Aarhus University Seal

Her er listen: Fik du læst årets mest læste fødevare- og jordbrugshistorier?

Der er gode nyheder inden for så forskellige områder som ost, diabetes og bioolie på listen over årets mest læste fødevare- og jordbrugshistorier fra Aarhus Universitet.

Vi har taget et kig i statistikkerne og fundet de ti mest læste fødevare- og jordbrugsnyheder fra Aarhus Universitet. Foto: Janne Hansen

Et år er gået – og et nyt har allerede meldt sin ankomst. Vi har taget et kig i statistikkerne og fundet de ti mest læste fødevare- og jordbrugsnyheder fra Aarhus Universitet.

1. Ost er forbløffende sundt

Årets ubestridte mest læste artikel blev offentliggjort i april. Her kunne vi fortælle, at forskere måske har løst gåden om, hvorfor franskmænd kan drikke vin og spise masser af ost - og alligevel holde den slanke og sunde linje. Det ser ud til, at ost er en vigtig brik i puslespillet.

Læs eller genlæs artiklen

2. Nyt anlæg omdanner biomasse til bioolie

Den 22. maj 2015 indviede Aarhus Universitet et HTL-anlæg på AU Foulum, og det fik stor bevågenhed. Det nye anlæg omdanner organiske materialer som græs eller organisk affald til bio-råolie, som kan erstatte fossil olie til fremstilling af brændstoffer og kemikalier.

Læs eller genlæs artiklen

3. Aarhus Universitets jordbrugsforskning er i verdenseliten

På tredjepladsen over de mest læste artikler sidste år finder vi endnu en god nyhed: I oktober blev U.S. News Best Global Universities-rangliste offentliggjort, og den viste, at fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet er helt i top. Universitetet rangerer som nummer ni og er således det bedste universitet i Danmark inden for fødevarer og jordbrug.

4. En sommerbuket mod diabetes

En anden topscorer på årets liste var nyheden om, at en række af af sommerens smukke blomster, duftende urter og lækre grønsager indeholder stoffer, der har gavnlige virkninger mod diabetes.

Læs eller genlæs artiklen

5. Foulums første bio-olie baner vej for grøn omstilling i landbruget

Det nye HTL-anlæg på AU Foulum har bred interesse hos læserne. Endnu en historie om, hvordan det nye anlæg kan bane vej for mere produktive og miljøvenlige dyrkningssystemer, er landet i top ti.

Læs eller genlæs artiklen

6. Aarhus Universitet hilser Apple velkommen som nærmeste nabo til AU Foulum

I februar sidste år gik der et sug gennem maven på mange på Viborgkanten. Her kom det frem, at teknologigiganten Apples kommende mega-datacenter skal placeres ved AU Foulum.

Læs eller genlæs artiklen

7. Aarhus Universitet tilbyder en efteruddannelse i dyrevelfærd

En anden nyhed, der fik jer til at klikke, var historien om, at Aarhus Universitet tilbyder en masteruddannelse til dyrlæger, rådgivere, lærer på landbrugsskoler og andre professionelle aktører indenfor dyrevelfærd.

Læs eller genlæs artiklen

8. Millioner af kroner til fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet

Vi begyndte 2015 med en god nyhed: Innovationsfonden bevilgede 79,5 mio. kroner til forskningsprojekter og erhvervspostdoc-projekter i fødevarer og jordbrug på Aarhus Universitet. Det ville I også gerne læse om.

Læs eller genlæs artiklen

9. Dansk landbrug står ved en korsvej

På listen over de meste læste nyheder finder vi også en artikel, hvor forskere giver et bud på forskellige scenarier for mulige udviklingsveje for dansk landbrug.

10 Glyphosat er en sjælden gæst i grundvandet

Den sidste nyhed, der akkurat kæmpede sig ind på top ti, er historien om, at glyphosat meget sjældent er gæst i det danske grundvand. Historien bygger på resultaterne af pesticidovervågningen fra juli 2011 til juni 2013.


Får du nyhedsbrevet?

Vil du være sikker på at modtage de bedste og vigtigste nyheder i 2016?

Tilmeld dig DCAs nyhedsbrev her