Forbrugernes interesse for sundere fødevarer
På webinaret præsenterer forskere fra MAPP Centret og Institut for Fødevarer ny viden om forbrugeradfærd og -præferencer for fødevarer.
Oplysninger om arrangementet
Tidspunkt
Sted
Online, Zoom
Forskning og videnopbygning på området forbrugeradfærd og -præferencer for fødevarer kan øge forståelse af, hvilke egenskaber forbrugerne efterspørger i fødevarer, hvordan de træffer beslutninger om at købe hvilke produkter, hvordan de anvender produkterne og hvordan dette hænger sammen med sundhed og trivsel.
Videnopbygning på området kan bl.a. bidrage til at danne grundlag for tiltag, som sigter mod sundere, mere bæredygtige eller mere kvalitetsbevidste forbrugervalg. Fødevarestyrelsen efterspørger derfor løbende ny viden fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet.
På webinaret præsenterer forskere fra MAPP Centret og Institut for Fødevarer en række nye undersøgelser på området. I forlængelse af hver præsentation er der mulighed for at stille spørgsmål til forskerne.
Program | |
---|---|
13.00 | Velkomst og baggrund for webinaret. Anne Pøhl Enevoldsen, Enhedschef i Bæredygtig mad og sundhed, Fødevarestyrelsen |
13.10 | Effekter af ernærings- og sundhedsanprisninger. Videnskabelig assistent Mathilde Tønning Tønnesen, MAPP Centret, Institut for Virksomhedsledelse |
13.35 | Forbrugeropfattelse og anvendelse af Nøglehulsmærket. Videnskabelig assistent Amanda Videbæk Laasholdt, MAPP Centret, Institut for Virksomhedsledelse |
14.00 | Mindre kød i kosten? Lektor Alice Grønhøj, MAPP Centret, Institut for Virksomhedsledelse |
14.25 | Kort pause |
14.35 | Danskernes forbrug af convenience food, snacks og sodavand. Videnskabelig assistent Rebecca Futtrup Gantriis, MAPP Centret, Institut for Virksomhedsledelse |
15.00 | Tilvænning til mindre sød smag og brug af sødemidler. Videnskabelig assistent Line Pedersen, Institut for Fødevarer |
15.25 | Kort opsamling – og mulighed for tværgående spørgsmål og kommentarer. Anne Pøhl Enevoldsen, Enhedschef i Bæredygtig mad og sundhed, Fødevarestyrelsen |
15.40 | Afslutning |
Målgruppe
Webinaret henvender sig bl.a. til fødevare- og ingrediensvirksomheder, marketing og kommunikationsbureauer, der arbejder med forbrugeradfærd og fødevarer, deltagere med ernærings- eller sundhedsfaglig baggrund m.fl. Andre interesserede er meget velkomne til at deltage.
Tilmelding
Det er gratis at deltage i webinaret, men der kræves tilmelding.
Umiddelbart før seminaret tilsendes et link, som muliggør deltagelse.
Baggrundsmateriale
De pågældende undersøgelser er eller vil blive offentliggjorte på www.dca.au.dk:
· Effekter af ernærings- og sundhedsanprisninger
· Forbrugeropfattelse og anvendelse af Nøglehulsmærket
· Danskernes forbrugsvaner for fast-food og færdigretter, søde og salte snacks og sodavand
· Danskernes forbrug af slik og chips - en undersøgelse af portionsstørrelser
· Tilvænning til mindre sød smag og brug af sødemidler, samt præference for sød smag fra barndom
Yderligere oplysninger
Chefkonsulent Claus Bo Andreasen, DCA. Mobil 4079 8032. E-mail clausbo.andreasen@dca.au.dk