalyse for bælgfrugter. Videnskabelig assistent Mette Løbner, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
15.20 Kort opsamling – og mulighed for tværgående spørgsmål og kommentarer. Anne Pøhl Enevoldsen, Enhedschef i Bæredygtig mad og sundhed, Fødevarestyrelsen
15.30 Afslutning
Oplysninger om arrangementet
Tid & sted
Tirsdag den 5. april, 2021, kl. 13:00 - 15:30
Online, Zoom
Målgruppe
Webinaret henvender sig bl.a. til fødevare- og ingrediensvirksomheder, marketing og kommunikationsbureauer, der arbejder med forbrugeradfærd og fødevarer, deltagere med ernærings- eller sundhedsfaglig baggrund m.fl. Andre interesserede er meget velkomne til at deltage.
Tilmelding
Det er gratis at deltage i webinaret, men der kræves tilmelding.
Baggrundsmateriale
De pågældende undersøgelser er eller vil blive offentliggjorte på www.dca.au.dk
Yderligere oplysninger
Chefkonsulent Claus Bo Andreasen, DCA. Mobil 4079 8032. E-mail clausbo.andreasen@dca.au.dk