Aarhus Universitets segl

DCA udgiver årsberetning

Perspektiv er navnet på en ny årsberetning fra DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Forsiden af Perspektiv, der er den første populære årsberetning, som DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug har udgivet.

Perspektiv er navnet på DCA’s nye årsberetning, som kan læses af alle med interesse for fødevarer og jordbrug. Formålet med beretningen er at perspektivere og give indsigt i aktiviteter på centrets kerneområder, som omfatter myndighedsrådgivning, erhvervssamarbejde og den underliggende forskning.

DCA løser årligt 200-300 forskellige myndighedsopgaver, som er fordelt på 13 temaområder. Et vigtigt element i DCA’s rådgivning er, at den er uafhængig, uvildig og med armslængde til myndigheder og organisationer. Forskningen på de 13 temaområder danner ikke kun grundlag for rådgivning af myndigheder. Forskningen er i udpræget grad grundlag for et omfattende erhvervssamarbejde.

Vækst, udvikling og beskæftigelse
I årsberetningen er der for hvert af de 13 temaområder eksempler på, hvordan der i samarbejde med virksomheder og faglige organisationer er udviklet nye produkter og teknologier, som har givet vækst, udvikling og beskæftigelse inden for jordbrugs- og fødevaresektoren.

- Det interessante er, at på jordbrugs- og fødevareområdet fører forskning i samfundsmæssige problemstillinger, som fx fødevarekvalitet, miljø og dyrevelfærd, ofte til udvikling af nye teknologier og produkter, som giver dansk fødevareproduktion konkurrencemæssige fordele. I årsberetningen har vi forsøg at synliggøre disse perspektiver; derfor hedder vores årsberetning netop Perspektiv, forklarer Niels Halberg, direktør for DCA.

Årsberetningen kan downloades, men det er også muligt at bestille trykte eksemplarer ved at sende en mail til dca@au.dk – med angivelse af leveringsadresse og kontaktperson.

Læs Perspektiv

Yderligere oplysninger: Direktør Niels Halberg, DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, telefon: 2963 0093, e-mail: niels.halberg@agrsci.dk