Aarhus Universitets segl

Ny professor ved Institut for Fødevarer

Milena Corredig er pr. 1. november ansat som professor ved Institut for Fødevarer. Samtidigt er hun udnævnt som ny centerleder for iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

Milena Corredig er pr. 1. november udnævnt som ny centerleder for iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.
Milena Corredig er pr. 1. november udnævnt som ny centerleder for iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

Milena Corredig er uddannet fra henholdsvis Universitetet i Milano, Italien og har en ph.d.-grad fra University of Guelph i Canada. Fokus i hendes forskning er forarbejdningens effekt på den fysiske kemi i fødevarer med specialisering i relationen mellem struktur og funktionaliteten i mejeriprodukter, molekylære interaktioner samt fremstilling og funktionalitet af enkeltingredienser. Hendes arbejdsområder indbefatter også proteinfunktionalitet og samspillet mellem proteiner og andre ingredienser til bløde materialer.

Efter et ophold i USA ved University of Georgia var hun en årrække Industrial Research Chair in Dairy Technology på University of Guelph, hvor hun også var Canada Research Chair in Food Nanostructures. Siden 2014 har hun været vice-direktør for forskning og udvikling i Gay Lea Food, et mejeri-kooperativ ejet af 1400 landmænd. Her har hun stået i spidsen for en række forsknings- og udviklingsprojekter.

Hun har gennem hele sin karriere fokuseret meget på talentudvikling og har været vejleder for flere end 50 ph.d.-studerende. At få forskningsresultaterne ud at arbejde står højt på hendes dagsorden, og hun er forfatter eller medforfatter på omkring 270 internationale fagfællebedømte videnskabelige publikationer. Derudover har hun udtaget seks patenter inden for nyskabende processer til fremstilling af sojabaseret mælk, ost og yoghurt.

Milena Corredig ser frem til at arbejde videre med fødevareforskning i regi af Aarhus Universitet og iFOOD centret:

-Jeg glæder mig til at bringe min ekspertise i spil og bidrage til nye tværfaglige projekter og programmer, der kan medvirke til at løse de store og vigtige udfordringer, der findes, når det gælder fremtidens fødevarer. Jeg ser frem til at møde alle og til at identificere nye muligheder for at opbygge samarbejde med den danske fødevareindustri og forskerkolleger.