Gik du glip af webinaret om forbrugeradfærd, fødevarekvalitet og fremtidens madvaner?
Så har du nu mulighed for at se eller gense det webinar, hvor forskere fra Aarhus Universitet præsenterede ny viden om, hvordan forbrugerne oplever hybridprodukter, og hvordan forældre kan påvirke børn og unges madvaner.

Webinaret blev afholdt af DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug i samarbejde med Fødevarestyrelsen og bygger på forskningsbaseret myndighedsrådgivning til Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Se webinaret her
Hybridprodukter og forbrugernes vurderinger
Videnskabelig assistent Esben Durhuus Lejsgaard præsenterede resultater fra Kvalitetsindeks 2024, der viser, hvilke parametre forbrugerne lægger mest vægt på, når de vurderer hybridprodukter – altså produkter, hvor kød blandes med plantebaserede ingredienser.
Indsigten kan bidrage til at understøtte udviklingen af produkter, som både opleves som velsmagende og mere bæredygtige.
Forældrenes rolle i børn og unges madvaner
Lektor Alice Grønhøj gav indblik i forældreperspektivet på børn og unges kostvaner. Hun pegede på både udfordringer og muligheder i forhold til at fremme sundere valg i hverdagen – og hvordan forældre kan være en vigtig nøgle til at styrke gode madvaner tidligt i livet.
Læs hele rapporten ”Forældreperspektiver på børn og unges madvaner”.