AU FOOD-forsker modtager Young Scientist Research Award

Mario M. Martinez fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, modtager den prestigefyldte pris Young Scientist Research Award fra Cereals & Grains Association for sit fremragende arbejde med kulhydratpolymerer, der kan bruges til at skabe sunde og bæredygtige løsninger til fødevareindustrien.

27.10.2020 | Lise Bundgaard

Mario M. Martinez’ forskning fokuserer på strukturen, hydrodynamikken og interaktioner mellem kulhydratpolymerer og deres strukturelle modifikation gennem procesintensiverende teknologier. Her er han under et forsøg med en dobbeltskrueekstruder i pilotskala på Buhler Food Application Center i Minneapolis, USA. Foto: Eugene Dust.

Mario M. Martinez, lektor ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, modtager prisen Young Scientist Research Award fra Cereals & Grains Association.

Prisen uddeles til en person for fremragende bidrag inden for grundlæggende og anvendt forskning i kornvidenskab med forventning om, at bidragene vil fortsætte.

- Young Scientist Research Award er en af ​​de bedste anerkendelser af mit arbejde fra medforskere. Da jeg som studerende blev medlem af Cereals & Grains Association, overvejede jeg aldrig, at det ville blive muligt at modtage denne pris. Min varmeste tak går til Cereals & Grains Association og alle, der har hjulpet mig i min professionelle udvikling, siger Mario M. Martinez.

- Der er et stort, fremtidigt behov for sikre fødevarer, der er til at betale for, og som både tager højde for stigningen i kostrelaterede kroniske sygdomme og i den miljømæssige påvirkning. Min forskning handler kort fortalt om at forstå vegetabilske fødevarer og om at omdanne polymerstrømme fra fødevare- og landbrugsområdet til sunde og bæredygtige råmaterialer til fødevare- og emballageindustrien, siger Mario M. Martinez.

Cereals & Grains Association begrunder valget af Mario M. Martinez med hans talrige stipendier og artikler i højt citerede videnskabelige tidsskrifter inden for fødevare- og polymervidenskab, der afspejler hans fremragende forskning.

Om Cereals & Grains Association

Cereals & Grains Association er en global, nonprofit-organisation, der består af næsten 2000 videnskabsmænd og fagfolk i fødevareindustrien, der arbejder for at fremme forståelsen og viden om kornkornvidenskab og produktudvikling gennem forskning, ledelse, uddannelse, teknisk service og fortalervirksomhed.

Besøg Cereals & Grains Associations hjemmeside her

Se prisuddelingen, der blev afholdt online, i denne video

Se præsentationsslides fra uddelingen her

Kontakt

Mario Martinez-Martinez, lektor, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, e-mail: mm@food.au.dk - mobile: +4522406595.

Food, DCA