Aarhus Universitets segl

Biologisk skadedyrsbekæmpelse med hvepse – AU FOOD er med i nyt projekt

Institut for Fødevarer deltager i et nyt projekt, hvor biologisk skadedyrsbekæmpelse undersøges med hvepse som naturlige allierede. Professor Hanne Lakkenborg Kristensen fra AU FOOD samarbejder med seniorforsker Joachim Offenberg fra AU EcoScience i markforsøg i Auning.

Foto collage: Kimie Kongsøre, AU FOOD

Hvordan kan hvepse hjælpe med at beskytte kålmarkerne uden brug af pesticider? Det spørgsmål undersøger forskere fra Institut for Fødevarer og Institut for EcoScience ved Aarhus Universitet i et nyt forskningsprojekt, der skal gøre plantebeskyttelse mere bæredygtig.

Som en del af projektet WaspAlliance er der netop sat gang i et toårigt markforsøg på AU FOODs egne forsøgsmarker ved Gl. Estrup nær Auning. Her forskes i at sammenligne biologisk bekæmpelse med hvepse, også kaldet gedehamse, med den traditionelle metode, hvor man dækker kålen med plastnet.

Forsøget fokuserer på grønkål og skal være med til at vurdere, hvorvidt hvepsene kan være et praktisk og miljøvenligt alternativ til fysisk afdækning.

Gennem WaspAlliance bidrager AU FOOD til udviklingen af nye og bæredygtige løsninger i grøntsagsproduktionen.

Læs mere i pressemeddelelsen her.

Mere information 

Samarbejdspartnere: ICROFS (Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer)

Finansiering: WaspAlliance har fået tilskud fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Læs merehttps://icrofs.dk/forskning/dansk-forskning/organic-rdd10/waspalliance