Aarhus Universitets segl

AU FOOD hjælper tangteknologi tættere på markedet - og vil byde flere startups velkommen

Virksomheden Pure Algae startede tilbage i 2018 på baggrund af et kandidatspeciale. I dag er det en virksomhed med otte ansatte og en næsten færdigudviklet teknologi til landbaseret produktion af tang. Pure Algae er blandt deltagerne i EIT Foods iværksætterforløb Seedbed, der i Danmark har til huse hos AU FOOD - Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. EIT Food Seedbed åbner for nye ansøgninger i starten af 2021.

Foto: Pure Algae

Tang er havets grøntsag - sprængfyldt med næringsstoffer. Tilmed er tang en grøntsag, der har den unikke fordel, at den ikke kræver ressourcetung vanding med ferskvand. Men hvorfor spiser vi så ikke mere tang?

Det har undret Esben Rimi Christiansen, der i 2018 skrev speciale på Aarhus Universitet om tangarten Ulva spp. - bedre kendt som havsalat - og dens potentiale som foder og fødevare. Han fandt frem til, at der utroligt nok ikke findes en teknologisk løsning til at producere denne tangart kommercielt i den nordlige hemisfære. Det satte han sig for at gøre noget ved. Efter sit speciale startede han virksomheden Pure Algae på egen hånd.

Hjælp til forretningsudvikling

Da Pure Algae for alvor fik vind i sejlene, og foruden domicilet i tangmekkaet Grenå kunne rykke ind i Agro Food Park, blev EIT Food Seedbeds Aarhus Hub , der har til huse hos AU FOOD, også en vigtig partner:

- På det tidspunkt havde jeg, takket være midler fra Innovationsfonden, fået økonomisk ro til at fokusere på udviklingen af den teknologiske løsning, men det var udfordrende også at skulle løfte den forretningsmæssige side af sagen. Her blev EIT Food Seedbed-programmet helt afgørende, fortæller Esben Rimi Christiansen:

- At udvikle en forretningsmodel kræver tid, erfaring og rådgivning, og her har EIT Food Seedbed virkelig udmærket sig. EIT Food har været i stand til at se og forstå vores koncept. De har rustet os med en stærk mentor, som Christina Yding Hahn Elgaard, der har hjulpet os med at udvikle virksomheden, så vi kan søsætte vores teknologi bedst muligt den dag, den er moden. Frem for alt har vi fået hjælp til markedsundersøgelser og analyse. Det har gjort, at vi i Pure Algae bedre har kunnet fokusere på det, vi er bedst til - nemlig at designe og bygge et femstjernet hotel for tang.

Ved et nyligt arrangement, blev Pure Algae udpeget som én af de førende virksomheder i EIT Food Seedbed-programmet på Institut for Fødevarer, og med sejren fulgte en adgangsbillet til den store konference Venture Summit, der samler startups, investorer og potentielle kunder.

Iværksætterprogram åbner for ansøgninger

Hos EIT Food Seedbeds afdeling i Aarhus ser daglig leder Charlotte Bay Hansen, der selv er erfaren iværksætter på fødevareområdet, frem til snart at kunne byde flere startups velkommen:

- Vi åbner snart for nye ansøgninger til EIT Food Seedbed-programmet, hvor iværksættere kan få op til 10.000 euro til at lave markedsundersøgelser samt tilbud om undervisning og mentorforløb. Midlerne til dette kommer fra EIT Food. Vi håber på, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at blive en del af et enestående iværksættermiljø. Vi står klar til at hjælpe nystartede virksomheder, der har en god idé inden for fødevarer og landbrug, men som mangler hjælp til at komme videre.


Yderligere oplysninger

Læs mere om, hvordan du kan blive en del af EIT Foods Seedbed-program for iværksættere på Institut for Fødevarers hjemmeside her 

Du kan også besøge EIT Food Seedbeds hjemmeside her 

Læs mere om virksomheden Pure Algae på deres hjemmeside her 

Om EIT Food: EIT Food er Europas førende fødevareinnovationsinitiativ, som har til formål at skabe en bæredygtig og fremtidssikker fødevaresektor. Initiativet består af et konsortium med nøgleaktører fra branchen, nystartede virksomheder, forskningscentre og universiteter fra hele Europa.

Kontakt

Charlotte Bay Hansen, iværksætterrådgiver og daglig leder af EIT Food Seedbeds Aarhus Hub og Food eHub hos Institut for Fødevarer - charlotte@food.au.dk - Telefon: 93508925

Esben Rimi Christiansen, Pure Algae, esben@purealgae.dk, telefon: 60535642